Ženklo istorija: kviesis tarnautojus

Politika, Svarbu

„Žodžių migla, turėtume kviesti žmones ir klausti, kas yra kas”, – pareiškė į antrąjį posėdį susirinkusios į Klaipėdos ženklo sukūrimo istoriją besigilinančios komisijos pirmininkas Artūras Šulcas, apibendrindamas iš Savivaldybės administracijos gautus atsakymus į išsiųstus klausimus.

Dėl to buvo nutarta į kitą komisijos posėdį kviestis Savivaldybės administracijos Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėją Vilija Venckutę-Palaitienę, Įvaizdžio komisijos pirmininkę, Ugdymo ir kultūros departamento direktorę Nijolę Laužikienę ir iš pareigų nuo penktadienio jau pasitraukusį buvusį mero patarėją Albertą Barauską.

Nors A. Šulcas tvirtino, kad Savivaldybės administracija išsamiai atsakė į klausimą, kas inicijavo senojo ženklo atnaujinimą, komisijos narė Vaida Žvikienė teigė, jog visgi išlieka neaiškumų dėl šio, anot jos, kertinio klausimo. A. Šulco minėtame atsakyme rašoma, kad ženklo atnaujinimas buvo įtrauktas dar į 2016 m. Informavimo ir e. paslaugų skyriaus veiklos planą, tačiau kas tai padarė, informacijos nėra.

Komisijos nariams kilo klausimų, kaip sutarties su ženklo kūrėjais UAB „Alora” techninėje specifikacijoje Savivaldybės administracija galėjo numatyti nuo jos nepriklausančią sąlygą apie „Miesto rinkodaros komisiją”, kuri turėjo būti sudaryta mero potvarkiu.

Savivaldybės administracija nepateikė komisijai viso prašyto jos darbuotojų susirašinėjimo el. laiškais su ženklo kūrėjais – tik laiškų siuntimo išklotines. Tokią poziciją ji motyvavo ir įsigaliojusiu europiniu Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu. Kartu atsakyme minima, kad dėl ženklo su kūrėjais susirašinėjo ir vicemerė Judita Simonavičiūtė, ir A. Barauskas. Pastarasis esą dar ir inicijuodavo posėdžius, kurie vykdavo mero kabineto pasitarimų kambaryje.

Savivaldybės pozicija dėl susirašinėjimo kėlė abejonių komisijos nariams. Aldona Staponkienė akcentavo, kad minimas reglamentas įsigaliojo tik nuo šio pavasario, o ir jis numato įvairių išimčių. Tuo metu Nina Puteikienė teigė, kad prašoma ne asmeninių, o tarnybinių susirašinėjimų konkrečiu klausimu. Tad komisijos darbe dalyvaujančių teisininkių buvo paprašyta išsiaiškinti šiuos teisinius niuansus.

Galiausiai N. Puteikienė pareiškė, kad dirbdama šioje komisijoje „nelabai jaukiai jaučiasi, kai mūsų rankomis meras nori mušti Budiną”.

„Jis juk buvo paskirtas mero teikimu. Tegu teikia dabar sprendimą dėl nušalinimo”, – sakė opozicijos atstovė.

„Man visiškai tas pat ar liberalai mušasi, ar bučiuojasi, reikia atlikti pavestą užduotį – teisiškai įvertinti ir viskas”, – savo ruožtu sakė A. Staponkienė.

Jai antrinusi V. Žvikienė teigė, jog reikia „tiesiog padaryti išvadas, kad daugiau taip nebebūtų”.

Ženklo kūrėjai – UAB „Alora” atstovai – šią savaitę išplatino viešą laišką, kuriame išdėstė savo poziciją dėl šios istorijos ir dabar vykstančių procesų.

Kitą komisijos posėdį numatoma surengti ateinančią savaitę. Ji savo išvadas turi pateikti iki gruodžio 10 d.

5 Comments

  1. Stebėtojas

    Politiškai susidoroti su Budinu – taikliau nepasakysi.

    Reply
  2. Virginijai

    Paskaitykite viešųjų pirkimų įstatymą. Ten labai aiškiai parašyta, kada dėl pirkimo sprendžia komisija, o kada ne. Jei pirkimas yra mažos vertės (prekių ar paslaugų pirkimo numatoma vertė yra mažesnė kaip 58 000 Eur), sprendžia ne komisija, o pirkimo organizatorius – įstaigos darbuotojas, dažniausiai skyriaus vedėjas. Visose įstaigose pirkimų procesas vyksta būtent taip, kaip rašoma įstatyme, savivaldybėje, manau, kad taip pat.

    Reply
  3. Virginija

    Labai daug klaustukų? Atneša į savivaldybę mėšlo krūvą ir paprašo 50 tūkstančių eurų. Kas sprendžia, kad reikia pirkti tą mėšlą? Pirmiausia, ar tai vienas žmogus, galimai Budinas, ar komisija? Išsiaiškinę, žinosime tvarką. Mano galva, tai yra naudinga ateičiai. Tiek būsimas meras, tiek būsima administracija žinos kaip turi patekti sprendiniai. Atmesti, jei tai vieno asmens stūmimas ir pritarti, jei tai teikia komisija, komitetas ar kita kolektyvinė institucija.

    Reply
  4. Geras

    Gudrus Grubliauskas dūdorius išmetė iš patarėjų Albertą, kad ugnį nukreiptų į Budiną. Juodais siūlais mėgina reikalus siūti 🙂

    Reply
  5. Mintys

    Šaunuolė Nina Puteikienė, taikliai įvardijo komisijos paskirtį – politiškai susidoroti su Budinu!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This