Alina Velykienė žada kreiptis į teismą

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybai ketvirtadienį patvirtinus jos sudarytos komisijos išvadas, kad Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja liberalė Alina Velykienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, tarnautoja sakė, jog jai nelieka nieko kito, kaip tik kreiptis į teismą.

„Tuo metu nėjau pareigų ir tikrai neprivalėjau atsiklausti Klaipėdos miesto tarybos, ar galiu tvarkyti savo turtinius reikalus kartu su kaimynais”, – atvejį, kuris užkliuvo komisijai sakė Alina Velykienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tarybai pristatydama išvadas (su jomis galima susipažinti čia) komisijos pirmininkė Nina Puteikienė teigė, kad komisija atlikdama jai pavesta užduotį viską „nagrinėjo atsižvelgdama ir į įstatymo raidę, ir į dvasią”.

„Kaip darytumėte jūs, kai nagrinėjant užduotą klausimą paaiškėja kiti pažeidimai? Ar laukti kito skundo? Ar patiems skųsti VTEK? Joks įstatymas nereglamentuoja tokių komisijų atsakymų formų. Visi elgėsi pagal tai, kaip prisiekė šioje tribūnoje”, – teigė N. Puteikienė atsakydama į liberalo Vyganto Vareikio klausimą, kokia buvo tiksli Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) miesto Tarybai deleguota užduotis.

„Įdėmiai perskaičiau išvadas, jos turėtų turėti teisinę argumentaciją. Peržiūrėjęs randu neloginius dalykus – „nenustatyta jokių objektyvių ir neginčytinų duomenų”, „nesant pakankamai duomenų”. Mano nuomone, 1 ir 5 išvados yra dirbtinės, neatsako į tai, ko prašė VTEK. Paskutinė išvada – aptaki, tarsi „kas gali paneigti”. Aš negaliu pritarti tokioms išvadoms, nors ir nesu teisininkas, bet tris metus dalyvavau byloje dėl išmokų ir susipažinau su teisiniais niuansais. Išvados turi loginių klaidų”, – dėstė A. Velykienės bendrapartietis.

„Tyrėme, tyrėme ir įtrauksime prie to pačio. Tai ir kreipkitės atskirai, o ne įtraukti į bendrą išvadą”, – kai kuriomis komisijos išvadomis abejojo ir liberalė Lina Skrupskelienė.

Nepaisant šių išsakytų abejonių už tokias komisijos išvadas balsavo 17 politikų, prieš buvo šeši (Vytautas Čepas, Jurgita Choromanskytė, Vygantas Vareikis, Algirdas Grublys, Saulius Liekis ir Lina Skrupskelienė), susilaikė Audrius Vaišvila.

Tokias išvadas dar turės vertinti ir pati VTEK.

„Deja, Klaipėdos miesto tarybai patvirtinus tokias komisijos išvadas, esu priversta kreiptis į teismą dėl savo, kaip asmens, buvusio vaiko priežiūros atostogų metu privataus gyvenimo aplinkybių. Tuo metu nėjau pareigų ir tikrai neprivalėjau atsiklausti Klaipėdos miesto tarybos, ar galiu tvarkyti savo turtinius reikalus kartu su kaimynais”, – „Atvirai Klaipėdai” Tarybos sprendimą komentavo A. Velykienė.

Po to, kai komisija šį pirmadienį patvirtino išvadas, A. Velykienė buvo sakiusi, kad prašys, jog VTEK pati atliktų išsamų tyrimą.

„Dėl to dar kalbėsiuosi su teisininke, nes jei prasidės teisminis procesas, gal net ir nereikės atskiro VTEK tyrimo – ištirsime visas aplinkybes teisme, kur pagal įstatymą bus atstovautos lygiaverčiai abi ginčo pusės, o ne taip, kaip buvo šiuo atveju”, – sakė A. Velykienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This