Buvusi Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja dirbs autobusų parke

Svarbu, Verslas

Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus padėjėja šiuo metu dirbanti buvusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova nuo gruodžio 6 dienos pradės darbuotis savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos autobusų parkas” (KAP) finansų direktore.

„Nemanyčiau, kad yra koks nors mano sėkmės ryšys su meru. Iš tiesų, kaip kalbėjome su pačiu autobusų parko direktoriumi, jis sakė mane užmatęs dar tada, kai tik atėjau į Savivaldybės administraciją darbuotis, nes dirbdavau, anot jo, šiek tiek kitaip”, – sakė Elida Mantulova. Martyno Vainoriaus nuotr.

Moteris, konkurse įveikusi 9 pretendentus, visiškai KU nepaliks – susiderinusi su nauju vadovu pasilieka 0,15 padėjėjos etato. Ir ji, ir KAP vadovas Vaidas Ramanauskas, ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas neigia jau pasigirdusias kalbas, kad tokią karjerą leido padaryti prisidėjimas prie uostamiesčio vadovo sukurto rinkimų komiteto.

E. Mantulova patvirtino „Atviros Klaipėdos” žinias, kad ji dirbs KAP. Pasak pašnekovės, darbuotis šioje įmonėje ji pradės nuo gruodžio 6 d., bet liks ir KU.

„Dirbsiu mažesne apimtimi – 0,15 etato. Ir iš esmės bus darbas per nuotolį. Atliepiant mano pareigybės aprašymo paskirtį – tarpinstitucinis bendradarbiavimas ir dalyvavimas visose darbo grupėse, į kurias esu deleguota Klaipėdos universiteto. O tokių yra gana daug. Esu ir pačiame universitete nemažos dalies darbo grupių vadovas. Visose jose darbuosiuosi ir atvyksiu fiziškai – tai yra suderinta su naujuoju darbdaviu”, – sakė pašnekovė.

Pasak jos, KAP kyla gana dideli iššūkiai – kitų metų pradžioje jam esą turėtų būti perduoti elektriniai autobusai.

„Yra ir daug kitų ambicingų planų, kuriuos atskleisti dar per anksti. Jie padėtų pakelti ekologinę viešojo transporto kokybę. Ta mano sukaupta darbinė patirtis projektuose, pirkimais, tai tikriausiai buvo esminis dalykas, kai iš dešimties kandidatų konkurso metu buvau pasirinkta į šias pareigas”, – sakė E. Mantulova.

Ji sako nemananti, kad už šį karjeros laiptelį turėtų būti dėkinga tai aplinkybei, kad tapo Vytauto Grubliausko rinkimų komiteto steigėja ir kandidate į miesto Tarybą.

„Nemanyčiau, kad yra koks nors mano sėkmės ryšys su meru. Iš tiesų, kaip kalbėjome su pačiu autobusų parko direktoriumi, jis sakė mane užmatęs dar tada, kai tik atėjau į Savivaldybės administraciją darbuotis, nes dirbdavau, anot jo, šiek tiek kitaip. Toks jau aš esu žmogus – kalbu mažai, daug klausausi, o iš to klausymosi informacija natūraliai kraunasi į galvą. Atėjus laikui, tu jos turi labai daug ir gebi panaudoti pagal paskirtį. Matyt, tai yra mano esminė savybė. O priklausomybė partinė, tai net negebu įvardinti, ką reikėtų pasakyti tokiems piktiems liežuviams – gynyba nėra būdas juos užčiaupti. Tegu jie kalba, kaip nori”, – sakė E. Mantulova.

Pasak jos, visi konkurso dalyviai turėjo rengti veiklos programas „ir pareigybei, ir institucijai”, o po to buvo pokalbis su vadovu.

V. Ramanauskas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad konkurse iš viso dalyvavo apie 20 pretendentų. Juos esą vertino iš įmonės darbuotojų, valdybos, profsąjungos atstovų sudaryta komisija.

„Elida buvo stipriausias kandidatas, turintis didžiausią patirtį, jos paruošta programa buvo stipriausia”, – sakė V. Ramanauskas.

Jo teigimu, konkurso rezultatai buvo aiškūs jau spalį, kai dar nebuvo suformuota nauja mero rinkiminė komanda, tad E. Mantulovos pasirinkimas esą neturi jokio ryšio su šia politine aplinkybe.

KOMENTARAS

Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos meras

Elida manęs neinformuoja apie savo sprendimus ir neprivalo to daryti būdama ne mano pavaldume, bet girdėjau, kad dalyvavo kažkokiam konkurse. O kada buvo konkursas? Reikėtų pasižiūrėti į jo datą ir dalyvavimą jame. Politinė sąjunga su manimi – dviejų-trijų savaičių laikotarpis. Tai absoliučiai nesusieta su jos karjera ir politine perspektyva. Matyt, šiame kontekste viskas bus siejama, kad kas nors ką nors pridengė ar stumtelėjo. Kategoriškai atmetu bet kokias sąsajas su tuom. Kelia net šypseną bandymas ieškoti kažkokių Achilo kulnų visai ne tokiose vietose. Reiškia, kažkam, matyt, neramu. O tai net ir įkvepia.

20 Comments

  1. Svarbi informacija

    Dėl autobusų parko situacijos vis įdomiau ir įdomiau, gal pateikta informacija sudomintų žurnalistus, o gal ir tam tikras instancijas.
    Be abejo, šiuo metu autobusų parke viskas daroma tik dėl direktoriaus Ramanausko ir Mero Grubliausko, ir dabar Mantulavos interesų, vienas iš jų pirkimas elektro autobusų be jokio viešo konkurso, iš vietinio gamyntojo UAB Vėjo projektai, kurie taip pat žinomi kaip Mero artimųjų organizuojamojo džiazo festivalio mecenatas. Jau nuo 2016 m. Meras darė spaudimą Autobusų parko administracijai dėl šio pirkimo, kuris turėjo būti įvykdytas labai greitai, už neaiškias lėšas, bet kokiomis sąlygomis, ir būtent iš UAB Vėjo projektai. Kai tada šis Mero planas nepavyko, Meras pastatė jam patogų direktorių. O dabar jau vykdant šį pirkimą, ir sumokėjus avansą, liko sugalvoti kas bus nuskriaustas – miesto biudžetas ar įmonė, nes kaina labai nemaža – už du autobusus virš 800000 EUR. Žinoma, kad iš Europos lėšų elektro autobusų neįmanoma nupirkti iš UAB Vėjo projektai. Miesto meras Grubliauskas tai puikiai žino.

    Taip pat, Meras Grubliauskas buvo originalus siekant savo tikslo kai labai globojo Ramanauską konkurse dėl autobusų parko direktorių – ko gero Klaipėda pirmas miestas Lietuvoje, kai net Ramanausko ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje ir STT neigiama pažyma ne buvo Merui kliūtis. VISKAS dėl „bendro gėrio”.

    Reply
  2. klaipėdietė

    Kaip autobusų parko direktorius atsilieps į skambučius, jei jis vis atostogauja ir atostogauja. O p. Mantulova, kad dirbs autobusų parke jau prieš metus buvo žinoma. Ir tegul meras nepasakoja, kad ne jo darbas. Bet gal ir geras pasirinkimas, protinga moteris, o Ramanauskas vis vien po teismų bus atleistas, tai ji galės užimt jo vietą. Nebent p. Budinas vėl ką sugalvos ir nuslėps kokius dokumentus? Geras varkes čia meras daro, juk elektrinius autobusus reikia prakišti ir gauti pinigų iš ES. Taip, kad brangieji ranka ranką plauną.

    Reply
  3. Tomas

    ne nus jūs su savo komentarų marketingų jau baigiat išvis nusipezėt.
    Kai naujiena apie liberalus, tada subėga kitų partijų „kibernetinių grupių” nariai ir pradeda pilt kūrybiškais komentarais. Tada liberalų jaunimas pradeda ale objektyviai pakomentuot teigiama linkme. Nebejuokinkit, skyriu marketingistai, kodėl Facebooke po komentarais nerašote? Nes tapatybė bus matoma? 😀
    Patarimas Martynui Vainoriui, jei deklaruojate skaidrumą, tai gal pabandykite pasinaudoti 15min.lt pavyzdžiu ir neleiskite anonimiškai komentuoti? Taip sutaupysite daug gražaus laiko partijų ir komitetų skyrių jauniesiems savanoriams. Galės eit skrajutes maketuot…

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ačiū, Tomai, už patarimą. Reikės pasitarti su kolegomis ir padedančiais programuotojais. Kol kas itin bjaurių komentarų daug nebūdavo, kad kiltų noras panaikinti anoniminį komentavimą.

  4. Rinkejas

    Kažin melo detektoriumi pasitikrinus “gerb” šudo kruvai dudorui?Sužinotu apie achilo kulna,šlykštu net skaityt

    Reply
    • Daktaras ai skauda

      A ligos nepuola nuo tiek pagiežos?

  5. Palaikom

    Elida, pirmyn!!! Straipsnis liberalų niekiniais pliotkais paremtas.

    Reply
    • Sėkmė

      Kur jūs įžvelgiat kažkokius pliotkus? Puikus straipsnis abie gabios moters karjerą ne tik politikoje, bet ir savivaldybės įmonėje. Reikia ne pavydėti, džiaugtis, kai kitam taip šypsosi sėkmė 😉

  6. Audrius

    Teisingas pasirinkimas. Tik va, toks laikas dabar, kad bet koks pasirinkimas sulauktų sąsajų su politika ir priešiškumo. Stiprybės!

    Reply
  7. Antanas D.

    Šaunuolė Elida! tikrai buvo nuostabi išmintinga ir laaaabai puiki administracijos d. pavaduotoja, sakyčiau geresnė už originalą. Sėkmės jai visokeriopos.

    Reply
  8. Anonimas

    Uoj tik nereikia juokinti, gavo ji ir KU pareigas ir autobusu parke Grubliausko dėka

    Reply
    • Kasparas

      Velekienes su Pliuitienem nerimsta. Vienai nepasiseke i autobusu parko vadovus isitrinti, kita isvyta is autobusu parko. Ot tai Simono liberales

    • Gryna teisybė

      Nu taip, bet tos vargšės negavo karjeros nei viena, nei kita, nes karjerą reikia mokėti daryti – žinoti prie ko ir kokiu metu prilįsti. Vat šitai, kuriai pasisekė padarė karjerą, lygių tam fronte tikrai nėra….

    • Anonimas

      Juokingesnes teorijos liberalai sukurti negalejo ?

  9. Susidomėjęs

    Noriu ir aš gauti geras pareigas. Prisijungčiau prie politinės jėgos, kuri galėtų tai suteikti. Gal kas žino, kokiu adresu rašyti?

    Reply
    • Tomas

      Tai Budino kontaktai vieši yra, ten ir rašyk 🙂

    • Tomui

      Neklaidinkit žmonių, norinčių padaryti karjerą, dabar Budinas į šalį nustumtas nuo dalybų, reikia kitu adresu kreiptis 🙂

    • Kandidatas

      A daug Budinas prisidalino? ?

    • Tomas

      I kokia sali? Admin direktorius gi skira i pareigas imoniu direktorius, administracijos darbuotojus. Nebesvaikit 🙂

    • TS

      Klystate, pagal įstatymus skiria vadovus meras, o pavaduotojų konkursus jau pati įmonė organizuoja

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This