Vytauto Grubliausko rinkimų komitetas pradeda veiklą

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Penktadienio vakarą įvyko pirmasis Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko visuomeninio komiteto savivaldos rinkimams susirinkimas.

Naujam rinkimų komitetui jau sukurta ir „Facebook” paskyra.

Jo metu buvo patvirtintas ir preliminarus kandidatų į miesto Tarybą sąrašas. Jame kol kas 27 žmonės.

Įregistravo penktadienį

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriuje rinkimus, kurių metu buvo sprendžiama, kas bus šios partijos kandidatu į merus Simonui Gentvilui pralaimėjęs V. Grubliauskas apie savo apsisprendimą vėl kandidatuoti į merus ir kurti komitetą paskelbė lapkričio 5-ąją.

Iki ketvirtadienio vakaro Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) Klaipėdoje buvo užregistravusi du rinkiminius komitetus – „Rusakalbė Klaipėda“ (lyderė Jelizaveta Daugininkienė) bei „Titov ir teisingumas“ (Viačeslavas Titovas). Pirmąjį sudaro 68 nariai, antrąjį – 125. O penktadienį VRK jau paskelbė, kad yra registruotas ir komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“, kurį sudaro 77 nariai, o koordinatorė yra Ana Timonina-Mickevičienė.

Tarp komiteto steigėjų yra Liberalų sąjūdžio partiją palikę miesto Tarybos nariai Vaida Žvikienė, Judita Simonavičiūtė, Vidmantas Plečkaitis, Arvydas Cesiulis. Yra tarp jų ir kitų šios kadencijos Tarybos narių. Tai – Aldona Staponkienė, Rimantas Taraškevičius, laikinasis Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas. Pastarajam kompaniją palaiko jo patarėja, buvusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Tarp jų yra ir neseniai iš mero patarėjo pareigų pasitraukęs Albertas Barauskas, ir Liberalų sąjūdžio partiją palikęs mero bei Tarybos sekretoriato vadovas Modestas Vitkus, žadėjęs nedalyvauti politikoje.

„Tikrai nedalyvausiu ir jokių komitetų veikloje“, – rugsėjo 27-ąją „Atviros Klaipėdos” žurnalistui teigė jis.

Penktadienio vakarą jis paaiškino, kad tokių žodžių neatsisako – esą parašu po komiteto steigimo dokumentais tik išreiškė palaikymą V. Grubliauskui.

„Nedalyvausiu nei komiteto valdymo organų veikloje, nei rinkimų štabe, nei pačiuose rinkimuose”, – sakė jis.

Čia taip pat yra ir du Klaipėdos savivaldybės administracijos tarnautojai – Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas bei Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Naujam rinkimų komitetui jau sukurta ir „Facebook” paskyra „Už Klaipėdą, kuria didžiuojamės”. Liberalų sąjūdį palikęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius vėl laimėti mero rinkimus bandys su komanda „Už Vilnių“, o jos „Facebook” profilis vadinasi „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!”.

Sveikinimus perdavė ir Gitanas Nausėda

„Mes buvome ir esame įsitikinę, kad Vytautas Grubliauskas turi tęsti darbus, kuriuos jis sėkmingai vykdo. Neabejoju, kad sukurta komanda turės didelę sėkmę ir mero, ir Tarybų rinkimuose”, – prasidėjus susirinkimui sakė eksliberalas Arvydas Cesiulis, vienas iš 14-os klaipėdiečių, pasirašiusių kreipimąsi į V. Grubliauską, kad jis vėl kandidatuotų mero rinkimuose.

„Šis vakaras man yra vienas iš tokių labai jaudinančių. Kalbu apie rimtą emociją, kuri sutelkta tame rašte. Jis turi didžiulį emocinį krūvį. Šitie žmonės koncentruojasi į Klaipėdos pergalę, jos vizijos pergalę rinkimuose. Norėčiau padėkoti žmogui, kurį laikau savo mokytoju, iš kurio reikia mokytis ir daugeliui dabartinių, ir būsimų politikų – Rimantui Taraškevičiui. Jo palaikymas, tvirta tėviška ranka, trinktelėjimas į stalą, kad reikia nesiblaškyti, eiti taip pat lėmė apsisprendimą. Man didesnė atsakomybė yra nenuvilti jūsų visų, o ne pats dalyvavimas rinkimuose. Praktiškai čia atstovaujama visa Klaipėda. Mes ateiname vedini ne kažkokio revanšo, keršto, o vedini atsakomybės už miesto ateitį, už tų darbų tęstinumą. Nuo liberališkų vertybių nesiruošiu trauktis.  Ne tiek svarbu, kad laimėtų Grubliauskas, svarbu, kad nepralaimėtų Klaipėda”, – sakė pats V. Grubliauskas.

„Reikėjo šitą žmogų ilgai ir nuobodžiai įtikinėti, kad reikia tai daryti. Mano parašas ant kreipimosi stovi pirmu numeriu, nes tikiu šio politiko sėkme. Man nebuvo visiškai nesvarbu, kas bus toliau. Norėčiau kandidatuoti dar kartą, bet tikrai nepretenduoju į aukštas pozicijas”, – reaguodamas į mero kalbą pasisakė R. Taraškevičius.

O mero žmona Inga Grubliauskienė susirinkusiems perskaitė iš kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos gautą sveikinimą.

„Mielieji, džiaugiuosi galėdamas kreiptis į jus. Poną Vytautą artimiau pažįstu ne taip seniai, tačiau galiu apibūdinti tik iš geriausios pusės. Mane ypač žavi jo žmoniškumas, bendravimo šiltumas ir Klaipėdos meilė. Šiandien jūs pasirinkote nelengvą kelią eiti į rinkimus nepretenduodami į partijų paramą. Aš padariau lygiai tą patį… Tai yra sudėtingesnis kelias, tačiau jis leidžia žiūrėti rinkėjams tiesiai į akis ir neteisinti vienos ar kitos partijos klaidų bei nešti palikto jų veiklos balasto. Be to, tai gali būti naujų politinių judėjimų užuomazga. Esame įdomaus proceso pradžioje. Viliuosi, kad jis suteiks Lietuvai daugiau optimizmo ir įsitikinimo, kad daug ką dar galima pakeisti į gera. Sėkmės jums! Veikdami kartu galime nuveikti daugiau!” – rašė G. Nausėda.

Pristačius komiteto rinkiminę viziją jo sąrašo lyderiu bendru sutarimu buvo patvirtintas V. Grubliauskas, o rinkimų štabo vadovu – Vytis Radvila.

Taip pat buvo pristatytas pirminis 27-ių kandidatų į Tarybą sąrašas.

Pirmaisiais kandidatais į miesto Tarybą penktadienį buvo patvirtinti:  

Martyno Vainoriaus nuotr.

Vytautas GRUBLIAUSKAS (sąrašo lyderis), Asta BALČIŪNIENĖ, Rasa BEKĖŽIENĖ, Mantas BERTULIS, Arvydas CESIULIS, Rasa JAUTAKYTĖ, Rasa KLUMBIENĖ, Vladimir KONSTANTINOV, Elida MANTULOVA, Ana TIMONINA-MOCKEVIČIENĖ, Arūnas NASVYTIS, Kristina NORVILĖ, Audrius PETROŠIUS, Vidmantas PLEČKAITIS, Artūras RAZBADAUSKAS, Tomas RIMKUS, Eimantas RUDMINAS, Jūratė RUŠKĖ, Judita SIMONAVIČIŪTĖ, Virginija SPURYTĖ, Aldona STAPONKIENĖ, Saulius ŠIAUČIULIS, Juozas ŠIKŠNELIS, Rimantas TARAŠKEVIČIUS,  Laimonas URBIKAS, Laura ŠALTYTĖ-VAISIAUSKĖ, Vaida ŽVIKIENĖ.

Visas komiteto steigėjų sąrašas: 

Valdas ADOMAVIČIUS, Genovaitė AVIŽONIENĖ, Asta BALČIŪNIENĖ, Albertas BARAUSKAS, Živilė BASIUK, Dovilė BASTAKYTĖ, Rasa BEKĖŽIENĖ, Mantas BERTULIS, Kristina BUSLAJEVA, Arvydas CESIULIS, Karolis CESIULIS, Lina ČEKANAVIČIENĖ, Neilas ČIJUNSKAS, Saulius DABRAVALSKIS, Asta DIRGĖLIENĖ, Gražina EIMANTAITĖ, Roma FABIJONAVIČIŪTĖ-GENIENĖ, Markas FIODOROVAS, Dalia GRIKŠAITĖ, Vytautas GRUBLIAUSKAS, Laura JASIŪNAITĖ, Rasa JAUTAKYTĖ, Eglė KAIRIENĖ, Daiva KAVALIAUSKIENĖ, Elona KERPIENĖ, Edmundas KLIMAS, Gabrielė KLIMBYTĖ, Rasa KLUMBIENĖ, Simonas KLUMBYS, Vladimir KONSTANTINOV, Gediminas KRIAUČELIS, Inga KULIKAUSKĖ, Valdas LAZDAUSKAS , Angelė LILEIKIENĖ, Elida MANTULOVA, Osvaldas MARTINKUS, Arūnas NASVYTIS, Kristina NORVILĖ, Tadas PAULIKAS, Audrius PETROŠIUS, Vidmantas PLEČKAITIS, Marius POIMANSKIS, Linas Dalius POŠKA, Alina PUDŽEMIENĖ, Vytis RADVILA, Rita RAMANAUSKIENĖ, Artūras RAZBADAUSKAS, Andžela REZGYTĖ, Artūras RIMKUS, Tomas RIMKUS, Eimantas RUDMINAS, Jūratė RUŠKĖ, Natalija SADOVSKAJA, Virginijus SAROČKA, Judita SIMONAVIČIŪTĖ, Aleksandras SLATVICKIS, Arūnas SMAGURIS, Virginija SPURYTĖ, Aldona STAPONKIENĖ, Herkus SURVILA, Inga ŠALKAUSKIENĖ, Laura ŠALTYTĖ-VAISIAUSKĖ, Saulius ŠIAUČIULIS, Regina ŠIDEIKIENĖ, Juozas ŠIKŠNELIS, Artūras ŠIMANSKIJ, Rimantas TARAŠKEVIČIUS, Violeta ULEVIČIENĖ, Laimonas URBIKAS, Agnė URBIKIENĖ, Laurina VAITKIENĖ, Renata VENCKIENĖ, Modestas VITKUS, Ričardas ZULCAS, Ernesta ŽALDOKĖ, Vaida ŽVIKIENĖ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”59877,59878,59879,59880,59881,59882,59883,59884,59885,59886,59887,59888,59889,59890,59891,59892,59893,59873,59894,59895″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

40 Comments

  1. Už Klaipėdą...

    Už Klaipėda, kuria didžiuojamės. Šūkis, kuris priverčia susimastyti, ar tikrai didžiuojamės tuo, kokia ta Klaipėda. Retas tuo džiaugiasi. Būtų pikta jei nebūtų apgailėtina…….

    Reply
  2. Rinkėjas

    Yra posakis – toks tokiu traukia. Arba pasakyk, kas tavo draugai – pasakysiu, kas tu! Matosi, kas dūdoriaus komandoje…. jei bus balsuojančių už šį komitetą, žmonės permainų Klaipėdoje nelaukite. NEBENT JUMS PATINKA MATYTI TAI, KOKIA DABAR KLAIPĖDA… Man asmeniškai blogiau jau būti negali.

    Reply
  3. Besidomintis

    Ka ten veikia Sideikiene, puikiai prisimenama is bankrutavusiu banku veiklos, bent Vakaru tai tikrai, jeigu visi tokie veikejai ten susirinko, tai amen.

    Reply
  4. Anonimas

    Ką ten daro petrošiukas. Gal tevui su bizniu striuka.

    Reply
  5. Anonimas

    Ką ten veikia petrošiukas. Gal tevui su bizniu striuka.

    Reply
  6. KGB čia

    Gal kas žinotote, koks buvo draugės Staponkienės KGB laipsnis?

    Reply
  7. Jo

    Grubliausko sąraše visi S. Budino pakalikai. O gaila, buvo tikėtasi naujų veidų. Be to, idomu kaip su mero pačia? Ar vis dar dirbanti savivaldybėje, ar jau nebe?

    Reply
  8. ezys

    Jei sarasas toks silpnas, ko tiek dedat i kelnes? 😀 Rinkimai parodys ir zmones nuspres kas ir kaip 😉

    Reply
    • Rinkėjas

      Niekas nieko niekur nededa, tik stebisi rinkėjai…juk skelbėsi, kad tiek garbingų žmonių palaiko, tai norim pamatyt, kur yra tie garbingi…

  9. N'Sync

    Cia labiau tinka šūkis „Už Klaipėda, kurioje galime turėti lesyklą” arba „Paragavus lovio, negalime sustot” 😀

    Reply
  10. N'Sync

    Cia labiau tinka šūkis „Už Klaipėda, kurioje galime turėti lesyklą” arba „Paragavus lovio, negalime sustot” 😀

    Reply
  11. Virgis

    Nykuma

    Reply
  12. Djazzu

    Zombių komitetas. Čia aišku. Bet tai kai Nausėda persidžiazavo?! Plona linija vaikšto žmogelis. Panašu, kad po rinkimų galės su Grubliausku vienam ancambly grot, nes gyvent juk reikės iš kažko.

    Reply
    • Nikita

      Tiesiai i desimtuka.

  13. Hansas

    Silpnokas sąrašas. Vien ką reiškia nusibodusi lapė Simonavičiūtė ir partijas kaip kelnaites keičianti Staponkienė. O jau Grubliausko veidmainystė nebestebina: nuolat varydavo ant Taraškevičiaus, o dabar mat jau mokytojas.

    Reply
  14. Įdomu

    Ar ne tą Investicijų direktorių Zulcą Grubliauskas visai neseniai ruošėsi Damoklo kardu auklėt, kad ES lėšų neįsisavino? Bijo matyt žmogelis darbo netekt…o komitete saugu.

    Reply
  15. Kodelčius

    Vytukai, Kiek mokêjai už infrastrúrâ miestui džiazo festivalio metu ?

    Reply
  16. Ar čia demokratija?

    Sąraše daugumą narių sudaro savivaldybės įstaigų – Gintaro baseino, Viesulo sporto centro direktoriai, Lakštutės socialinio centro pavaduotoja, KRATC, jaunimo centro, etnokultūros, merijos ir kt. iš savivaldybės išlaikomų organizacijų darbuotojai. Įdomu, ar jie visi laisva valia pasirašė ar buvo šioks toks griežtesnis prašymėlis? 😉

    Reply
  17. Linkėjimai

    Įdomus kokteilis, dėl Klaipėdos sėkmės, Grubliausko komitetui linkiu nesėkmės.

    Reply
    • Simona

      Iš pavydo išgerk kokteiliuką ir praeis 😉

  18. Sąrašiux

    Sakykit, ką norit, visai nieko tas Grubliausko sąrašiukas: džiažo šeima, keletas administracijos ir biudžetinių įstaigų bei miesto įmonių darbuotojų, pensinio amžiaus įstaigų vadovų, universiteto rektoriumi siekiantis tapti asmuo, vienas kitas garbaus amžiaus miesto oligarchas, Jaunimo sostinės rėmėjai…

    Reply
  19. Ha Ha

    Kad dūdoriui pavadinimas patinka tai nestebina: „Grubliauskas ir grupė”
    Tikras džiazas
    Bet man įdomu kokių pažadų gavo toje jo svitoje atsiradę subinlaižiai

    Reply
    • Anonimas

      Nereikia pazadu, pagooglink pavardes ir pamatysi – visokiu lesykleliu vadai vadukai. Nebus Grubliausko uzsidarys lesykleles tai ir nori nenori lenda i sarasus. Fu!

  20. Anonimas

    OMG! Taraskevicius, Simonaviciute, Zvikiene… apsivemt galima. Tiek to lovio isikabine nenori paleist

    Reply
  21. Vaidas

    Visa senoji miesto nomenklatura, stagnacijos komitetas

    Reply
  22. Galvoju

    Senos kumeles vagos negadina.

    Reply
  23. Juditux

    Žiūrime sąrašą – Grubliauskas, Taraškevičius, Simonavičiūtė, Cesiulis, Žvikienė…ačiū nereikia.

    Reply
    • Hansas

      O kur tas sąrašas? Labai įdomu, kas didžiausi pataikūnai.

  24. Justinas Liubinskas

    Pagaliau. Laukiam komandos pristatymo, nes kitų komandos su visokiom skrupskelienėm atrodo liūdnai…

    Reply
    • Lina S.

      Justinai, paskambink man…

    • Mama

      Prašau nesityčioti iš Liberalų reitingavimo.Linute yra pati protingiausia Klaipėdos skyriaus narė.Ji galėjo vesti sąrašą į rinkimus.NES YRA UŽSIGIMUSI LYDERĖ.

    • Nr. 1

      Siulau Linute i meres!!!

    • Saulius B.

      Nu mam…

    • Mama

      Ką Mam? Linutė Skrupskelienė auginta kaip lyderė,ta rodo ir jos reitingas.Liberalų žvaigždė nušvito naujai.Armonaitė nervingai rūko kampe.2 vieta skamba kaip pokštas tokios erudicijos žmogui.Linutė bus LR prezidentė.Taškas.
      Saulius Budinas turėtų susiprasti ir užleist Linutei savo vieta.

    • Zose

      Justinai,
      ir man paskambink…

    • Anonimas

      Troliu ferma. Netingi zmones kurti tokius „dialogus”

  25. Rinkejas

    Palaikom!!!!

    Reply
  26. Anonimas

    Tai kad ten tik išlaidos džiazuose. Pelno nėra…..

    Reply
  27. įdomu

    ar pristatys JAZZ festivalio sąmatą, miesto įplaukas ir pelną…tiesiog būtų įdomu…

    Reply
    • Anonimas

      Idomu nebus. Bus btangu

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This