Ar viešosios erdvės vertos tik „paprastojo“ remonto?

Mums rašo

Eimantas Koševoj, Daukanto g. seniūnaitijos seniūnaitis
2018-12-13

Komentarų: 2

Pirmadienį, gruodžio 10 d., savivaldybės administracijos patalpose vyko dviejų miesto skverų sutvarkymo pristatymas. Pirma buvo pristatytas kol kas bevardžio skvero (Tremtinių memorialo) prie S. Daukanto ir I. Kanto sutvarkymo projektas, antroje susirinkimo dalyje vyko vadinamojo Ferdinando skvero, esančio tarp Jūros ir Bokštų gatvių, rekonstrukcijos sprendinių pristatymas.

Ferdinando skvero vizualizacija

Abu skverai yra valstybės saugomoje istorinėje miesto dalyje, abiejų rekonstrukcijos rezultatas bent kelis dešimtmečius darys įtaką miesto veidui ir abu projektai „nuniveliuoti“ į „remonto“ kategoriją, nors projektų lokacija ir rezultatų įtaka bei ilgaamžiškumas automatiškai suponuoja būtinybę architektūriniams konkursams.

Nenuvertinu projektus rengusių architektų ir kitų specialistų profesionalumo, bet ir šiais atvejais pasirinkimas atliktas vadovaujantis žemiausios kainos ar „ekonominio naudingumo“ kriterijumi.

Atkreiptinas dėmesys, kad miesto vyr. architekto Almanto Mureikos pristatymuose nebuvo. Vietoj jo „barikadų” priešakyje – administracijos darbuotojos, kurių galvos ir taip  pilnos nesibaigiančių takų ir gatvių lopymo problemų. Bet čia juk irgi tik remontas…

Klausimas ne retorinis: ar tokiu būdu turi būti organizuojami mūsų miesto viešųjų erdvių atnaujinimo procesai?

2 Comments

  1. Aida

    Konkursai negali būti uždari, jeigu yra viešas, vadinasi viešas. Kodėl tik vienas pavyzdys yra, kur kiti? Jeigu būna ir kitų, tai konfidencialumo sutartis, kad visuomenė jų nepamatys ir nesvarstys, bet kažkokiu būdu atsiranda vienas gatavas, kurio jau niekas nenulinčiuos, o tik bus „pakoreguota” ir toliau viskas visur mieste išbetonuota. Šiuo atveju nesuprantu, kai viskas yra kvadratu, kokiu pagrindu sveikus arba kaip rašo patenkinamos būklės medžius šalins pačiame centre, tegul būna, bent jau man patinka po medžiu sėdėti ant normalaus, bet ne betoninio suoliuko ir girdėti čiulbančius paukščius, kaip būdavo mano vaikystėje Klaipėdoje. Kas dabar? Susnos pasodintos ir betonai….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Uostas užtveria naujas teritorijas

Šalies prezidentui Gitanui Nausėdai kalbant apie tai, kad uostas turėtų atverti daugiau prieigos žmonėms prie marių, bent jau kol kas ...
2023-12-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Temos

Giruliuose nugriauta „lietuviškumo tvirtovė“

Uostamiestyje neliko dar vieno tarpukario laikų statinio. Giruliuose spalio pabaigoje – lapkričio pradžioje nugriautas 1937-aisiais pastatytas Klaipėdos pedagoginio instituto bendrabučiu ...
2023-11-13
Skaityti daugiau

Miestas

I ture Klaipėdoje išrinkta 19 seniūnaičių: skelbiamos pavardės

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog I ture uostamiestyje išrinkta 19 seniūnaičių. Iš viso savivaldybė buvo sulaukusi 40 kandidatų į seniūnaičius pasiūlymų, ...
2023-08-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This