Kompiuteriukai vaikams atkeliauja į Klaipėdą

Švietimas

Praėjusiais mokslo metais daugiau nei 20 tūkst. mikrokompiuterių Lietuvos penktokams išdalinęs „Kompiuteriukų paramos fondas“ pradeda naują etapą.

Įteikę mokymosi įrankius daugiau nei ​650 Lietuvos mokyklų, iniciayvos autoriai kuria mokytojų klubą, rengia sužaidybintas mokymo programas pamokoms ir buria savanorius, siekdami skatinti technologinį raštingumą šalies bendrojo lavinimo mokyklose.

Vakarų Lietuva pagaliau gauna savo kompiuteriukų dalį – apkeliavę beveik visą Lietuvą, žadėtoji kompiuteriukų dalis atvežama ir į Klaipėdą.

Gruodžio 14 d., penktadienį 13 val. Klaipėdos universiteto Aula Magna konferencijų salėje (H. Manto 90-2) vyks projekto „Kompiuteriukai vaikams“  Vakarų Lietuvos mokytojams micro:bit dirbtuvės. Jose bus pristatytos mikrokompiuterių naudojimo pamokose galimybės, realūs panaudojimo bei mokymo metodai.

Pasak „Kompiuteriukai vaikams“ mokymų vadovo Kęstučio Mačiulaičio, viena svarbiausių „Kompiuteriukai vaikams“ projekto grandžių yra bendrojo lavinimo mokyklų IT mokytojai, nes tik jų iniciatyvos dėka vaikai susipažįsta su mikrokompiuteriais bei programavimo pradmenimis įvairių disciplinų – biologijos, fizikos, matematikos, dailės ar net muzikos – pamokose.

„Iš pradžių dalinome kompiuteriukus asmeniškai vaikams, vėliau nusprendėme, kad į visa tai būtina įtraukti mokyklų mokytojus. Tik jiems, lygiai taip pat kaip ir moksleiviams, mikrokompiuteriai buvo naujas, nematytas įrankis. Kadangi mes skatiname techninę kūrybą ne užklasinėse veiklose, bet pagrindiniu mokymosi laiku – pamokų metu, mokytojams turime suteikti mokymo medžiagą. Bendraujame su visais susidomėjimą išreiškusiais mokytojais, juos palaikome ir skatiname bendradarbiauti tarpusavyje, drąsiau eksperimentuoti ir dalytis patirtimi“, – pranešime spaudai cituojamas K. Mačiulaitis.

APIE PROJEKTĄ  

Daugiau nei 20 tūkst. Lietuvos penktokų, praėjusiais mokslo metais gavę „BBC Micro:bit“ kompiuteriukus, pradėjo pažintį su programavimu – viena svarbiausių dabarties kompetencijų. Šiais metais „Kompiuteriukų paramos fondas“ siekia dar daugiau: norima Lietuvos mokykloms padovanoti įrankių komplektų (kompiuteriukų klases), iniciatyviems mokytojams – suteikti žinių ir įkvėpimo taikyti kūrybinius sprendimus bei technologinių įrankių taikymą įvairiose pamokose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This