Dėl Klaipėdos ženklo istorijos kreipsis į prokuratūrą?

Politika, Svarbu

Po ketvirtadienio politinio šou, kurį vainikavo specialiai sužlugdytas kvorumas, penktadienio rytą į posėdį vėl susirinkę miesto Tarybos nariai (atėjo 26) visgi sugebėjo patvirtino naujojo Klaipėdos ženklo sukūrimo aplinkybes tyrusios komisijos išvadas.

Tiesa, jas patvirtinant buvo pritarta komisijos narės, Rusų aljanso atstovės Tatjanos Fedotovos siūlymui, kad miesto Taryba neturėtų paisyti rekomendacijos taikyti tarnybinę nuobaudą Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jau pradėdamas posėdį meras Vytautas Grubliauskas bandė sklaidyti abejones dėl to, kad jis gali būti neteisėtas. Esą jis ne naujai sušaukiamas, o tęsiamas, kaip ir numatyta jo potvarkyje.

Tačiau Liberalų sąjūdžio frakcijos vardu pareiškimą perskaitęs Audrius Vaišvila tvirtino priešingai. Esą posėdis dabar vyksta pažeidžiant reglamentą. Frakcijos nuomone, vakar turėjo būti skelbiama pertrauka, o kurios Tarybos nariai vėl turėjo rinktis, nes posėdžiui yra numatytas laikas iki 17 val. Taip pat A. Vaišvila dėstė, kad V. Grubliauskas ketvirtadienį „chaotiškai pirmininkaudamas” galėjo suklaidinti Tarybos narius, nes iš pradžių teigė, kad klausimas bus toliau svarstomas jau sausį, vėliau – kad penktadienį.

Opozicijos atstovė Nina Puteikienė savo ruožtu kėlė abejones dėl N. Fedotovos pasiūlymo – esą jį reikėtų traktuoti kaip atskirąją nuomonę.

„Siūlau baigti šį cirką, nes varnas varnui akies nekerta, perduokime prokuratūrai. Būtent jai, o ne STT, nes girdžiu apie gerus kai kurie čia minimų asmenų ryšius su ja. Jei tai nebus perduota darbo tvarka, aš asmeniškai perduosiu”, – pareiškė komisijai pirmininkavęs vicemeras Artūras Šulcas.

Nepaisant šių diskusijų V. Grubliauskas paskelbė balsavimą. Pirmiausia – ar palaikomas T. Fedotovos siūlymas dėl to, kad Taryba neturėtų svarstyti dėl nuobaudos S. Budinui skyrimo. Už jį balsavo 16 Tarybos narių, tarp kurių buvo ir meras, prieš pasisakė penki (A. Šulcas, Judita Simonavičiūtė, Jurijus Šeršniovas, Arūnas Babršys ir N. Puteikienė), susilaikė keturi.

Balsuojant dėl visų išvadų jas jau palaikė 20 politikų, prieš buvo trys (liberalai Jurgita Choromanskytė, Vygantas Vareikis ir Saulius Liekis), susilaikė du (N. Puteikienė ir J. Šeršniovas).

Komentuodamas tokią proceso baigtį S. Budinas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad savo nuomonę apie komisijos išvadas jau išdėstė Tarybos nariams skirtame rašte, o nepritarimą rekomendacijai jam skirti nuobaudą įvertino kaip politikų supratimą, kad komisija čia peržengė savo kompetencijos ribas,.

„Aš esu valstybės tarnautojas, o nuobaudų jiems skyrimas yra labai aiškiai reglamentuotas”, – sakė S. Budinas.

4 Comments

  1. Keistuoliai

    Man atrodo, kad kai kuriems reikia kreiptis visai ne į prokuratūrą, o į vieną įstaigą adresu Bangų g. 6, nes jau visai nublūdo…

    Reply
  2. Anonimas

    Bet tai kokio veidmainiškumo meras, nieko jis nežinojo apie šio ženklo kūrimą? Ką jis čia išsidirbinėja? Bando nupirkti miestiečius „teisingumu” ? Tai jeigu tiriama tarnybų tegu būna įtraukta ir mero šutvė, nes panašu, kad Barauskas dėjo į kojas ne be reikalo

    Reply
    • Bobučių agentūra

      Neatimkit iš mūsų duonos. Rūtelei linkėjimai

  3. Hansas

    Pagaliau meras pasielgė išmintingai ir politiškai apdairiai. Mažiau klausytų Simonavičūtės ir mažiau pasitikėtu Šulcu, ir viskas būtų gerai su šiuo meru. Balsuočiau už jį, jei jo komitete nebūtų tų žmonių.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This