Klaipėdos ženklo istorija: bus skirtingos išvados (papildyta)

Politika, Svarbu

Skirtingai nei į maršrutinių taksi krizę ar į Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienė veiklą besigilinusios miesto Tarybos sudarytos komisijos, naujojo Klaipėdos ženklo sukūrimo istoriją aiškinęsi politikai nesugebėjo padaryti vieningos išvados.

Po ketvirtadienį vykusio paskutinio posėdžio paaiškėjo, kad trys komisijos nariai – Algirdas Grublys, Nina Puteikienė ir Arūnas Barbšys – rengs atskirąją nuomonę. Vieningai nebuvo apsispręsta ir dėl rekomendacijos miesto Tarybai skirti drausminę nuobaudą Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui – prieš tokią formuluotę balsavo A. Grublys ir Tajana Fedotova.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Paskutinis komisijos posėdis buvo gana emocingas. Daugiausia aistrų ir diskusijų sukėlė mero Vytauto Grubliausko ir jo komandos veiksmų traktavimas.

Prasidėjus diskusijoms komisijai padedanti teisininkė, miesto Tarybos ir mero sekretoriato vyresnioji patarėja Diana Paliūnaitė išreiškė nuomonę, kad išvadose neturėtų būti įvardintos pavardės, nes komisijai buvo suformuluota užduotis išsiaiškinti, kuri institucija yra atsakinga už tokią proceso eigą.

Visgi N. Puteikienė siūlė į išvadas įrašyti teiginius, kad meras nesudarė tinkamų prielaidų dalyvauti visuomenei rengiant naują miesto ženklą.

„Kodėl nušalinta mero institucija?” – jai antrino A. Grublys.

Į tokius pareiškimus D. Paliūnaitė atsakė klausimu, ko meras nepadarė, kaip trukdė administracijai, kuri vykdė sutartį.

Reaguodama į diskusijos eigą N. Puteikienė pareiškė, kad komisijos darbui daroma politinė įtaka, nes esą komisijos pirmininkas, vicemeras Artūras Šulcas, yra šališkas.

„Siūlau būti merui vyru ir prisiimti atsakomybę”, – sakė ji.

Tada jau Vaida Žvikienė replikavo, kad šališka gali būti ir pati N. Puteikienė, kuri rengiasi kandidatuoti į merus ir dirbdama komisijoje esą gali bandyti susidoroti su konkurentu.

„Atiduokime viską teisėsaugai, kuri nustatys, ar nebuvo piktnaudžiavimo atvejų šioje tamsioje istorijoje”, – pareiškė A. Šulcas.

Komisijai balsų dauguma nepritarus, kad išvadose būtų minima mero institucija, N. Puteikienė paprašė pertraukos, kurios metu tarėsi su A. Grubliu ir A. Barbšiu bei nusprendė rengsią atskirą nuomonę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kaip tokios pozicijos argumentą A. Grublys minėjo ir faktą, kad komisija balsų dauguma atsisakė į posėdį pakviesti ir merą, ir ženklo kūrėjų – UAB „Alora” atstovą Marių Vaupšą.

Balsuojant dėl galutinio išvadų teksto už jį pasisakė Aldona Staponkienė, V. Žvikienė, A. Šulcas ir T. Fedotova. Prieš balsavo A. Grublys ir N. Puteikienė, o A. Barbšys susilaikė.

Taip pat komisija nusprendė rekomenduoti miesto Tarybai spręsti dėl drausminių nuobaudų skyrimo Savivaldybės administracijos direktoriui S. Budinui. Už tokį A. Barbšio pasiūlymą balsavo 5 komisijos nariai, prie buvo T. Fedotova ir A. Grublys.

S. Budinas „Atvirai Klaipėdai” lakoniškai atsakė į klausimą, kaip vertina rekomendaciją miesto Tarybai skirti jam nuobaudą: „Blogai. Tai nesąmonė”.

Penktadienio popietę jau buvo paskelbtas ir visas išvadų tekstas. Su juo galima susipažinti čia.

4 Comments

  1. :)

    Ieškokite moters, arba beveik moters.

    Reply
  2. Dudorius

    Bet kas per parazitas yra Grubliauskas, labiausisi nuvylęs meras.

    Reply
  3. Baisu

    Net šlykštu skaityti. Kaip žemai galima pulti, kad politiškai susidoroti su kitu žmogum. O išeidamas iš partijos jis pasakė: „pykčio nelaikau”…Mhm…

    Reply
  4. Nikulinas

    Akivaizdu, kad Šulcas ir Grubliausko rinkiminio komiteto nariai Žvikienė ir Staponkienė yra gavę mero nurodymą susidoroti su Budinu. Naiviai pasalūniška.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This