Mero komitetas paskelbė galutinį kandidatų sąrašą

Politika, Svarbu

Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ paskelbė galutinį kandidatų į miesto Tarybą sąrašą, kuriame į akis krenta du išskirtiniai pokyčiai lyginant su pirmuoju preliminariu sąrašu.

Tarp 30 kandidatų neliko kadenciją baigiančio Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos direktoriaus Juozo Šikšnelio ir atsirado Klaipėdos savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyriaus vedėja Jurgita Činauskaitė-Cetiner, kuri dėl tokio apsisprendimo turėjo sumokėti 9278 eurų užstatą.

„Tiesiog esu komitete, esu rėmėjas, visom spėkom remsiu jį, bet kandidatuoti tiesiog nenoriu”, – sakė Juzos Šikšnelis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirminiame šio komiteto sąraše buvo 27 kandidatai. Penktadienį išplatintame pranešime teigiama, kad galutinį sąrašą reitingavo sąrašo lyderis Vytautas Grubliauskas, komiteto valdyba ir rinkimų štabo nariai. Galutinį sąrašą „kone vienbalsiai” patvirtino ir komiteto steigėjai.

Vyriausiosios rinkimų komisijos patvirtintame kandidatų sąraše neliko J. Šikšnelio, bet atsirado keturios naujos pavardės. Tai šeštoje vietoje atsidūręs komiteto rinkimų štabo vadovas, buvęs liberalas Vytis Radvila, 22 vietoje esantis Edmundas Jurkaitis, Gintautas Babravičius ir J. Činauskaitė-Cetiner.

Pastaroji dėl to, kad jos dabartinė pareigos yra nesuderinamos su miesto Tarybos nario mandatu pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, turėjo sumokėti dešimt vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio – šiuo metu 9278 Eur užstatą. Šis užstatas grąžinamas, jeigu kandidatas nebuvo išrinktas, taip pat jeigu jis buvo išrinktas ir atsisakė pareigų, nesuderinamų su gautu mandatu.

Savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyriaus vedėja Jurgita Činauskaitė-Cetiner tikina, kad tuo atveju, jei bus išrinkta į miesto Tarybą, atsisakys dabartinių pareigų.

„Užstatas sumokėtas, žmogus pats turi jį įnešti. Neinu dėl to, kad jei išrinks ir nedirbti. Dvi kadencijas jau kandidatavau (Liberalų sąjūdžio sąraše – autor. past.), vis tiek jau ėjau politiniu keliu. Vėliau nuėjau į administraciją, bet jei būtų sėkmės atvejis, ieškočiau darbo kitur, kad galėčiau dirbti Taryboje, nes kompetencijų lyg ir yra. O politinę ambiciją visada turėjau, vienu metu galvojau, kad gal ir ne, bet pagalvojau, kad reikia ir trečią kartą bandyti kandidatuoti”, – sakė J. Činauskaitė-Cetiner.

Paskutinė vieta sąraše, anot jos, buvo abipusis susitarimas.

„Ta pozicija yra įdomi. Tikrai nesiveržiau į pirmą dešimtuką, o paskutinė vieta strategiškai yra gera. Ne reitingai turi pasakyti apie žmones, jei gali duoti naudos miestui, tai rinkėjai ir iš ten pakels”, – sakė kandidatė.

Tuo metu J. Šikšnelis teigė pats apsisprendęs nekandidatuoti į miesto Tarybą.

„Aš atsisakiau kandidatuoti. Tiesiog esu komitete, esu rėmėjas, visom spėkom remsiu jį, bet kandidatuoti tiesiog nenoriu”, – sakė J. Šikšnelis.

Šis komitetas jau yra deklaravęs ir gautas aukas. Iki gruodžio 28 d. jam buvo paaukoti 5186 eurai. Daugiausia – 1050 Eur – yra paaukojęs V. Radvila. Po 1000 eurų skyrė V. Grubliauskas, Vaida Žvikienė, Judita Simonavičiūtė bei Elida Mantulova.

Galutinis komiteto kandidatų sąrašas: 

1. Vytautas Grubliauskas

2. Artūras Razbadauskas

3. Elida Mantulova

4. Vaida Žvikienė

5. Arvydas Cesiulis

6. Vytis Radvila

7. Jūratė Ruškė

8. Judita Simonavičiūtė

9. Audrius Petrošius

10. Rimantas Taraškevičius

11. Laura Šaltytė-Vaisiauskė

12. Aldona Staponkienė

13. Ana Timonina-Mickevičienė

14. Laimonas Urbikas

15. Virginija Spurytė

16. Rasa Bekėžienė

17. Eimantas Rudminas

18. Tomas Rimkus

19. Mantas Bertulis

20. Vidmantas Plečkaitis

21. Kristina Norvilė

22. Edmundas Jurkaitis

23. Rasa Klumbienė

24. Rasa Jautakytė

25. Vladimir Konstantinov

26. Arūnas Nasvytis

27. Gintautas Babravičius

28. Saulius Šiaučiulis

29. Asta Balčiūnienė

30. Jurgita Činauskaitė

38 Comments

  1. z

    Taikos prospekte nuo šviesoforo ties BIG-u iki pat benzino kolonėlės SMI nėra nei vienos pėsčiūjų perėjos . Perėja kaip pajuokai įrengta ties benzino kolonėle kur net namų nėra. Tai BŪTINA keisti, nes priversti eiti tiesiai su nešuliais, pažeisti taisykles ir jaustis nusikaltėliais. Mano ir kitų namų gyventojų balsas bus už tą kandidatą kuris tuo pasidomėsit ir imsitės priemonių. Ačiū.

    Reply
  2. Brigita

    Meras berods bus A.Vaitkus, jau ir A.Tuma prisiplakė ten kur reikia, t.y. prie būsimo mero… Garažai Atgimimo aikštėje palaiminti yra, gerai prasisuks Tuma…

    Reply
  3. Budinovičius

    anot mūsų vietos žurnalistės p. Palmyros mums reikėtų rinkimus daryti administracijos direktoriaus pareigybei užimti? Miestiečiai nori elementaraus padorumo, pagarbos ir tvarkos mieste. Žurnalistės logika vadovaujantis – geriau pasistatykime Mero paminklą visiems laikams (nes jis nieko negali) ir rinkime admin. direktorių! Bet gi V.Grubliauskas „atsivedė” Budiną – savo komandos narį :). Ir vėl vedasi E. Mantulovą – net savivaldybės darbuotojai nežinojo ką ji veikia ir už ką atsakinga – amžinai atostogaudavo, ir vėl mūsų meras vedasi aklosios žarnos specialistą Razbadauskį – ką jis dirbo? Na bet geras vyras – laikinai už švietimo pinigus „priglaudė” universitete Mantulovą? Ir vėl vedasi Taraškevičių – KD miesto korupcijos simbolio Tėvą ir Motiną Simonavičiūtę. Gera kompanija. O gal žinote ką gero per tiek kadencijų nuveikė Plečkaitis, Staponkienė? Džiugu, kad nors Artūrui užteko proto su jais daugiau nebesifotkinti. Pats Grubliauskas visus metus porino, kad kiekvieną savaitę su Uostu susitikinėja ir „derina” tvarią plėtrą, kur tie suderinimai? Programoje tylu – stoteles statys ir vėl kurs „mėlynus popierius”, vietos inoringus architektus pasiūs šėko pjauti ir pasikvies iš užsienio 🙂 -už pigiausią kainą. Keista – bet konkursus organizuoti lyg ir ne mero darbas? Na nesvarbu, bet tuo pačiu su visais klaipėdiečiais labai draugaus:) Tik kuriais? Neaišku, paslaptis :). Tačiau iš klaidų ir vėl nesimokama – didžioji mįslė programoje vėl liko giliai „paslėpta” – kuris iš jų ar kas dabar bus mero Grubliausko administracijos GERAS direktorius? Kaip manote p. Palmira Martinkiene? Gal Jūs? Ar Jūs tik atstovė spaudai?

    Reply
  4. Vaida Z

    Tikrai „veržlus” sąrašas. Ypač veržlumu pasižymi 4 nr.. Vaida Žvykienė yra š”Mano būstas” Klaipėdos padalinio vadovė. Tai pavadinimą pakeitusi pastatų administravimo įmonė „City service”. Net tris metus ji buvo Klaipėdos miesto tarybos sekretoriato vadove.Remdama Artūrą Šulcą labai solidžia 1000 eurų auka Vaida Žvykienė turėjo savo sumetimų. Vaidos Žvykienės tėvas darbuojasi Klaipėdos keleiviniame transporte, kurio veiklą kuruoja tas pats Artūras Šulcas. Sesuo dirba Gatvių apšvietime, kur Vaida Žvykienė buvo stebėtojų tarybos narė. Vaidos artimųjų gyvenimas tikrai neblogai sutvarkytas.
    Poniai V.Žvykienei ypatingai rūpi daugiabučių namų administratorių reikalai, nes šioje srityje yra totalus žmonių nepasitenkinimas, reikia prižiūrėti, kad visi gyventojai neišsibėgiotu iš tokių administratorių. Neaišku dėl kokių priežasčių buvo pratęsta „Mano būstas” sutartis dėl būstų administravimo, be jokios gyventojų apklausos. Kiti miestai kas tris metus vykdo gyventojų apklausas ir vertina jų pasitenkinimą namų administratoriais. Po rinkimų Žvykienė planuoja būti vicemere. Tai įkainiai gyventojams dar sparčiau augts. Mano nuomone, jau seniai ši ponia turėtų apsispręsti ar ji dirba miesto labui ar Rubikonui, o ne puldinėti ir kaltinti savivaldybės specialistus įvairiomis nesąmonėmis.

    Reply
  5. Melnragiske

    Tik N. Puteikienė taryboje kelią svarbias Klaipėdoje problemas ir siūlo sprendimus, kiti paprasčiausiai būna ir nesuka sau galvos metų metais dėl Klaipėdos, dėl pajūrio, dėl išorinio uosto, o ji mažutė, bet turi didelę, nenuilstancią širdį Klaipėdos miestui, jos žmonių problemoms.

    Reply
  6. Kl

    Gaila kad politinė prostitucija nėra uždrausta

    Reply
  7. Geriau nevarkit

    Iliuzijų pasaulyje gyvena. Koks bebūtų geras Meras, jis išsisemia per kadencijas. Grubliausko dainelė sudainuota, geriau tegul ieško naujų veiklų, kuriose nuveiks kažką kita naudinga.

    Reply
  8. Milicija

    O, madam KGB majorė jau pas liberalus įsitaisė! Maskvos rankos ilgos…

    Reply
    • O

      Kas ta madam?

    • KGB

      Staponkiene

  9. Danutė

    Be reikalo tiek daug pastangų deda visi pretendentai į merus išskyrus vieną -A.Vaitkų. Jis neturi konkurentų. Pagalvokim, paanalizuokim ir suvoksim kad , pagaliau, atsirado galimybė vieną kartą per 25 m. turėti Klaipėdai TIKRĄ merą-A.Vaitkų.

    Reply
    • Violeta

      Na, tik ne Vaitkus.Ši persona ateina , kad pasitvarkyt išorinio uosto reikalus,Klaipėda , kaip miestasir jame gyvenantys žmonės, jam visai nerūpi.

  10. Anonimui

    Gyvenimu nesiskundžiu, žinių stoka – taip pat. Bet 10 tūkst. Eurų, žinant valdininkų oficialius atlyginimus, už vien dalyvavimą neištraukčiau. Tai kuo ta valdžia taip patepta, kad vien už tai tiek sumokama? Ir po žinių žurnalistams išvaroma į Ameriką pailsėt?

    Reply
    • vien samokslai

      Po tokias sumas telefoniniai sukčiai iš pensininkų paprastai atima, o dirbantys žmonės negali turėti savo santaupų?

  11. Tik noras griauti

    Ar nesisteminis tai reiškia anarchistinis? Suprask, priimu į partiją atsitiktinių asmenų ir varau prieš sistemą, kad tik pasauliui blogiau būtų. Iš pagiežos.

    Reply
    • Hmmm

      Iš tiesų įdomu, iš kur tokia sumelė pinigų…

  12. Jonas

    Aš, kaip ir turbūt nemaža dalis klaipėdiečių, palaikau akivaizdžiai nesisteminę kandidatę Niną Puteikienę, nenuilstančią viešinti niekam tikusio dūdoriaus darbelius. Vien tas matymas, kaip dūdorius su savo oligarchine svita Taryboje trokšta užčiaupti Puteikienę, skatina ją palaikyti. Nežinau, ar Puteikienė iš tiesų yra pajėgi laimėti mero rinkimus (kad ir antrajame ture), bet palaikysiu ją tol, kol bent vienas neišmestas liberalas lies Klaipėdos vairą. Grubliauskas, Gentvilas, Masiulis. Bloga nuo visų trijų.

    Reply
    • ezys

      o kas bus kai antisistemini zmogu isrinks meru ir jis taps sistemos dalimi (na kaip Kaunas viena karta padare su Sustausku)? 🙂 Kai reikes realiai pradeti dirbti ir nebeuzteks tik viskam priestarauti, nes ta ir mano 3 metuku vaikas puikiai sugeba 🙂

  13. Virgis

    Kaip čia taip gaunasi. Liberalai išreiškė nepasitikėjimą Grubliausku kaip meru. Mieste sąstingis. Grubliauskas su dūdą pasirodymus rengia, dar padainuoja… Bet mieste jokio proveržio. Tai liberalai pasakė – Vytautai, pakaks. O Vytautas, tikriausiai iliuzijų pasaulyje, sugalvojo, kad yra pats sau labai geras meras ir nesvarbu, ką pareiškė jį delegavę žmonės. O paskutinių tarybos posėdžių metu parodė savo veidą. Nors koks ten veidas -snukis.

    Reply
    • ezys

      Koks jums skirtumas? Zmogus turi teise kelti savo kandidatura, musu teise balsuoti arba ne 😉 Priminsiu pvz. toks pilietis R. Paksas buvo isrinktas Lietuvos Respublikos prezidentu, nors pries tai isejo is tos pacios Liberalu partijos 🙂

    • ezy

      Kudakuoji kaip koks ten šulcas a.

  14. Bitutė už 10 tūkstančių eurų

    Činauskaitė – Cetiner tikra darbininkė savivaldybėje? Nuolat nedirba, nuolat nedarbingumas. Dabar ir atsiskleidžia, kas liberaline linija darbo vietas gavo. Kompetencijos- čia toks figos lapelis neišmanymui pridengt, valdžiažmogių keiksmažodis. Ir įdomiausia- 10 tūkst. Eurų kaip nieko iš kišenės išima ir už Grubliauską padeda!

    Reply
    • Anonimas

      Kompetencija (lot. competere ‘sutapti’) – gebėjimas atlikti tam tikrą konkretų darbą. Kompetencija apima patirtį, įgūdžius ir žinias, dažnai ir tam tikras asmenines savybes.
      Sunku matyt gyventi kai elementariu zodziu nesuprantat 😉 Beja ar suprantat ka reiskia zodis – uzstatas? nes is komentaro jauciu, kad ne 🙂

  15. ezys

    >>>Jauniau, o Vilniuje gyventoju padaugejo del to tikriausiai, kad Simasius puikus meras, ar ne? 🙂 Beja paparastai tie, kurie nekencia Grubliausko, dievina Matijosaiti, mat tas tai ukininkas, kokio reikia 🙂 O ar zinote, kad per Matijosaicio meravima Kaunas neteko 13 000 gyventoju? 🙂 Tuo tarpu nuo 2014 Klaipeda neteko 8000. Kaip cia taip? Is kur jus imate skaicius apie sukurtas naujas darbo vietas? Siaip idomu pasiziureti… ir net jei tai tiesa, jus pervertinat mero itaka jusu isvardintiems rodikliams, issilaisvinkite is baudziauninko mentaliteto 😉

    Reply
    • ežiui

      Paaiškinkite, prašau, už ką atsakingas meras. Nes paskaičius retoriką atrodo, kad nė už nieką.

    • Jaunius

      „Per pastaruosius trejus metus Vilniuje sukurta 20 tūkstančių naujų darbo vietų (!!!), Kaune – 12 tūkstančių, Klaipėdoje – 3 tūkst., Šiauliuose – 6 tūkst. (!!!), tad, tikėtina, kad Lietuva turės ne vieną ir net ne du ar tris, o visus keturis miestus (p.s. likusioje Lietuvos dalyje dirbančiųjų skaičius sumažėjo kone 9 tūkst.”- Luminor banko analitikas Žygimantas Mauricas, paskelbta jo fb paskyroje.

  16. Jaunius

    Mielas, Vytautai, jūs esate chrestomatinis pavyzdys koks neturėtų būti meras, tiesiog narstyk po kaulelį ir rodyk, kaip žmogus nesutvertas mero darbui. Jūs- visiškai netikęs būti ūkininku. Vien gražbylysčių, demagogijos gana, koktu. Grįžkit į Kurpius, kitus kabakus ir linksminkite žmones. Deja, bet šioje kone dešimtmetį prabūtoje vietoje jūs visiškas paklydėlis. Kad mano pastebėjimas neatrodytų vien emocijomis paremtas, tai galiu primint, kad per pačio vadovavimo miestui laiką Klaipėdą paliko apie 30 tūkstančių miestiečių, per paskutinius tris metus Vilniuje sukurta apie 20 tūkst. darbo vietų, Kaune- 12 tūkst., Šiauliuose- 6 tūkst., Klaipėdoje- tik 3 tūkst. Ar negali būti akivaizdžiau? Ar bauginančiai tuščios gatvės- ne nevykusio vadovavimo miestui išdava? Ar neatrodo vien kelti savo kandidatūrą ciniška? O sąraše ir Jėzaus Kristaus įrašymas jums jau niekuo nebepadės. Su nuoširdžiausiais linkėjimais.

    Reply
    • Klaipedskas

      Tik pastebėsiu, kad Kurpiai jau nebeveikia keletą metų 😀 Būtų gera proga atkurt

    • Palmira Martinkienė

      Aš nei už merą, nei už velnią, bet… dėl informacijos, Jauniau: už miesto ūkį atsakingas administracijos direktorius su visa savo kariauna, t.y. visais padaliniais, kurių – daugybė. Jei dar kam kas neaišku, galima palyginti vaizdžiau: miesto meras – maždaug kaip parlamento pirmininkas ( ar kažkuria prasme- prezidentas), o administracijos direktorius – maždaug premjeras: čia pagal atliekamas funkcijas, labai supaprastintas paaiškinimas. Kurie norite mero ūkininko – kraustykitės į Kauną arba… į kaimą ir ūkininkaukite į sveikatą…:)

  17. ir ką galima pasakyti apie sąrašą

    Simonavičiūtė, Taraškevičius, Grubliauskas…ir krūva dėl skaičiaus. NEBALSUOSIU nei per klaidą.

    Reply
    • Ilona

      nebus is vis uz ka balsuot,nes ne vieno nenoriu matyt Klaipedos meru

  18. Visai

    Nieko gero…

    Reply
  19. Justas

    Oho, stipriai. Nauju veidu nemazai

    Reply
    • Anonimas

      Ir visi išlindę neaišku iš kur. Tik aišku viena, kad nieko daugiau nesugeba – tik kandidatuoti , kad užimtų šiltą vietelę , kur nieko nereikia dirbti ir kompetencijos nereikia. Tik pasižiūrėkite kokios personos kandidatuoja. Nei vieno klaipėdiečio (ės) / Šlykštu … Ir visi ruošiasi kažką pakeisti… Tik supratimo apie tai neturi jokio. Yra prersonų ,kurios net savo šeimoje problemų nesugeba išspręsti

  20. Virgis

    Kas čia tokie?

    Reply
    • Ilona

      vot,vot kas jie tokie?

  21. Anonimas

    Gūduma liūdnuma….vieni funkcionieriai, biurokratai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Politika

Rinkimuose į Europos Parlamentą nori dalyvauti 18 partijų

Penktadienio vakare baigėsi pareiškinių dokumentų teikimo terminas rinkimuose į Europos Parlamentą. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dalyvauti artėjančiuose rinkimuose iš ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This