„Duonos ir žaidimų” klaipėdietiškai

Svarbu, Transportas

Prieš keletą dienų didesnių nuolaidų už pailgintas pradinukų grupes pagailėjusi Klaipėdos valdžia yra nusiteikusi skirti 227,8 tūkst. eurų, kad miestiečiai ir Klaipėdos svečiai šiemet šešių švenčių metu galėtų nemokamai važinėti miesto autobusais. Taip pat tokią lengvatą norima suteikti vaikų ir jaunimo dainų šventės bei tarptautinio nematerialiojo paveldo festivalio „Lauksnos“ dalyviams.

Atitinkamo sprendimo projekto svarstymo maratoną pradėjęs miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas pasiūlė iš sąrašo išbraukti bent jau liepos 6-ąją, nors abejonių jo nariai turėjo ir daugiau.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” šiemet gali tekti gaminti įvairioms datoms skirtų lipdukų, kurie ant autobusų komposterių informuotų, jog važiuoti galima nemokamai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Gruodį Savivaldybės administracija norėjo, kad politikai leistų jos direktoriui nustatyti datas, kada autobusai mieste vežtų nemokamai. Buvo nurodytos ir kelios datos, kurias direktorius galėtų patvirtinti – sausio 1 d., vasario 16 d., kovo 11 d. ir Šviesų festivalis. Tačiau miesto Taryba nusprendė, kad tai turi būti jos kompetencija.

Naujame sprendimo projekte jau siūlomos šešios datos: vasario 16 d.; Klaipėdos šviesų festivalis (vasario 15–16 d.); kovo 11 d; liepos 6 d; Jūros šventė (liepos 26–28 d.) ir Diena be automobilio (rugsėjo 20 d.). Taip pat norima leisti nemokamai autobusais važiuoti Lietuvos vaikų ir jaunimo dainų šventės „Mes Lietuvos vaikai“ (birželio 14–16 d.) bei Tarptautinio nematerialiojo paveldo festivalio „Lauksnos“ dalyviams (liepos 11–14 d.).

Vieną iš siūlomo sprendimo projekto argumentų – esą sumažės automobilių spūstys – perskaitęs komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius ėmė juokauti.

„Gerai pradedame gyventi. Na jau tokios spūstys čia pas mus būna kovo 11, vasario 16, Mindaugo karūnavimo dieną”, – ironizavo jis ir išreiškė nuomonę, kad reikėtų „šiek tiek apriboti” datų skaičių.

Anot jo, eismas tikrai buvo sudėtingas Šviesų festivalio metu, per Jūros šventę.

„Diena be automobilio – politinis pareiškimas. Siūlyčiau taip pat palaikyti idėją vaikų dainos šventės dalyviams. O „Lauksnos”… Kas tai per festivalis? Jeigu biudžetas bus perteklinis, tikrai rasime, kur pinigų trūksta labiau”, – sakė pirmininkas.

„Esame turtinga šalis. Kažin kiek Londone nemokamai veža?” – replikavo ir Vygantas Vareikis, pasiūlęs iš sąrašo išbraukti liepos 6-ąją, kuri, anot jo, yra dirbtinė šventė.

„Renginiai nors jau ne iki rinkimų numatyti. Pakankamai subalansuota, Savivaldybės administracija išgirdo pastabas, sureagavo adekvačiai. Jei dėl datų įkrisime, ginčysimės, kol metai pasibaigs”, – savo ruožtu teigė vicemeras Artūras Šulcas.

Visgi komitetas pritarė šiam sprendimo projektui su V. Vareikio pasiūlyta pastaba. Galutinį žodį šį mėnesį turėtų tarti miesto Taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Klaipėda perka ir senus miesto autobusus

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This