Klaipėdos LEZ žada geresnį susisiekimą

Verslas

Susisiekimo ministerija praneša, kad siekdama gerinti sąlygas verslui ir investicijoms, per artimiausius dvejus metus Lietuvoje numato plėtoti kelių ir geležinkelių infrastruktūrą, būtiną patogioms transporto jungtims su šalies laisvosiomis ekonominėmis zonomis (LEZ), taip pat – ir Klaipėdos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot pranešimo, susisiekimą su Klaipėdos LEZ pagerins ties šia teritorija planuojama krašto kelio Nr. 141 Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda ruožo nuo 222,52 iki 228,92 km rekonstrukcija, kurios metu numatoma įrengti skirtingų lygių sankryžą. Darbai bus vykdomi etapais, šiuo metu rengiamas techninis projektas.

Taip pat primenama, kad 2018 m. AB „Lietuvos geležinkeliai“ parengė geležinkelio kelio iki Klaipėdos LEZ atvedimo techninius sprendinius ir pateikė juos Klaipėdos miesto savivaldybei.

Tuo metu Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ir meras Vytautas Grubiauskas praėjusią savaitę vykusio susitikimo su Klaipėdos pramonininkų asociacijos nariais metu tikino, kad Statybininkų prospekto tęsinys per LEZ turi būti vienas svarbiausių prioritetų, tačiau jo projekto finansavimas yra esminis iššūkis.

Pasak S. Budino, skaičiuojamoji šio projekto vertė yra apie 26 mln. eurų. Jis priminė, kad šis projektas yra vadinamajame dalykinių sąlygų sąvade, skirtame Vyriausybei, kuri siekia maksimalios Klaipėdos uosto plėtros.

„Kovą jau bus leidimas statyti. Jei gauname finansavimą, galime pradėti, nes vien miesto pinigų tikrai neužteks. Jei atsirastų geri lobistai ir padėtų įtrauktų ši projektą į Susisiekimo ministerijos planus 2020 metams, šiemet būtų galima skelti rangos darbų konkursą“, – tada sakė Savivaldybės administracijos direktorius.

2 Comments

  1. Anonimas

    Geri lobistai? O pačio darbas kartais ne toks, pone Budinai?

    Reply
    • ezys

      nuo kada biurokratai gali buti lobistais? 😀 Nors cia pats Budinas tikriausiai savoka neteisingai pavartojo, nes nelabai ir aisku kas cia tokie turetu atsirasti? LEZó imoniu savininkai?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This