Pudruoja valdžios nesutarimus?

Politika, Svarbu

Nepaisant to, kad kardinaliai išsiskyrė miesto Tarybos ir Savivaldybės administracijos pozicijos dėl vieno iš kertinių valdančiosios koalicijos sutartyje numatytų darbų – naujo miesto bendrojo plano – uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) narius tikino, kad į „sprendimus, kurie siejami su miesto ateitimi, gerove, požiūris yra bendras”.

Trečiadienį tiek meras, tiek jo politiniu konkurentu tapęs ir aštraus miesto vadovo sprendimų vertinimo nevengiantis Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas KPA nariams pristatė artimiausių metų savivaldybės strateginio planavimo dokumentuose sudėliotus darbus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Nepaisant skirtingų požiūrių, vertinimų, skirtingų platformų, sėdėjimas prie vieno stalo su Sauliumi rodo, kad į sprendimus, kurie siejami su miesto ateitimi, gerove, požiūris yra bendras. Daug kas dirbtinai kaitinama ir siekiama išpūsti. Sieksiu, kad įtampos nebūtų”, – tikino V. Grubliauskas.

Meras žadėjo, kad nors ir skiriasi jo ir S. Budino požiūris į situaciją Savivaldybės kontroliuojamoje AB „Klaipėdos vanduo” vadovo kaitos procesas esą bus skaidrus.

„Nepaisant diskusijų tikiuosi, kad nebus laužomos ietys, ten, kur nereikia”, – teigė V. Grubliauskas.

Jis taip pat tvirtino, kad po Savivaldybės sprendimo nederinti uosto bendrojo plano sprendinių šiuo metu atostogaujantį ir nuo kai kurių sprendimo priėmimo laikinai nušalintą Uosto direkcijos vadovą Arvydą Vaitkų pavaduojantis infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė kviečiamas „ne ant kilimėlio”, o siekiant „parodyti, kad tikslas bendras”.

Meras informavo, kad į šių metų biudžeto formavimą „negalima žvelgti lengvai”. Esą reikės ieškoti prioritetų, nes vienu metu įgyvendinti daug „mega objektų” nebus įmanoma.

Atsakydamas į pramonininkų klausimus V. Grubliauskas tikino, kad Statybininkų prospekto tęsinys turi būti vienas svarbiausių prioritetų, tačiau jo projekto finansavimas yra esminis iššūkis.

Pasak S. Budino, skaičiuojamoji šio projekto vertė yra apie 26 mln. eurų. Jis priminė, kad šis projektas yra vadinamajame dalykinių sąlygų sąvade, skirtame Vyriausybei, kuri siekia maksimalios Klaipėdos uosto plėtros.

„Kovą jau bus leidimas statyti. Jei gauname finansavimą, galime pradėti, nes vien miesto pinigų tikrai neužteks. Jei atsirastų geri lobistai ir padėtų įtrauktų ši projektą į Susisiekimo ministerijos planus 2020 metams, šiemet būtų galima skelti rangos darbų konkursą”, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius.

Tuo metu KPA Švietimo, mokslo ir inovacijų komiteto pirmininkas, UAB „Fortum Klaipėda” vadovas Tomas Eikinas teiravosi, „koks kokybinis proveržis iš miesto pusės siūlomas Klaipėdos universitetui”, kaip verslas verslas galėtų atliepti į keliamus lūkesčius

V. Grubliauskas tikino, kad jaučiamas neigiamas  ir neadekvatus centrinės valdžios požiūris į Klaipėdos universitetą (KU) ir palikti jį tik su miesto arba regiono pagalba esą yra negarbinga.  Anot KU Tarybos pirmininko pareigas einančio mero, net ir esant tokiai situacijai įstaiga „geba ne tik išsilaikyti, bet ir geriau nei adekvačiai įveikti sunkumus”.

Meras teigė, kad KU pernai sutaupė lėšų, nors buvo planuoti nuostoliai. O dabar turima ambiciją iki 30 proc. mažinti administracines išlaidas. Jis taip pat tvirtino, kad „dedama daug pastangų” į Rytų partnerystės programas, siekiant pritraukiant studentus iš tokių šalių. Anot mero, skatinant tarptautiškumą artimiausiu metu bus pasirašyta sutartis su Groningeno (Nyderlandai) universitetu.

„Darbas vyksta, o pramonininkai gali būti mentoriai, patarti, ne tik finansiškai prisidėti”, – teigė V. Grubliauskas.

S. Budinas savo ruožtu vardijo „praktinius darbus”: gabiausiems studentams skiriamas stipendijas; paskatinimus, geriausiems baigiamiesiems praktikoje pritaikomiems darbams: bendradarbiavimą dėl praktikos; planuojamus susitarimus su KU dėl kai kurių pastatų panaudojimo savivaldos poreikiams.

3 Comments

  1. Neišmanėlis

    Kaži, gal tas Budinas jau pasmirda, kad Grubliauskis dantis sukundęs banda traukts. Vargšas 🙁

    Reply
  2. Logotipas

    Tai susėdę aptarkit kaip bus gražinti 24 tūkstančiai už jūsų abiejų padarytą žalą miestui dėl logotipo! Miestas šito jūsų juodo darbo nepamirš.

    Reply
    • Anonimas

      o kas tau iš tų 24 tūkstančių? Akla višta esi, kad nematai didesnių pinigų?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This