Peles vejasi dinozaurai

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Po vos prieš pat naujuosius metus pastatytos ir didelio populiarumo sulaukusios vaikams skirtos sužvaigždėjusių pelių operos, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras šį kartą mažuosius žiūrovus bandys suvilioti šokio spektakliu „Tikroji dinozaurų istorija“.

Iš kairės: A. Liškauskas, A. Juozauskaitė, A. Krasauskaitė, K. Lučinskas, S. Pinaitytė. Palmiros Mart nuotr.

Pasak teatro direktorės pavaduotojos menui Audronės Juozauskaitės, dvi iš eilės premjeros, skirtos vaikams, yra ne tik „malonus sutapimas”, bet ir atspindi vieną iš Klaipėdos muzikinio teatro prioritetų – siekį ugdyti jaunąjį žiūrovą, skatinti jo kūrybiškumą, lavinti vaikų vaizduotę.

„Šiandienos vaikiško spektaklio žiūrovas yra rytojaus teatrų ir koncertinių salių lankytojas Klaipėdoje, Lietuvoje ir už jos ribų”, – antradienį premjeros pristatymui skirtoje spaudos konferencijoje sakė A. Juozauskaitė.

Kad šįkart vaizduotės prireiks ne tiek vaikams, kiek galbūt jų tėveliams, akcentavo kiti spaudos konferencijoje dalyvavę kūrybinės grupės nariai, raginę kuo ilgiau savyje išsaugoti vidinį vaiką, nepamiršti fantazuoti.

Šokio spektaklio choreografė Aušra Krasauskaitė sakė, kad idėją vaidinimui padiktavo matyta vos pusantros minutės kolegų dinozaurų šokio miniatiūra. Bičiulei, Valentino Masalskio trupės aktorei Samantai Pinaitytei sutikus sukurti dramaturgiją šokio spektakliui bei teatro vadovėms pritarus šiam sumanymui, bemat kibta į darbus. Jaunoji dramaturgė teigė, jog kurti sunku nebuvę, mat visa kūrybinė trupė dirbo entuziastingai.

Pasak „Tikrajai dinozaurų istorijai” muziką kūrusio kompozitoriaus Kristijono Lučinsko, spektaklyje skambės ir klasikinių instrumentų garsai, ir nemažai šiuolaikinių dermių, išgaunamų kompiuteriu. „Bus plataus spektro garsynas”, – sakė kompozitorius, mat stengtasi, kad dinozaurai būtų šiuolaikiški.

Tam pagelbės ne tik muzika, bet ir dinozaurų išvaizda  –  jie dėvės žalius sportinius kostiumus, o šoks ne tik naudodami klasikinių ar šiuolaikinių šokių, bet ir hiphopo elementus.

Spektaklio kostiumus ir scenografiją kūrė Liuka Songailaitė, šviesomis rūpinosi dailininkas Justas Butkus bei garso ir vaizdo režisierius Jonas Raudonius.

Spektaklis yra mobilus, jame šoka tik 5 profesionalūs šokėjai bei dvi mergaitės Barbora Aleksandrovaitė ir Uršulė Gaurilovaitė (pasikeisdamos) iš Beatos Molytės baleto trupės, tad ketinama šį neilgą, 40 minučių trunkantį vaidinimą artimiausiu metu parodyti ir mažesnių Vakarų Lietuvos miestų bei miestelių jauniesiems žiūrovams.

O į jau šį šeštadienį, vasario 2 d., Žvejų rūmuose vyksiančius net du premjerinius vaidinimus bilietai, deja, išgraibstyti. Visiems kitiems belieka patarti ieškoti bilietų kovo mėnesiui.

Vienas iš dinozauro vaidmenų atlikėjų, teatro vyriausiasis choreografas Aurelijus Liškauskas pasidžiaugė, kad kol kas dar Lietuvoje šokėjai, kaip dinozaurai, neišmirė, o A. Juozauskaitė sakė, kad tikrasis Klaipėdos muzikinio teatro lobis yra ne tas, kuris buvo rastas po teatro pamatais, o „iniciatyvūs, kūrybingi žmones, kuriuos mes atrandame ir kuriais labai džiaugiamės”.

Trumpas „Tikrosios  dinozaurų istorijos” siužetas

Dinozaurai iš tikrųjų gyveno Marse, jie prižiūrėjo visas Visatos planetas. Mažam smalsiam dinozauriukui to daryti vyresnieji kol kas neleido. Kartą jis, jiems nematant, įsigudrino sugadinti Žemės planetą. Dėl to į Marsą iš Žemės teleportavosi maža mergaitė.

Dinozaurai, pirmą kartą išvydę žmogų, bandė jį, kaip kokį gyvūnėlį, prisijaukinti. Jiems buvo sunkiai suprantamas mergaitę kamuojantis Žemės ilgesys: dinozaurai juk jausmų neturi!

Galiausiai susidraugavę, dinozaurai mergaitę pargabeno ir Žemę. Taip Žemėje ir atsirado dinozaurai…

Muzikinio teatro nuotr. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”67577,67578,67579,67580,67581,67582,67583,67584,67585,67586″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Istorijų opera „Klaipėda" skambės Tauragėje ir Šilutėje

Vienas naujausių Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklių – mažasis spektaklis istorijų opera „Klaipėda“ išvyksta gastrolių: kovo 7 d. 18 val. ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Koliažinė opera „Mažvydas" atvyksta į Klaipėdą

Žiūrovų prašymu į didžiąsias scenas sugrįžta abejingų nepalikusi, sėkmingą įvertinimą pelniusi „Mažvydo“ drama pagal Just. Marcinkevičių. Naujausiam turui po Lietuvą ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This