Rinkimuose, ko gero, neliks vieno komiteto

Politika, Svarbu

Antradienį teistumą nuslėpusius kandidatus iš rinkimų sąrašų šalinusi Vyriausioji rinkimu komisija (VRK) skaudžiausią smūgį uostamiestyje sudavė visuomeniniam rinkimų komitetui „Už pokyčius Klaipėdoje“.

Iš jo kandidatų sąrašo dėl nuslėpto teistumo išbraukus šešioliktu, paskutiniu numeriu buvusį Edmundą Arnašių komitetas jau artimiausiu metu turėtų netekti teisės dalyvauti savivaldos rinkimuose, nes Klaipėdos atveju neturės minimalaus reikiamo kandidatų skaičiaus.

Pasak Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininko Adolfo Gritėno, tokia tikimybė siekia 99 procentus, o VRK atitinkamą sprendimą turėtų priimti jau ketvirtadienį. Tačiau tokiu atveju vis tiek mero rinkimuose dalyvautų komiteto kandidatas į merus Artūras Žalys.

„Aišku, gaila, jei taip nutiks, tačiau rankų nenuleisime. Komitetas dar labiau susitelks ir dirbs, kad Klaipėda turėtų naują merą bei padės jam”, – sakė komiteto „Už pokyčius Klaipėdoje“ koordinatorius Algirdas Grublys.

Iš viso VRK iš sąrašų Klaipėdoje dėl nuslėpto teistumo pašalino šešis kandidatus – po vieną iš Lietuvos socialdemokratų (Vidmantas Gintaras Malakys), Lietuvos socialdemokratų darbo (Rimantas Armonas) partijų, Liberalų sąjūdžio (Aida Dumbrauskaitė), komitetų „Už pokyčius Klaipėdoje”, „Rusakalbė Klaipėda” (Aleksej Kožuchar) bei „Titov ir teisingumas”. Dėl pastarojo atstovo Nikolaj Konopliov vyko atskiras balsavimas, nes šis kandidatu norėjęs būti asmuo buvo nurodęs, kad teistas už chuliganizmą, tačiau buvo nuteistas už seksualinį prievartavimą. Už jo išbraukią pasisakė devyni VRK nariai, prieš buvo tik du.

10 Comments

  1. Lauris

    Vel tas titov nori i seima papulti jau prie vingio pasazo renka 2 savaites parasus jei esi teistas negali isvis i seima eiti ir dar jis uz seksualine prievarta teistas tas veceslav titov jau as jo vidio padariau kaip jis renka parasus

    Reply
  2. 21 amžiaus etika

    Visuomenės informavimo įstatymas 14 straipsnis 1 ir 2 dalis.

    Reply
    • Žiūrėkim viską

      Visuomenės informavimo įstatymas 14 straipsnis 3 dalis: Informacija apie viešojo asmens privatų gyvenimą gali būti skelbiama be jo sutikimo, jeigu ši informacija atskleidžia visuomeninę reikšmę turinčias privataus šio asmens gyvenimo aplinkybes ar asmenines savybes.

  3. kis

    Kiek daug mylinciu lovi?O kokia nauda Klaipedai?Yra Vaitkus ir pakaks,tikrai zmogus nieko neprievartaves.

    Reply
  4. :)

    šiaip čia ne Titovo, o Žalio ir Grublio komitetas

    Reply
  5. va čia tai jo

    už seksualinį prievartavimą teistas niekšelis, bando kandidatuoti…oi Titov suvokimas apie valdžią žiaurus.

    Reply
  6. Kas tai

    Kas yra seksualinis prievartavimas? Suprantu išprievartavimas, tai prievartinis veiksmas. O prievartavimas? Tai kai žmona neduoda, o tu ją priverti?

    Reply
    • BK

      150 straipsnis. Seksualinis prievartavimas

      1. Tas, kas tenkino lytinę aistrą su žmogumi prieš šio valią analiniu, oraliniu ar kitokio fizinio sąlyčio būdu panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle,

      baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.

  7. Baisu

    Teistas už seksualinį prievartavimą….Siaubas, braunasi tokie į valdžią…

    Reply
    • :)

      Ko Jūs stebitės – juk čia Titovo teisingumas 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Politika

Prezidento posto sieks 8 kandidatai

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį priėmė sprendimus registruoti likusius penkis kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Politika

Rinkimuose į Europos Parlamentą nori dalyvauti 18 partijų

Penktadienio vakare baigėsi pareiškinių dokumentų teikimo terminas rinkimuose į Europos Parlamentą. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dalyvauti artėjančiuose rinkimuose iš ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This