„Už pokyčius Klaipėdoje” paskelbė išreitinguotą sąrašą

Politika, Svarbu

Visuomeninis rinkimų komitetas „Už pokyčius Klaipėdoje” paskelbė, kaip išreitingavo į miesto Tarybą norinčius kandidatuoti savo narius.

Komiteto sąraše – 16 potencialių kandidatų (uostamiesčio Taryboje yra 31 vieta).

Pirmoje sąrašo vietoje – komiteto kandidatas į merus, verslininkas Artūras Žalys, kurio tėvas Alfonsas buvo ilgametis miesto vadovas sovietmečiu. Pats Artūras Žalys tapo plačiau žinomas, kai ėmėsi vadovauti krizę išgyvenusiam Klaipėdos „Neptūnui”.

Iš visuomenei gerai žinomų asmenų sąraše dar yra pirmasis Valstybės saugumo departamento vadovas Klaipėdoje, sąjūdietis Algirdas Grublys (jis dabar yra miesto Tarybos narys, išrinktas su Liberalų sąjūdžio sąrašu, bet sustabdęs narystę galiausiai pasitraukė iš jo), buvusi Savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė, pirmosios po Nepriklausomybės atgavimo miesto Tarybos pirmininkas Vytautas Čepas (į dabartinę miesto Taryba išrinktas su kitu visuomeniniu Klaipėdos rinkimų komitetu), teisininkė, buvusi ilgametė Palangos vyriausioji prokurorė Nijolė Požarskienė, dviratininkas Tomas Vaitkus, į Klaipėdos universiteto rektoriaus postą bandęs pretenduoti, bet kandidatūrą atsiėmęs profesorius Rimantas Stašys.

Rinkimuose Klaipėdoje be „Už pokyčius Klaipėdoje” bandys dalyvauti dar keturi visuomeniniai rinkimų komitetai ir 10 partijų. Iš viso yra 13 pretendentų į merus: Eligijus Masiulis (išsikėlė pats), Vytautas Grubliauskas, Artūras Žalys, Viačeslavas Titovas, Kazys Paulikas, Simonas Gentvilas, Arvydas Vaitkus, Nina Puteikienė, Benediktas Petrauskas, Agnė Bilotaitė, Modestas Nugaras, Lina Šukytė-Korsakė ir Benas Šimkus.

Ar jie taps kandidatais, o sąrašai galės dalyvauti rinkimuose, paaiškės tik sausio viduryje – kiekvienas sąrašas ir savarankiškas kandidatas (Klaipėdos atveju – tik Eligijus Masiulis) turi surinkti mažiausiai 870 klaipėdiečių parašų.

„UŽ POKYČIUS KLAIPĖDOJE” KANDIDATŲ SĄRAŠAS

1. Artūras Žalys

2. Teisutis Matulevičius

3. Algirdas Grublys

4. Audra Daujotienė

5. Grinvydas Butrimas

6.Vytautas Čepas

7. Nijolė Požarskienė

8.Dalia Marija Stančienė

9.Tomas Vaitkus

10. Vida Ričkienė

11. Ditė Stončaitienė

12. Rimantas Stašys

13. Vytautas Bartninkas

14. Sandra Sirutienė

15. Svajūnas Škimelis

16. Edmundas Arnašius.

6 Comments

  1. Ne, tikrai ne

    Kiek metų viena ponia Audara plušėjo savivaldybėje? Ar dar negana? Pirminiame sąraše dar savo sūnų su marčia įrašė. Apie tą Žaliuką, Alfonso Žalio sūnų kalbėti, jo nuopelnus ir galimybes, tai tas pats kaip šoumeno Kernagio sūnų seime. Kad tai „sūnai” nustos manipuliuoti savo tėvais, garbingais tėvais? Apie rašytoją, psichologą ir partijas keičiantį Čepą, iš vis baisu. Juk žmogui jau septyniasdešimt! Ko- ne vieni pensininkai sąraše ir tie patys godūs jų tikslai.

    Reply
  2. Apolitikas

    Tik bilotaitės nesumąstykit rinkt. Pasirodo iš savo wilnos tik kai rinkimai ateina. O tarprinkiminiu laikotarpiu nieko vardan Mūsų miesto nėra padarius. Nu ir dar puteikienės nedrįskit. Nu ir Titovo. Nu žodžiu nėr ką rinkt. Nooors… Rinkim Eligijų, žmogus gi naudos sau gavęs vistiek Klaipėdai atseikės dalį kažkokią 🙂

    Reply
  3. MArijus

    Nei vieno nepažystu. Kolkas visi pazystami arba visai nebalsuos arba už Vaitku balsuos. Nesimato kandidatų be Vaitkaus apskritai

    Reply
    • ezys

      Vakaru eksprese siandien apklausa pasiziurekit rezultatus ir pamatysit, kad jus ir jusu pazystami, tai dar ne visa Klaipeda 😉 Ten bent keletas stebinanciu rezultatu.

    • ežiui

      Ačiū už nuorodą! Tikrai džiugina Ninos Puteikienės sėkmė toje apklausoje, jei ji pateks į II turą, manau, kad ir laimės ir tai bus nuostabu!

  4. Nikulinas

    Ant tėvo vardo nori išjoti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This