Kas prižiūri Gargždų gatves?

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša žiemą sulaukianti daug gyventojų klausimų dėl kelių ir šaligatvių valymo.

Primenama, kad seniūnijose vietinės reikšmės kelius ir šaligatvius valo jos pačios su savo rangovais, darbininkais ir pagalbininkais. Gyventojai  kviečiami  bendrauti ir bendradarbiauti su seniūnais, jų pavaduotojais tiesiogiai ar per seniūnaičius.

Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Valstybinės reikšmės (regioninius ir rajoninius) kelius valo, barsto ir kitaip ir prižiūri valstybės įmonė „Kelių priežiūra“: Gargžduose − Klaipėdos ir Kretingos Plento gatves. Šių gatvių šaligatvių valymu rūpinasi seniūnija.

„Po keleto metų iš eilės vėl tenka iš miesto išvežti sniegą iš Gargždų miesto gatvių, kadangi jo susikaupia iš tiesų nemažai. Dėl sniego gausos susiaurėja ir šaligatviai, ir keliai, palijus susidaro plikledis ir būna, kad po keletą kartų per parą reikia gatves ir šaligatvius valyti arba barstyti smėlio ir druskos mišiniu, kurį vėl greit nuplauna lietus”, – rašoma savivaldybės pranešime.

Teigiama, jog dėl gamybinių pajėgumų trūkumo ir sudėtingų meteorologinių sąlygų seniūnija neturi galimybių nuo visų miesto šaligatvių taip greitai, kaip norėtų gyventojai, nuvalyti sniego ir juos pabarstyti, nors keletą metų darbus atliekanti bendrovė „Specialusis autotransportas“ ir neblogai žino visas problemines vietas.

Gargždų miesto seniūno pavaduotojas Justinas Donauskas teigė esąs dėkingas už pagalbą taip pat ir „Gargždų švaros“ darbuotojams bei supratingiems gyventojams, kurie nusikasa sniegą ir netgi pabarsto šaligatvį prie individualių namų, kad pro šalį einantiems žmonėms būtų saugu. Išskirtinė padėka – Vingio, Basanavičiaus, Liepų gatvių gyventojams, taip pat visiems seniūnijoms darbininkams, ypač valytojai Sofijai Putriuvienei.

Daugiabučių kiemuose sniego valymu Gargžduose užsiima bendrovė „Gargždų būstas“.

Gyventojai kviečiami būti pakantūs bei prisidėti pagal galimybes valant sniegą nuo šaligatvių prie individualių namų. Komercinių objektų savininkai raginami pasižiūrėti, ar saugu žmonėms prieiti prie kavinių, parduotuvių keletą metrų daugiau, nei priklauso pagal jų sklypus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This