Leonas Makūnas pasitraukė iš „Klaipėdos vandens” valdybos

Miestas, Svarbu

Trečiadienį vykusio uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo” Stebėtojų tarybos posėdžio metu, kuriame turėjo būti sprendžiamas klausimas dėl valdybos pirmininko, buvęs jos vadovas Leonas Makūnas pats įteikė atsistatydinimo prašymą. Taryba jį vienbalsiai patvirtino.

„Nesant teisinio pagrindo tikrai neketinu toliau būti įmonės valdyboje”, – sakė Leonas Makūnas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Naująja valdybos, kurios kadencija baigsis gegužės 1-ąją, nare buvo paskirta „Klaipėdos vandens” Pardavimų departamento direktorė Eglė Alonderienė, anksčiau jau buvusi šiame įmonės valdymo organe. Naują valdybos pirmininką rinks patys jos nariai. Jais dar yra Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė, „Fortum Klaipėda“ vadovas Tomas Eikinas, Dainius Budrys ir įmonės Teisės ir bendrųjų reikalų departamento direktorė Jūratė Spudulienė.

Pasak Stebėtojų tarybos pirmininko, vicemero Artūro Šulco, sprendimas buvo priimtas vienbalsiai, „vardan įmonės stabilumo ir gerovės”.

Pats L. Makūnas sakė, kad jo sprendimo motyvai buvo tokie patys.

„Teisininkai pateikė išvadas, kad Akcinių bendrovių įstatyme vartojamos sąvokos „atšaukiamas”, „atleidžiamas” yra sinonimai, tad nesant teisinio pagrindo tikrai neketinu toliau būti įmonės valdyboje”, – sakė L. Makūnas.

Pasibaigus vienam šių „sostų karų” epizodui, kol kas dar liko neišspręstas kitas – Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas inicijavo A. Šulco atleidimą iš Stebėtojų tarybos narių, nes šis esą nevykdo akcininko valios atšaukti iš valdybos „Fotum Klaipėda“ vadovo Tomo Eikino, kuris neva nebeatitinka nepriklausomumo kriterijų. Pats T. Eikinas „Atvirai Klaipėdai” buvo sakęs, kad tokie argumentai yra visiškai nepagrįsti.

Vietoje A. Šulco S. Budinas į Stebėtojų tarybą akcininkų susirinkimo metu siūlys paskirti liberalą Saulių Liekį. Tačiau L. Makūnas šią savaitę miesto Tarybos narius raštu informavo, kad S. Liekio siūlymas gali būti neteisėtas, nes esą nebeatitinka nuo pernai rudens įsigaliojusios Vyriausybės patvirtintos tvarkos.

„Klaipėdos vandens”  Stebėtojų tarybą dabar be A. Šulco dar sudaro mero komandos žmonės Arvydas Cesiulis, Artūras Razbadauskas, Rusų aljanso atstovas Andrej Kugmerov, su S. Budinu ir Liberalų sąjūdžiu pasilikę Audrius Vaišvila ir Vygantas Vareikis bei Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas.

„Klaipėdos vanduo” šiuo metu taip pat vykdo naujojo įmonės vadovo paieškos procedūras. Jį tvirtins įmonės valdyba.

3 Comments

  1. Stebėtojas

    Gerai, kad kažkas paprotino žmogų, o tai jau buvo nesmagu ir net kažkaip gėdinga, kai mieste, kuriame gyvenu dedas tokie reikalai.

    Reply
  2. linas

    Gaila. Vienas iš rimčiausių Klaipėdoje žmonių.

    Reply
  3. Nikulinas

    Pagaliau. Vis tik nepavyko apdumti akių.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This