Vėliava už metų darbą – Klaipėdos bendruomenių asociacijai

Miestas

Klaipėdos miesto tarybos kolegija ketvirtadienį pritarė mero Vytauto Grubliausko siūlymui vasario 16-ąją už metų darbą uostamiesčio vėliavą įteikti pernai gegužę įsikūrusiai Klaipėdos bendruomenių asociacijai.

Sprendimą palaikė 10 posėdyje dalyvavusių Kolegijos narių, du – Algirdas Grublys ir Arūnas Barbšys – susilaikė.

„Ne visada maloniai skamba politiko ausiai, administracijai tai, ką jie kalba, bet tai yra vox populi. Tai yra simbolinis įvertinimas visų bendruomenių, ne konkretaus asmens. Ji vienija ir simbolizuoja visas bendruomenes. Nėra paprasta įvertinti tuos, kurie visada kritikuoja beveik nepagirdami, bet tai mūsų garbės reikalas juos pagerbti”, – pristatydamas savo siūlymą sakė meras.

Vienintelis, kuris garsiai išreiškė abejonę dėl tokio siūlymo, buvo A. Grublys.

„Visada konkursuose būna sąlygų, kad organizacija veiktų ne vienerius metus. Paimkime kad ir Paupio bendruomenę – tai ištisus metus dirbanti ir matosi rezultatai. Girulių bendruomenė – paminėjimai, pagerbimai, vieninteliai, kurie paminėjo Sąjūdžio 30-metį, „Pėdink į Girulius” žinomas visoje Lietuvoje. Atskiros bendruomenės paminėjimas būtų konkretu, konkretūs žmonės. O asociacija neturi nei patalpų, nei adreso. Ar netampa ši asociacija priedanga visokiems marginalams? Miltų valymas nuo Titovo, dalyvavimas teismo procesuose. Violetinės revoliucijos likučiai. Aš esu prieš”, – pareiškė A. Grublys.

„Ir aš skambinau su visokiomis abejonėmis merui. Bet nesutinku su antrąja Grublio kalbos dalimi, visgi siūlau pritarti. Nemanau, kad paaukštinsime kažkokius marginalus”, – reagavo Rimantas Taraškevičius.

„Aš suprantu Algirdo būgštavimus – bendruomenių yra įvairių, žmonių irgi. Natūralu, kad politikai tampa taikiniu. Bendruomenės tiek sugebėjo išjudinti vandenis dėl aplinkosaugos, kad išjudėjo net pačios kiečiausios rankos šalininkai. Šiuose rinkimuose politikai jau beveik vienu balsu kalba tai, ką bendruomenės. Jie nusipelno to apdovanojimo. Labai gražus sprendimas”, – savo ruožtu teigė vicemeras Artūras Šulcas.

„Bendruomenės yra atviros visuomenės požymis. Atvirumas didėja ir mes turime jį skatinti. Jie tikriausia darys žingsnius, kad tobulėtų ir jų būtų daugiau, kad galėtume diskutuoti dėl opių klausimų. Tai būtų įrodymas, kad mes juos gerbiame”, – antrino vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Arvydas Cesiulis savo ruožtu teigė, kad „politikų, kurie prisidengia bendruomenių vardu, visada buvo ir bus”. O siekiant įvertinti kurią nors vieną bendruomenę esą prasidėtų varžybos ir liktų nepatenkintų.

„Neturime dar gilių bendruomenių tradicijų. Galima suprasti Algirdo nuogąstavimus, kad kai kas prisidengia. Bet tai nesvarbu. Svarbiausia, kad apdovanojimas parodytų, kad mes remiame bendruomenių veiklą”, – sakė Valdemaras Anužis.

Aldona Staponkienė akcentavo, kad KBA žmonės „dirba iš idėjos, sudrausmina politikus”.

„Aš nesu prieš bendruomenes, bet mes pastaruoju metu nevertiname konkrečių darbų, konkrečių žmonių. Pasiūlyčiau, pavyzdžiui, Ligitą Girskienę apdovanoti, kuri nuo pat pradžių kovoja su smarve ir dabar daug kam lengva prie jos prisišlieti”, – baigiantis pasisakymams dar kartą savo nuomonę išdėstė A. Grublys.

Balsuojat susilaikė ne tik jis, bet ir konservatorius A. Barbšys.

Pasak mero, priėmus tokį sprendimą KBA ne tik gaus miesto vėliavą, bet ir jos atstovas turės garbę pakelti trispalvę Vasario 16-osios minėjimo ceremonijoje Atgimimo aikštėje. Anot V. Grubliausko, to neturėtų daryti „dabar dalyvaujantys politiniuose atlaiduose”.

KBA nariai šiuo metu yra 6 bendruomenės: Paupių, Girulių, Klaipėdos senamiesčio gyventojų, Žvejybos uosto, Berželio ir Smeltės individualių namų savininkų bendruomenė. Aiškinamajame rašte rašoma, kad kandidatais į ją įstoti yra Marių,  nauja I Melnragės bei Danės bendruomenės. KBA nuo 2018 m. yra Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos narys.

Pernai šis apdovanojimas buvo skirtas menininkei Aidai Raimondai Pečeliūnienei už 2017 metais sukurtą ir Klaipėdai dovanotą lėlių parodą „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę“.

8 Comments

  1. Gudru

    Saliamoniškas valdžios per rinkimus! Pagerbk ir užliūliuok, kad nutiltų! Kol nebuvo rinkimų, atvirai šaipėsi. Atsargiai , žmonės!

    Reply
  2. burės

    visada reikia atsargiai vertinti valdžios liaupses…..

    Reply
  3. klaustukas

    Mano nuomone reiktų susilaikyti balsuojant ” už”, nes aplinkosaugos srityje didelis indelis yra bendruomenių, neįeinančių į asociaciją, visuomeninių organizacijų, seniūnaičių, kurie nėra tos asociacijos nariai. Gal čia tiesiog politikų viražas prieš rinkimus – duoklės atidavimas visuomenei.

    Reply
  4. Liudvika Kuzminčiūtė

    Nelabai suprantu kas žurnalistui suteikė tokią informaciją, kad dar trys bendruomenės yra kandidatai. Dangės bendruomenė ir kiek man žinoma Marių bendruomenė prašymo stoti į asociaciją dar neparašė. Kas čia skubina įvykius.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Taip parašyta mero aiškinamajame rašte, skirtame miesto Tarybos kolegijai.

  5. Aida Dumbrauskaitė

    Ne Danės bendruomenė o Dangės bendruomenės asociacija. Prašymas pataisyti! (:
    Esu šios bendruomenės asociacijos valdybos narė. Kiek žinau, mūsų bendruomenė niekur stoti nežada, todėl neklaidinkite visuomenės. (;

    Reply
  6. Tai kad

    ten keli žmonės iš kurių viens dirb. Ir tas pats verslininks katram labai parama rūpi. Užbombino asociacijos varda kuomet kėti žiopsojo ir tur nebloga veiklele :D))

    Reply
    • Inga

      6 bendruomenės įstojo, o 6 yra neistojusios. Tai kodėl nepagerbtos kitos likusios bendruomenės?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This