Alinos Velykienės interesų istorija: išvados liks tokios pat

Politika
Avatar photoMartynas Vainorius
2019-02-18

Antroji Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nurodymu miesto Tarybos sudaryta komisija nusprendė palikti tokias pat išvadas dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės interesų, kai ir pirmoji, tik papildyti aprašomąją jų dalį.

Už tokį sprendimą balsavo visi į pirmadienį vykusį posėdį susirinkę jos nariai, išskyrus A. Velykienės bendrapartietį liberalą Saulių Liekį, kuris susilaikė.

Komisijos nuomone, Alina Velykienė būdama motinystės atostogose negalėjo padėti bendraturčiams „priduoti” kotedžo valstybinei komisijai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak komisijos pirmininko Algirdo Grublio, A. Velykienės pateiktas rašytinis paaiškinimas buvo „gynybinio pobūdžio, šiek tiek angažuotas, kaip ir įžeidė komisiją”.

„Agresyvi gynybinė pozicija. Turėjo būti adresuota komisijai, o skirta tik vienam nariui, gal atleiskime moteriai”, – sakė jis.

A. Grublio tvirtinimu, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja nepaneigė nė vienos ankstesnės komisijos išvados. Esą nors A. Velykienė tvirtina, kad neatstovavo jokių žmonių priduodant valstybinei komisijai kotedžą Naikupės gatvėje, yra rašytiniai jai suteikti įgaliojimai.

Komisijai padedanti teisininkė tikino, kad A. Velykienė, įkeldama dokumentus į „Infostatybos” sistemą, kai motinystės atostogų metu atstovavo pagal įgaliojimą kitus bendraturčius, pažeidė įstatymą. Esą toks atstovavimas nepatenka į įstatyme numatytus išskirtinius atvejus.

Tačiau komisijos nariai Nina Puteikienė ir Arvydas Cesiulis teiravosi, ar tokios prievolės išlieka ir valstybės tarnautojai esant vaiko priežiūros atostogose.

Pasak teisininkės, teismų praktikos nėra, tačiau Valstybės tarnybos departamento atstovai esą žodžiu konsultavo, kad valstybės tarnautojo statusas galioja ir tokių atostogų metu.

Komisijos nariai sutarė, kad per antradienį turėtų pasirašyti papildytas išvadas, jog jos būtų teikiamos tvirtinti ketvirtadienį numatytam miesto Tarybos posėdžiui.

Žymos: | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos centre „su virimu ir kepimu nieko nebus”?

Pasiūlymą uždrausti dyzelinius ir benzininius generatorius naudoti per muges bei ruošti maistą arčiau nei 25 m nuo gyvenamųjų namų uostamiesčio politikai sutiko ...
2024-07-17
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Šalia Jūrų muziejaus - meninė instaliacija

Prie Lietuvos jūrų muziejaus Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centro išsirikiavo menininkės Agnės Kišonaitės instaliacijos „Choras“ herojai. Iš antrinių atliekų suformuotas ...
2024-07-09
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This