Alinos Velykienės interesų istorija: išvados liks tokios pat

Politika

Antroji Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nurodymu miesto Tarybos sudaryta komisija nusprendė palikti tokias pat išvadas dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės interesų, kai ir pirmoji, tik papildyti aprašomąją jų dalį.

Už tokį sprendimą balsavo visi į pirmadienį vykusį posėdį susirinkę jos nariai, išskyrus A. Velykienės bendrapartietį liberalą Saulių Liekį, kuris susilaikė.

Komisijos nuomone, Alina Velykienė būdama motinystės atostogose negalėjo padėti bendraturčiams „priduoti” kotedžo valstybinei komisijai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak komisijos pirmininko Algirdo Grublio, A. Velykienės pateiktas rašytinis paaiškinimas buvo „gynybinio pobūdžio, šiek tiek angažuotas, kaip ir įžeidė komisiją”.

„Agresyvi gynybinė pozicija. Turėjo būti adresuota komisijai, o skirta tik vienam nariui, gal atleiskime moteriai”, – sakė jis.

A. Grublio tvirtinimu, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja nepaneigė nė vienos ankstesnės komisijos išvados. Esą nors A. Velykienė tvirtina, kad neatstovavo jokių žmonių priduodant valstybinei komisijai kotedžą Naikupės gatvėje, yra rašytiniai jai suteikti įgaliojimai.

Komisijai padedanti teisininkė tikino, kad A. Velykienė, įkeldama dokumentus į „Infostatybos” sistemą, kai motinystės atostogų metu atstovavo pagal įgaliojimą kitus bendraturčius, pažeidė įstatymą. Esą toks atstovavimas nepatenka į įstatyme numatytus išskirtinius atvejus.

Tačiau komisijos nariai Nina Puteikienė ir Arvydas Cesiulis teiravosi, ar tokios prievolės išlieka ir valstybės tarnautojai esant vaiko priežiūros atostogose.

Pasak teisininkės, teismų praktikos nėra, tačiau Valstybės tarnybos departamento atstovai esą žodžiu konsultavo, kad valstybės tarnautojo statusas galioja ir tokių atostogų metu.

Komisijos nariai sutarė, kad per antradienį turėtų pasirašyti papildytas išvadas, jog jos būtų teikiamos tvirtinti ketvirtadienį numatytam miesto Tarybos posėdžiui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis paliatyviosios pagalbos vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This