Su Vilniaus nurodymais nesutiko

Politika

Klaipėdos savivaldybės Etikos komisija nesutiko su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimu, kad ji netinkamai išnagrinėjo miesto Tarybos nario, mero rinkimų komitetui priklausančio Arvydo Cesiulio elgesį.

Arvydas Cesiulis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ši istorija prasidėjo dar pernai gruodžio 18 d., kai buvo gautas VTEK pavedimas atlikti tyrimą, kodėl A. Cesiulis privačių interesų deklaracijoje nebuvo nurodęs, kad jis taip pat yra ir AB „Klaipėdos vanduo”, ir UAB „Gatvių apšvietimas” stebėtojų tarybų narys. Jis tai padarė tik pernai gruodžio 3 dieną, nors į tokias pareigas AB „Klaipėdos vanduo“ buvo paskirtas 2015 m. balandį, o į UAB „Gatvių apšvietimas“ 2017 m. kovą.

A. Cesiulis nuo žiniasklaidos nuslėpto posėdžio metu prisipažino ir apgailestavo nežinojęs apie prievolę deklaruoti ryšius su juridiniais asmenimis, dalyvaujant jų organų veikloje (atitinkamas įstatymas įsigaliojo dar 2018 m. pradžioje). Sužinojęs apie tokią prievolę, jis esą nedelsiant papildė deklaraciją. Nepaisant šio prisipažinimo ir apgailestavimo, komisija konstatavo, kad A. Cesiulis pažeidė teisės aktų reikalavimus.

VTEK, susipažinusi su šia Etikos komisijos išvada, konstatavo, kad „A. Cesiulio veikos įvertinimas nevisiškai atitinka įstatymo nuostatas”, todėl jis turi būti tikslintinas ir nurodoma, pagal kuriuos konkrečiai punktus turi būti vertinamas miesto Tarybos nario elgesys.  VTEK pakartotinai pavedė Etikos komisijai patikslinti jos sprendimą dėl A. Cesiulio elgesio.

Penktadienį susirinkusi Etikos komisija svarstė šį VTEK nurodymą. Jos pirmininkė, kartu su A. Cesiuliu rinkimų komitete „Vytautas Grubliauskas ir komanda” buvusi Aldona Staponkienė, stebėjosi, kad ta pati institucija skirtingai traktuoja panašias situacijas, į kurias buvo patekęs ir A. Cesiulis, ir vicemeras Artūras Šulcas. Padiskutavę dėl galimų variantų – palikti tą patį sprendimą, pradėti naują tyrimą ar tiesiog sutikti su VTEK išvadomis ir pakeisti ankstesnį sprendimą – komisijos nariai vieningai nusprendė pasirinkti pirmąjį.

Dėl A. Šulco VTEK pati atliks savo tyrimą.

Pažeidę privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas. A. Cesiulis yra išrinktas ir į naujos kadencijos miesto Tarybą, o A. Šulcas rinkimuose nebedalyvavo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This