Didesnės nuolaidos pailgintoms grupėms išpešti nepavyko

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį nusprendė, kad nuo šių metų rugsėjo mokestis už pradinukų lankomas pailgintos dienos grupes bus sumažintas perpus.

Liberalų sąjūdžio frakcijos paskutinę dieną prieš posėdį pateiktas siūlymas paslaugos įkainį mažinti 70 proc. buvo atmestas balsų dauguma.

pixhere.com nuotr.

Šios frakcijos pirmininkas Audrius Vaišvila teigė, kad siūlymas buvo pateiktas atsižvelgiant į Vakarų Lietuvos tėvų forumo kreipimąsi.

Šiai partijai priklausantis Savivaldybės administracijos, anksčiau nesėkmingai teikusios analogišką siūlymą, direktorius Saulius Budinas tikino, kad tokiu atveju reikiamą papildomų lėšų kiekį būtų galima rasti metų viduryje darant biudžeto perskirstymus.

Tačiau kai kurie miesto Tarybos nariai tokį siūlymą sutiko gana priešiškai. Anot Vaidos Žvikienės, tai labiau politinė deklaracija, o ne sprendimo projektas. Esą reikėtų tokį nukreipti į darbo grupę ir vertinti.

Konservatorius Arūnas Barbšys teigė, kad jei opozicija būtų pateikusi tokį pasiūlymą, jis esą iškart būtų atmetamas ir nesvarstomas, nes yra „netinkamai pateikta”. Anot jo, viską galės padaryti jau naujoji dauguma.

Liberalų pasiūlymą palaikė tik jie patys ir Tatjana Fedotova (iš viso septyni politikai), prieš buvo Vytautas Čepas, Judita Simonavičiūtė ir A. Barbšys. Susilaikė 15 kitų posėdyje dalyvavusių politikų.

Už sprendimą mažinti mokestį perpus pasisakė 23 Tarybos nariai, susilaikė tik Alfonsas Vildžiūnas.  Tad nuo rugsėjo šeimai už vieną tokią grupę lankantį vaiką našta per mėnesį sumažės nuo 9 iki 30 eurų, priklausomai nuo laiko, kiek jų pradinukas lanko tokią grupę.

Miesto Tarybos Kolegijai svarstant šį klausimą buvo teigiama, kad miesto biudžetui per metus tai kainuotų apie 486 tūkst. eurų. Dabar jau konstatuojama, kad tikslūs paskaičiavimai bus atliekami kiekvienais metais, įstaigoms pateikus pailgintos dienos grupių veiklos trukmę ir mokinių, kurie nuo naujų mokslo metų lankys pailgintos dienos grupes, sąrašus.

1 Comment

  1. Pinigavimasis

    Grubliauskiniams pinigų iš tėvų kišenių vis maža. Ar tėvai sugalvojo, ar įstatymu uždrausta vaikus iki 12 metų vienus palikt? Gal Klaipėdoje mokesčiai mažesni nei Vilniuje, kur vaikams tokios grupės nekainuoja? Kai reikėjo kėdės ir lovio, tai Grubliauskas rinkimų kampanijos metu ėjo su tortais į muzikos mokyklas, su paskaitom į kitas tėvelių per vaikus papirkinėt. O dabar jau po rinkimų. Su sena gera valdžia, klaipėdiečiai!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos garbės piliečio vardą siūloma suteikti Dionyzui Varkaliui

Jei politikai pritars uostamiesčio mero siūlymui Klaipėdos garbės piliečio vardą suteikti Dionyzui Varkaliui, tai bus pirmasis kartas, kai šis titulas ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This