Kretingoje moksleiviai rungėsi su pareigūnais

Regionas

„Konkursas –„super“. Teisės žinių testas suteikė naujos informacijos, o sporto rungtys paskatino judėti. Įdomu su suaugusiais rungtis”, – sako trylikametė kretingiškė moksleivė, dalyvavusi Kretingoje dvi dienas vykusiame savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus organizuotas prevenciniame renginyje „Ateik. Sužinok. Varžykis“.

Organizatorių nuotr.

Renginyje kartu su Kretingos sporto mokykla kaip partneriai ne pirmus metus aktyviai dalyvauja ir Kretingos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai.

Pranešama, kad renginys „Ateik. Sužinok. Varžykis” susideda iš dviejų dalių – teorijos ir sporto. Komandas, sudarytas iš penkių 7-8 klasių moksleivių ir dviejų suaugusiųjų, bendruomenės pareigūnai devintus metus kviečia atlikti užduotis apie saugią aplinką bei su teisės žiniomis susijusias užduotis, o sporto dalyje – judriąsias rungtis: komisariato pareigūnai kitą dieną rungiasi su mokiniais ir jų tėvais tarpinstitucinėse krepšinio 3 prieš 3 varžybose.

Kretingos rajono policijos Veikos skyriaus vyresnioji tyrėja, bendruomenės pareigūnė Gitana Macienė, jau daug metų prisidedanti prie konkurso bei varžybų organizavimo, džiaugiasi, kad moksleiviai taip noriai juose dalyvauja.

„Šiemet teisės žinių patikrinime dalyvavo septynios iš mokinių, tėvų ir mokytojų sudarytos komandos, o krepšinio varžybose jų – net dešimt. Man labai patinka, kad renginio užduotys yra tokios įvairios – todėl jame dalyvauja ir skirtingo temperamento vaikai. Jaunąją kartą norisi apsaugoti nuo patyčių. Vykstantys renginiai moko jaunimą ugdyti kantrybę, dvasios ramumą”, – pranešime cituojama bendruomenės pareigūnė.

Renginiu patenkinti ir vaikai. 13-metė Edita sako, kad „konkursas –„super“. Teisės žinių testas suteikė naujos informacijos, o sporto rungtys paskatino judėti. Įdomu su suaugusiais rungtis”.

Noriai konkurse jau antrus metus dalyvauja ir 14-metis Domantas, kuriam smalsu atsakinėti į policijos pareigūnų pateiktas užduotis. „Džiaugiuosi laimėjimais ir prizais”, – sako kretingiškis moksleivis.

G. Macienės teigimu, nuoseklus rajono policijos Prevencijos poskyrio, o dabar – bendruomenės pareigūnų ir kitų institucijų bendradarbiavimas – ugdomoji veikla su vaikais, tėvais, pedagogais, jos manymu, padėjo Kretingos rajonui tapti vienu iš saugiausių Lietuvoje.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This