Arvydas Vaitkus skųsis teismui (atnaujinta ministro komentaru)

Svarbu, Uostas ir jūra

Antradienį surengtos spaudos konferencijos metu jau buvęs Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus pranešė, jog skųs susisiekimo ministro Roko Masiulio sprendimą atleisti jį iš pareigų.

Arvydas Vaitkus sakė apie atleidimą sužinojęs iš susisiekimo ministro skambučio. Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Vaitkaus sako, kad jis gins savo reputaciją ir tai esą yra svarbiausia.

„Nesijaučiu nieko blogo padaręs Lietuvos valstybei”, – sakė jis.

Ieškinį teismui A. Vaitkus žada pateikti, kai tik baigs perduoti darbus. Anot jo, konkrečius reikalavimus suformuluos teisininkai. Buvęs uosto vadovas taip pat patvirtino, kad apie savo sprendimą informavo ir Ramūną Karbauskį, ir premjerą Saulių Skvernelį, tik kuriam pirmiau pranešė apie tai, sakė nepamenantis.

„Manau, šitas sprendimas yra politizuotas”, – dar kartą pareiškė jis, paminėjęs, kad per 20 metų darbo šioje srityje iki šiol neturėjo net jokios pastabos.

A. Vaitkus teigė jau sulaukęs ne vieno darbo pasiūlymo, tačiau apsispręsti neskuba. Tapti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi jam buvo pasiūlęs uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas Klaipėdos pramonininkų asociacijos surengtų debatų metu, bet tuom esą viskas ir pasibaigė.

Jis pakartojo, kad nepaisant tokio finalo vis tiek nesigaili dalyvavęs mero ir savivaldos rinkimuose, tik pasamprotavo, kad, ko gero, reikėjo anksčiau startuoti.

KOMENTARAS

Rokas Masiulis, susisiekimo ministras

Kiekvienas žmogus turi teisę kreiptis į teismą. Kiekvienas gali jį priimti. Ne viena tokia byla yra dėl atleisto valstybinės ar biudžetinės organizacijos vadovo ir tai rodo, kad įstatymai duoda pakankamai daug įgaliojimų ministrui tai padaryti. Manau, kad bus sunku šiuo atveju ką laimėti. 

Dėl naujojo vadovo konsultuosimės su valdyba, bet tikrai bus daroma kuo galima skaidriau – didelis konkursas, samdysime įdarbinimo agentūrą, kad būtų kuo mažiau spekuliacijų dėl objektyvumo. Sprendimus priiminės profesionalai. 

3 Comments

  1. Žodynas

    „Ieškinį eismui A. Vaitkus žada pateikti, kai tik baigs perduoti vidus darbus.”

    Prie ko čia EISMAS? Ir kokius VIDAUS darbus atlieka Vaitkus?

    Reply
    • akadministratorius

      Ačiū, pataisėme.

  2. Joo

    Kiekvienas žmogus turi teisę rinkti ir būti renkamas. Bandymas uždrausti dalyvauti savivaldos rinkimuose ir spaudimas gali būti teismo vertinamas kaip antikonstitucinis. Kodėl skųsis, Martynai? Gal skųs ministro sprendimą tą pačią dieną be įspėjimo atleisti iš darbo? Nežinau nė vieno Darbo kodekso straipsnio, kur būtų tai numatyta. Darbdavio valia? Tuomet 6 išeitinės mokamos, o ne viena. O skaidriai Masiulis rinks su įdarbinimo agentūra… į uosto direkcijos vadovus? Griūk negyvas… konservų tegu atsiklausia, pinigų mėtyt nereikės!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This