„KlaipėDanse“ šokio dirbtuvės buria šokėjus ir miestiečius

Kultūra

Paskutinę kovo savaitę šokio ir uostamiesčio miesto bendruomenė vėl buvo pakviesta į nemokamus šiuolaikinio šokio užsiėmimus, kuriuos Lietuvos – Prancūzijos projekto rėmuose organizavo Šeiko šokio teatras ir Kano miesto nacionalinis choreografijos centras Normandijoje (Prancūzija).

Pranešama, kad penkių dienų seminarą šokėjams, pamokas studentams ir du kūrybinius užsiėmimus miesto bendruomenei vedė prancūzų choreografė ir šokėja Mathilde Monfreux.

Seminarą šokėjams, pamokas studentams ir du kūrybinius užsiėmimus miesto bendruomenei vedė prancūzų choreografė ir šokėja Mathilde Monfreux. Eglės Sabalauskaitės nuotr.

Scenos profesionalai ir studentai tobulino meistriškumą, o miestiečiai turėjo progą tapti kūrybinės bendruomenės dalimi.

Teigiama, jog projektui skaičiuojant trečius metus gausėja ir dalyvių gretos: į dirbtuves užsiregistravo per keturiasdešimt miestiečių, trisdešimt Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto šokio ir teatro studentų ir dešimt šokio profesionalų.

Kano miesto nacionalinio choreografijos centro vadovas Alban Richard įsitikinęs, kad bendruomenę buriantys projektai parodo, kaip žmonės yra išsiilgę būti kartu. Pasak prancūzo, gyvename uždarus gyvenimus ir sukamės viename rate: šeima, darbas, draugai. Tačiau dalyvaudamas tokiose, kaip ši, kūrybinėse dirbtuvėse, žmogus yra tarsi įtraukiamas į mažą bendruomenę. Čia leidžiama paliesti kitą žmogų, išgirsti jo istoriją, pasidalinti su juo savąja.

„Priklausyti bendruomenei yra labai įdomu, nes tai suteikia naujų patirčių, kuria ryšius tarp skirtingų, nepažįstamų žmonių. Na, o šokis padeda labiau pažinti savo kūną, pamilti jį“, – pranešime cituojamas A. Richard.

Eglės Sabalauskaitės nuotr

Šios dirbtuvės – tarptautinės programos „KlaipėDanse“ dalis. Tai Lietuvos ir Prancūzijos šiuolaikinio šokio meninio, edukacinio ir universitetinio bendradarbiavimo programa, įgyvendinama nuo 2017 metų.

2017 metais projektas startavo su kūrybinėmis dirbtuvėmis studentams, šokėjams ir miestiečiams, o jo kulminacija tapo choreografo A. Richard šokio spektaklio „Shake that Devil!“ premjera. Spektaklyje šalia šokio profesionalų iš Prancūzijos ir Lietuvos dalyvavo ir gausus būrys šokio studentų bei klaipėdiečių.

2018 metais, minint Lietuvos valstybingumo šimtmetį, didžiuosiuose Lietuvos miestuose, o vėliau Prancūzijoje pristatytas A. Richard spektaklis „Pareiškiu – Brandir“. 2019 metų naujo spektaklio premjera planuojama rugsėjį.

Teigiama, jog projekto veiklos žymi glaudų Prancūzijos ambasados, Prancūzų instituto Lietuvoje ir Klaipėdos miesto savivaldybės bei universiteto bendradarbiavimą, Klaipėdos šiuolaikinį šokį įrašo į Prancūzijos kultūros žemėlapį bei stiprina pagrindą kitiems bendriems kultūriniams projektams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„KlaipėDAnse“ kviečia į šokio veiklas

Paskutinę spalio savaitę ir iki metų pabaigos uostamiesčio gyventojų ir svečių laukia daugybė šokio veiklų, į kurias kviečia Prancūzijos-Lietuvos šiuolaikinio ...
2021-10-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Trisdešimt šokėjų kurs „judančią architektūrą“

Trečiadienį, rugsėjo 11 d., 18.30 val. Šiauriniame rage vyks prancūzų choreografės Mathilde Monfreux šokio performanso premjera, kurioje, pasitelkus specialų tamprų ...
2019-09-10
Skaityti daugiau

Kultūra

„KlaipėDanse” šokio dirbtuvės jungs miesto bendruomenę

Pirmąją rugsėjo savaitę uostamiesčio šokio ir teatro studentai bei šokio mėgėjai kviečiami į nemokamus šiuolaikinio šokio užsiėmimus, kuriuos ves prancūzų ...
2019-08-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This