Vidmantas Dambrauskas toliau vadovaus asociacijai

Uostas ir jūra

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija (LJKKA) praneša, kad jos prezidentu antrai iš eilės kadencijai perrinktas Vidmantas Dambrauskas, UAB Birių krovinių terminalo generalinis direktorius.

Vidmantas Dambrauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot pranešimo, V. Dambrauskas sprendimą kelti savo kandidatūrą antrai kadencijai motyvavo sėkminga Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste veikiančių kompanijų veikla, bei jo, kaip LJKKA prezidento, įsipareigojimais kolegoms tęsti pradėtus darbus sprendžiant uosto kompanijoms aktualius klausimus.

„Šios visuomeninės pareigos įpareigoja atstovauti visai asociacijai, o ne vienai įmonei. Narių yra daug, tačiau per dvejus metus padarėme išties nemažai uosto įmonių labui, o ši sėkmė verčia dar labiau stengtis“, – pranešime cituojamas V. Dambrauskas.

Šiuo metu UAB Birių krovinių terminalas yra daugiausiai krovinių Klaipėdos uoste perkraunanti įmonė.

Viceprezidentais V. Dambrauskas pasirinko Vaidotą Šileiką, UAB Klaipėdos konteinerių terminalo generalinį direktorių, ir Vytautą Kauną, AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos“ (KLASCO) vadovą.

LJKKA įkurta 1999 m. Po asociacijos vėliava susibūrusios septyniolika Klaipėdos uoste veikiančių krovos įmonių bei Klaipėdos universitetas, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla ir VšĮ „Klaipėdos laivybos tyrimų centras“.

LJKKA, kaip šakinė asociacija, priklauso Lietuvos pramonininkų konfederacijai, Lietuvos verslo konfederacijai bei Europos privačių uosto operatorių federacijai (angl. FEPORT).

V. Dambrauskas kartu su praėjusią savaitę iš Uosto direkcijos vadovo pareigų atleistu Arvydu Vaitkumi pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą yra išrinktas į naujos kadencijos miesto Tarybą. Būtent jo ir „Kamineros grupės” akcininko Arūno Tumos finansinė parama šiai partijai bei dalyvavimas rinkimuose tame pačiame sąraše tapo argumentu susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui atleisti A. Vaitkų.

1 Comment

  1. nusivylusi Klaipėdietė

    Rokui Masiuliui argumentų nereikia. Jo rankos plačios, kol nenukapotos.
    Paskirti Arvydui Vaitkui premiją už gerą darbą ir tuo pačiu atleisti ?…! Na, tai dūris peiliu į nugarą! Labai negarbingas…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This