Sustabdė „Klaipėdos vandens” vadovo konkursą

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės kontroliuojamos AB „Klaipėdos vanduo“ valdyba trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame informuoja, kad sustabdė daug aistrų kėlusią naujojo įmonės vadovo atrankos procedūrą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pranešime rašoma, kad tai buvo padaryta po to, kai antradienį vykusio valdybos posėdžio metu buvo išnagrinėtas pagrindinės akcininkės – Klaipėdos miesto savivaldybės – balandžio 1 d. pateiktas prašymas dėl bendrovės vadovo atrankos procedūrų stabdymo.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, prašyme kaip motyvai buvo nurodomi viešoje erdvėje paplitusi ir mūsų portalo jau parašyta informacija apie tai, kad konkursas galimai neskaidrus, apie galimus valdybos narių ryšius su kai kuriais kandidatais. Taip pat buvo priminti ir argumentai, kad valdybos narys Tomas Eikinas galimai nebeatitinka nepriklausomumo kriterijų.

Valdyba priėmė sprendimą „sustabdyti AB „Klaipėdos vanduo“ generalinio direktoriaus konkurso procedūras iki teisės aktų nustatyta tvarka bus atrinkta ir išrinkta nauja AB „Klaipėdos vanduo“ valdyba, paliekant jai sprendimo teisę dėl tolesnių AB „Klaipėdos vanduo“ generalinio direktoriaus konkurso procedūrų ir konkurso rezultatų”, – rašoma pranešime spaudai.

Naująją įmonės Stebėtojų tarybą, kuri vėliau tvirtins valdybą, turėtų suformuoti kadenciją balandžio 18 d. pradėsianti miesto Taryba.

Dabartinę įmonės valdybą sudaro jos darbuotojos Jūratė Spudulienė, Eglė Alonderienė, Savivaldybės administracijos atstovė Indrė Butenienė ir ,,Fortum Klaipėda” vadovas Tomas Eikinas bei MB ,,Dūminė laboratorija” steigėjas Dainius Budrys.

5 Comments

  1. O iš kitos pusės pažvelgus?

    Martynai, apie vandenis viskas AK aprašinėjama, lyg būtumei įmonės metraštininkas. O kaip vertinsime buvusio stebėtojų tarybos vado veiksmus ir darbą? Ar tai neparanku, nes tai vienas iš įstatymus gerbiančių Klaipėdos vadovų, Atviros Klaipėdos autorių ir didžiausias teisuolis?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Nesuprantu kur problema? Aprašinėju, nes ši įmonė mūsų visų turtas ir kiekvienas miestelėnas turi teisę žinoti, kaip jis valdomas ir kodėl yra taip ir ne kitaip. Panaršykit po portalą, aprašinėju ir „Klaipėdos energiją”, ir KRATC, ir Klaipėdos autobusų parką, bet jose bent jau kol kas tiek peripetijų nebuvo. AK ir aš, beje, nieko nevertina, tik praneša, kaip kad ir šį faktą https://www.atviraklaipeda.lt/2019/04/03/arturas-sulcas-pazeide-istatyma/ Ir galiausiai, Jūsų žiniai, Artūras Šulcas nėra AK autorius – jis tik skelbia čia savo nuomones, kaip ir gali daryti bet kuris kitas miestietis, nedalyvaujantis rinkimuose. Ilgai netrukus baigsis EP rinkiminė kampanija ir sugrąžinsime rubriką „Politikų tribūna”, kur galės reikštis ir kiekvienas politikas.

  2. Anonimas

    koks sutapimas, Budiną atleido, o ir konkursą sustabdė. . Rytoj Budinas bus pastatytas i direktoriaus posta?

    Reply
    • Klaipedskas

      Vapse nesusigaudai Anonimas, nebekomentuok.

    • Anonimas

      Ar kaip tik Budiną atleidus bus galima sugražinti savus į valdybą?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This