Sustabdė „Klaipėdos vandens” vadovo konkursą (5)

Svarbu, Verslas
Avatar photoMartynas Vainorius
2019-04-03

Uostamiesčio savivaldybės kontroliuojamos AB „Klaipėdos vanduo“ valdyba trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame informuoja, kad sustabdė daug aistrų kėlusią naujojo įmonės vadovo atrankos procedūrą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pranešime rašoma, kad tai buvo padaryta po to, kai antradienį vykusio valdybos posėdžio metu buvo išnagrinėtas pagrindinės akcininkės – Klaipėdos miesto savivaldybės – balandžio 1 d. pateiktas prašymas dėl bendrovės vadovo atrankos procedūrų stabdymo.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, prašyme kaip motyvai buvo nurodomi viešoje erdvėje paplitusi ir mūsų portalo jau parašyta informacija apie tai, kad konkursas galimai neskaidrus, apie galimus valdybos narių ryšius su kai kuriais kandidatais. Taip pat buvo priminti ir argumentai, kad valdybos narys Tomas Eikinas galimai nebeatitinka nepriklausomumo kriterijų.

Valdyba priėmė sprendimą „sustabdyti AB „Klaipėdos vanduo“ generalinio direktoriaus konkurso procedūras iki teisės aktų nustatyta tvarka bus atrinkta ir išrinkta nauja AB „Klaipėdos vanduo“ valdyba, paliekant jai sprendimo teisę dėl tolesnių AB „Klaipėdos vanduo“ generalinio direktoriaus konkurso procedūrų ir konkurso rezultatų”, – rašoma pranešime spaudai.

Naująją įmonės Stebėtojų tarybą, kuri vėliau tvirtins valdybą, turėtų suformuoti kadenciją balandžio 18 d. pradėsianti miesto Taryba.

Dabartinę įmonės valdybą sudaro jos darbuotojos Jūratė Spudulienė, Eglė Alonderienė, Savivaldybės administracijos atstovė Indrė Butenienė ir ,,Fortum Klaipėda” vadovas Tomas Eikinas bei MB ,,Dūminė laboratorija” steigėjas Dainius Budrys.

Žymos: |

Komentarai (5):

Atsakymai į “Sustabdė „Klaipėdos vandens” vadovo konkursą”: 5

  1. O iš kitos pusės pažvelgus? parašė:

    Martynai, apie vandenis viskas AK aprašinėjama, lyg būtumei įmonės metraštininkas. O kaip vertinsime buvusio stebėtojų tarybos vado veiksmus ir darbą? Ar tai neparanku, nes tai vienas iš įstatymus gerbiančių Klaipėdos vadovų, Atviros Klaipėdos autorių ir didžiausias teisuolis?

    • Martynas Vainorius parašė:

      Nesuprantu kur problema? Aprašinėju, nes ši įmonė mūsų visų turtas ir kiekvienas miestelėnas turi teisę žinoti, kaip jis valdomas ir kodėl yra taip ir ne kitaip. Panaršykit po portalą, aprašinėju ir „Klaipėdos energiją”, ir KRATC, ir Klaipėdos autobusų parką, bet jose bent jau kol kas tiek peripetijų nebuvo. AK ir aš, beje, nieko nevertina, tik praneša, kaip kad ir šį faktą https://www.atviraklaipeda.lt/2019/04/03/arturas-sulcas-pazeide-istatyma/ Ir galiausiai, Jūsų žiniai, Artūras Šulcas nėra AK autorius – jis tik skelbia čia savo nuomones, kaip ir gali daryti bet kuris kitas miestietis, nedalyvaujantis rinkimuose. Ilgai netrukus baigsis EP rinkiminė kampanija ir sugrąžinsime rubriką „Politikų tribūna”, kur galės reikštis ir kiekvienas politikas.

  2. Anonimas parašė:

    koks sutapimas, Budiną atleido, o ir konkursą sustabdė. . Rytoj Budinas bus pastatytas i direktoriaus posta?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Veiklą pradeda „Klaipėdos vandens“ skambučių centras 

Uostamiesčio savivaldybės valdoma bendrovė „Klaipėdos vanduo“ praneša, jog įsigijo skambučių centro paslaugą. Naujoji paslauga esą leis klientams daug greičiau gauti ...
2024-07-17
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Smarvė niekur nedingo, bet kaltų nerasta

Nors savaitės pradžioje socialiniuose tinkluose pietinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai vėl skundėsi padidėjusia smarve, į antradienį Aplinkos ministro Simono Gentvilo ...
2024-07-10
Skaityti daugiau

Verslas

Ukrainos karius pasieks 12 automobilių iš Klaipėdos

Artimiausiu metu iš Klaipėdos į Ukrainą pajudės krovinys su 12 naudotų automobilių, kurie nebenaudojami savivaldybės įmonės „Klaipėdos vanduo“ veikloje, tačiau ...
2024-06-18
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This