Už iš kretingiškių paimtus vaikus turės atsakyti ir pareigūnai su psichiatrais

Regionas
Avatar photoPalmira Martinkienė
2019-04-03

7 mėnesius savo vaikų nemačiusiems kretingiškiams ir šią savaitę iš Klaipėdos teko grįžti tuščiomis: jau antrą kartą Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmuose nepavyksta pradėti iš esmės naginėti bylos dėl neturtinės žalos atlyginimo. Jauna kretingiškių šeima valstybei yra pateikusi 120 tūkst. eurų vertės ieškinį.

Tikimasi, jog byla bus iš esmės pradėta naginėti balandžio pabaigoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kaip „Atvirą Klaipėdą” informavo kretingiškiams byloje atstovaujantis advokatas Alius Galminas, teismas nusprendė padidinti atsakovų šioje byloje skaičių – teismo nuomone, be Kretingos rajono savivaldybės administracijos už iš šeimos paimtus vaikus turėtų atsakyti ir Generalinė prokuratūra su Klaipėdos apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu.

Regionų apygardos administracinio teismo atstovė Marija Varanavičiūtė patikslino, jog atsakovu patraukta dar ir Valstybinė teismo psichiatrijos tarnyba.

„Kadangi minėtos šalys turi pateikti teismui atsiliepimus, byla buvo atidėta”, – sakė ji.

Priminsime, jog šis plačiai šalyje nuskambėjęs įvykis prasidėjo dar 2017 m. lapkritį. Tada ant penkiamečio auklėtinio kūno pastebėjusi kraujosruvas, vieno Kretingos darželio auklėtoja bemat informavo vaikų teisių specialistus. Tuo metu dar Kretingos rajono savivaldybei priklausiusio padalino atstovai kartu su policijos pareigūnais, nieko nesiaiškinę, berniuką išsivežė su savimi.

Vaiko mamos argumentai ir net medicininės pažymos, įrodančios, kad berniukas serga liga, kurios vienas iš požymių yra savęs žalojimas, neįtikino: vaikas šeimai grąžintas nebuvo, o policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Negana to, šeima tą pačią dieną neteko ir antrosios savo atžalos – dvimečio sūnelio, nors ant jo kūnelio ne tik jokių sužalojimų, bet ir kokių nors kitų galimo smurto apraiškų nepastebėta.

Vaikai šeimai buvo grąžinti tik po 7 mėnesių, prieš tai prokuratūrai nutraukus ikiteisminį tyrimą.

A. Galminas dar sausio mėnesį buvo sakęs, jog už patirtą moralinę žalą siekiama kiekvienam šeimos nariui priteisti po 30 000 eurų, todėl bendra ieškinio suma sudaro 120 tūkst. eurų.

Tikimasi, jog pagaliau bylą iš esmės nagrinėti pavyks balandžio pabaigoje. Ji bus nagrinėjama uždarame teismo posėdyje.

Jei teismas ieškinį patenkintų, jo atlyginimo našta su Kretingos rajono savivaldybės administracija jau turėtų dalintis ir policija, prokuratūra ir psichiatrijos taryba.

Žymos:

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Už iš šeimos paimtus vaikus - 40 000 eurų

7 mėnesius savo vaikų nemačiusiai kretingiškių šeimai – finansinė kompensacija: pirmadienį Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų teisėja Vida Stonkuvienė iš ...
2019-05-27
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Iš kretingiškių atimtų vaikų byla keliasi į teismą

Plačiai šalyje nuskambėjusi istorija, kai jauna kretingiškių šeima net 7 mėnesius praleido nežinioje, vaikų teisių specialistams iš jų paėmus du ...
2019-01-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Apsaugininko žudikas pagrasino rusais

Teismas nepatikėjo teisiamojo ir jo gynėjo tvirtinimu esą „Maximos” parduotuvės apsaugos darbuotojas buvo nužudytas, tik ginantis nuo kito apsaugininko smurto ...
2018-06-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This