Arvydas Vaitkus Uosto direkcijos konkurse nedalyvaus

Svarbu, Uostas ir jūra

„Prie šito ministro tikrai ne”, – taip į „Atviros Klaipėdos” žurnalisto klausimą, ar neketina dalyvauti Susisiekimo ministerijos pradėtame naujo Uosto direkcijos generalinio direktoriaus konkurse, penktadienį atsakė buvęs jos vadovas Arvydas Vaitkus, iš šių pareigų atleistas susisiekimo ministro Roko Masiulio įsakymu.

Buvusio Uosto direkcijos vado nuomone, jo atleidimo istorija atskleidė teisės aktų spragas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, prieš savaitę Susisiekimo ministerija pranešė pradedanti kandidatų Uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigoms užimti atrankos proceso paruošiamąjį etapą.

A. Vaitkus teigė nesidomėjęs konkurso sąlygomis, nes nenorėtų dirbti su ministru, kuris elgiasi „nesąžiningai, neskaidriai ir neetiškai”.

„Man priekaištauta, kad politinėje komandoje buvo asmenys, kurių vadovaujamos bendrovės užima kažkokios uosto rinkos 22 procentus. O ministro brolio vadovaujama bendrovė juk užima apie 42 procentus telekomunikacijos rinkos ir tai jam kažkodėl dirbti netruko. Dar ne tiek teisme pasakysiu”, – teigė A. Vaitkus.

Rinkimų naktį kalbėdamas su „Atviros Klaipėdos” žurnalistus jis buvo teigęs, kad ministras neturėtų kelti abejonių dėl jo veiklos skaidrumo.

„Galiu tik pakartoti tai, ką jau esu sakęs – su ministru nuo SGD terminalo statybų mes esame praėję ugnį, vandenį ir varines triūbas”, – tada sakė A. Vaitkus.

Buvusio Uosto direkcijos vado nuomone, jo atleidimo istorija atskleidė teisės aktų spragas.

„Kalbėjau apie tai ir su ketvirtadienį Klaipėdoje besilankiusiu premjeru. Juk teisės aktai dabar leidžia bet kuriam ministrui be jokių argumentų atleisti bet kurį strateginės įmonės vadovą. Juk galima situacija, kai premjeras gauna kokį oponuojantį ministrą ir jis pateikia jam tokį siurprizą – atleidžia visus, pavyzdžiui, energetikos sektoriaus bendrovių vadovus. Čia jau ir nacionalinio saugumo klausimas. O ir kam tada kadencijos? Juk pasikeitus teisės aktams tai buvo pirmoji mano kadencija, kurios nebaigiau”, – sakė A. Vaitkus.

„Atvira Klaipėda” buvo sulaukusi signalų, kad jis galbūt ir negalėtų dalyvauti ministerijos paskelbtame konkurse dėl reikalavimo mokėti anglų kalbą, nes jo pagrindinė užsienio kalba yra vokiečių.

„Angliškai kalbu, bet ne taip laisvai kaip vokiškai. Apie meilę man gal ir būtų sudėtingiau kalbėti angliškai, bet ne apie  infrastruktūrą”, – sakė A. Vaitkus.

INFORMACIJA

Anot Susisiekimo ministerijos, Uosto direkcijos vadovo proceso paruošiamasis etapas turėtų vykti  apie mėnesį.

Jo metu kandidatų atranka bus vykdoma bendradarbiaujant su aukščiausiojo lygio vadovų paieškos agentūra „AIMS International Lietuva”. 

Vėliau bus skelbiamas tarptautinis konkursas, kuriame galės dalyvauti visi norintys ir kvalifikacinius reikalavimus atitinkantys kandidatai.

Preliminariai planuojama, kad potencialūs kandidatai, norintys pretenduoti į Uosto direkcijos generalinio direktoriaus poziciją, turi turėti ne mažesnę nei 5 metų vadovaujančiojo darbo patirtį vidutinėje ar didelėje įmonėje, ne mažiau kaip 10 metų praktinio darbo patirtį, būtų įgijęs aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Privalumais bus laikoma patirtis tarptautiniame versle ar su transporto industrija susijusioje srityje, rusų ir anglų kalbos žinios. Atrankų metu bus vertinama kandidatų infrastruktūrinių projektų vystymo patirtis, įmonės strategijos rengimo bei įgyvendinimo žinios, šiuolaikinio verslo principų išmanymas, verslo valdymo žinios, kompetencija ir nepriekaištinga reputacija.

5 Comments

  1. Locmanas

    Locmanams pinigų pagailėjai tai ir pats pizdink nieko nepešes.valio!

    Reply
  2. Verslo galimybė

    Davė žmogui likimas puikų šansą įsitvirtinti privačiame versle, pavyzdžiui konsultuojant stagnuojančius pasaulio uostus kaip siekti krovos rekordų. Infrastruktūrą vystyt, „ūkį” tvarkyti. Patirtis, kontaktai – viskas rankoj, kad verslo sėkmės siekti. Įdomu, pasinaudos, ar tik veršis prie mūsų tautinio valdiško lovio su kitais kriuksiais pasistumdyt?

    Reply
  3. Pagarba Vaitkui

    Nežinojau , kad rinkimuose nedalyvauji tada gali laisvai be jokių galimai dirbti su broliu tame pačiame sektoriuje ? Nieko sau logika … Nes Vaitkus kaip supratau atleistas dėl GALIMO ….. Eiliniai dvigubi standartai ?

    Reply
  4. Nusivylusi Vaitkumi

    Skirtumas nuo Roko Masiulio..dėl užimamos brolio vadovaujamos rinkos tas….kad jie su broliu rinkimuose nedalyvavo. Stebina Arvydo meistriškas puolimas.

    Reply
    • o jei

      jus net nesuprantat ką parašėt – jei eini su kažkuo obuoliauti tai jau interesų konfliktas, o jei artimiausias giminaitis, tai jau tada ok??

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This