Klaipėdos meru vėl bus Vytautas Grubliauskas

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Paskelbus visų Klaipėdos apylinkių rezultatus uostamiesčio mero rinkimų antrajame paaiškėjo, kad trečią kadenciją iš eilės miestui vadovaus Vytautas Grubliauskas.

Jis gavo 25 015 balsų arba 55,28 proc. balsų nuo galiojančių biuletenių. Arvydas Vaitkus sulaukė 20 237 balsų – 44,72 proc.

Lyginant su pirmuoju turu V. Grubliauskui pavyko papildomai gauti 9 203 balsus, o A. Vaitkus papildomai pritraukė 8 655 rinkėjus.

Vytautas Grubliauskas savo štabe sekmadienio vakarą sugrojo triumfo melodiją.

Iš 130 487 rinkėjų Klaipėdoje savo valią pareiškė 34,94 proc. rinkėjų. Prieš dvi savaites vykusio pirmojo etapo metu buvo balsavę 38,66 proc. rinkimų teisę turinčių klaipėdiečių.

Kokia bus valdančioji koalicija?

A. Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad kalbėsis su V. Grubliausko komanda, bet teigė abejojantis, ar būtų įmanoma dirbti kartu, nes esą yra akivaizdžiai matomi vertybiniai skirtumai.

„Mums, verslo pasaulio atstovams, sunkiai suvokiama, kai aštuonerius metus kritikuojama, o pastaruosius trejus mėnesius ypač aršiai, o prabėgus kelios dienos po rinkimų viskas pamirštama kaip niekur niekur ir sukertama rankomis. Žodžio laikymasis mums labai svarbu”, – sakė A. Vaitkus.

Pašnekovas darbo opozicijoje sakė tikrai nesibaiminantis, nes, anot jo, valstiečių komandai, skirtingai nei kitoms politinėms jėgoms ne postai yra svarbiausia.

„Tai yra didžiulis ir unikalus pasiekimas, kad visiškai nauja politinė jėga per tris mėnesius sugebėtų iškovoti septynis mandatus miesto Taryboje. Per tuos keletą mėnesių sukaupiau unikalią patirtį, įgijau naujų žinių apie savo gimtąją platumą, kurių iki tol negalėjau įgauti dėl savo tiesioginio darbo. O mumis patikėję žmonės yra didžiulė jėga, įkvepianti dirbti taip, kad būtų kuo daugiau skaidrumo ir pačioje savivaldybėje, ir jos įmonėse”, – sakė jis.

Tuo metu V. Grubliauskas teigė, kad taip pat neatmeta galimybės kalbėtis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, bet jei tai  ir bus daroma, tai tik kartu su konservatoriais, su kuriais buvo pasirašytas susitarimas dar prieš antrą rinkimų turą.

„Gali būti ir dar vienas, ir dar du koalicijos partneriai. Manau, kad viskas turėtų paaiškėti per savaitę. Koalicija tikrai bus formuojama garbingai, nesivadovaujant vien aritmetiniu principu”, – sakė perrinktas meras.

Tuo metu A. Vaitkaus štabe besilankiusi tris mandatus turinčios Lietuvos centro partijos atstovė Nina Puteikienė sakė nieko nesiimsianti daryti ir toliau lauks, ką tiek valstiečiai, tiek V. Grubliausko komitetas atsakys į jos sąlygas. Ji taip pat tikino, kad tikrai neatsisakys tik V. Grubliauskui skirtos sąlygos neprašyti finansavimo džiazo festivaliui iš savivaldos biudžeto.

Vėliau V. Grubliausko rinkimų štabe sutiktas konservatorių partijos Klaipėdos miesto skyrių sueigos pirmininkas Arūnas Barbšys teigė gavęs perrinkto mero patikinimą, kad jie tikrai būsią koalicijos partneriais. Kitas realiausias partneris, anot jo, yra centristai, tačiau kalbėtis esą galima su visais, išskyrus „Titov ir teisingumas” atstovus.

V. Grubliauskui iškovojus merui priklausantį miesto Tarybos mandatą jo komiteto atstovų skaičius išaugo iki devynių – taip į traukinį įšoko Audrius Petrošius.

Koks A. Vaitkaus likimas uoste?

A. Vaitkus sakė iš atostogų į Uosto direkcija grįžtantis jau pirmadienį.

Uosto direkcijos vadovas teigė nemanantis, kad jam čia turėtų kilti sunkumų dėl kilusio ažiotažo kai finansinę paramą rinkimams skyrę uoste besidarbuojantys ir kandidatais kartu su juo sąraše buvę bei į miesto Tarybą išrinkti verslininkai Arūnas Tuma ir Vidmantas Dambrauskas bei pastarojo vadovaujamos įmonės akcininkas Igoris Udovickis su sutuoktine.

Žinia, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vasario 20 d. pranešė tirsianti jo elgesį. O susisiekimo ministras Rokas Masiulis apie A. Vaitkaus situaciją buvo sakęs, kad „iki rinkimų klausimas suvaldytas, o po rinkimų gali būti sprendimų”.

„Ar gali būti sankcijos už naudojimąsi konstitucine teise dalyvauti rinkimuose? Tuma, Dambrauskas, Udovickis rėmė ne Arvydą Vaiktų, o partiją, be to tai darė be mano žinios. Parėmei ne tą partiją ir sulauksi nemalonumų?”, – sakė A. Vaitkus, paminėjęs ir tai, kad teisiniu keliu siekiama, kad būtų įvertintas „vieno LRT skyriaus paskleistas melas”.

Pasak jo, ministras iki šiol neturėjo nė menkiausio pagrindo abejonėms dėl Uosto direkcijos veiklos skaidrumo.

„Galiu tik pakartoti tai, ką jau esu sakęs – su ministru nuo SGD terminalo statybų mes esame pradėję ugnį, vandenį ir varines triūbas”, – sakė A. Vaitkus.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”74554,74555,74556,74557,74558,74559,74560,74561,74562,74563,74564,74565,74566,74567,74568,74569,74570,74571,74572,74573,74574,74575,74576,74577,74578,74579,74580,74547″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

42 Comments

  1. Klaustukas

    Klaipėdos košmaras. Grynas falšas, netikiu skaidrumu.

    Reply
  2. Budulis

    Konservos prastūmė su Briuselio kopūstais… Smirdėjo, smirda ir smirdės toliau su smirdančiom kandim….

    Reply
  3. Nusivylusi pasyviais rinkėjais

    Gal geriau gerb.A.Vaitkui su komanda būtų geriau likti stiprioje opozicijoje,o ne dirbti su a’la švariais liberalais.Kiekvienam bent kiek mąstančiam żmogui , aišku nuo to ,kad veidą nusiprausus,vidumi švaresnis netapsi.Tegu p.V.G. komandos nariai papasakoja miestiečiams apie aferas KRATC-e .Niekas nepasikeitė,išskyrus,kad nebėra E.M.,bet ir tas norėjo tapti meru.Kurlianskis gal ir teisus,kai sakė:Klaipėda mūsų.(iš viešai skelbtos informacijos).Sunku suprasti żmonių mąstymą ,kad taip mažai ateina į rinkimus ir nesirūpina,jog mieste būtų maloniau gyventi.Visiška apatija ir duota galimybė vos daugiau 25 tūkstančiams rinkėjų išrinkti trečiam pagal dydį merą ir dar UOSTAMIESČIO !

    Reply
  4. Nojus

    Taip, Grubliauskas ir vėl 4 metus meru bus, o taip norėjosi dirbančio, o ne vien esančio mero. Pasyvus miestiečių dalyvavimas rinkimuose Klaipėdą dar labiau vers nykiu Lietuvos užkampiu, merdėjančiu, tuštėjančiu miestu. Grubliauskas rinkimus laimėjo, miestas, deja, pralaimėjo.

    Reply
  5. Imigrantas

    Rinkimu Nusivylimas!!
    Pradesiu visu pirma nuo asmeninio nusivylimo ir visisko nepasitenkinimo dabartiniais rinkimais ir beabejo dabartiniu meru.
    Taip esu imigrantas ir i Klaipeda tenka gryzti gana daznai. Klaipeda man graziausias miestas ir didziuojus kad gimiau Klaipedoje.
    Tad labai graudu ziureti i dabartine mano gimto miesto Senamiescio situacija. Kalbesiu apie Klaipedos sirdi, senamiesti. Nes senamiestis bet kurioje pasaulio salyje, bet kuriame mieste yra jos sirdis ir veidas kuris parodo tikra miesto situacija.
    Tai yra ta vieta kur visi turistai, miesto sveciai (arba didzioji dauguma) vaziuoja. Negi jie vaziuos i Debreceno rajona ar tai kokia tai Minijos gatve. Aisku, kad ne!
    Gryzkime prie senamiescio, buvau gryzes pries savaite ir kaip visada teko pasivaikscioti po senamiesti. Tuscias ir apleistas, daug tusciu nenaudojamu patalpu. Dauguma verslu issibegiojo, turbut del per dideliu mokesciu ir ziaurios nuomos. Nes Klaipedos savivaldybei nera idomu kas tam Senamiestyje vyksta. Pastatai Tiltu gatveje atrodo kraupiai, tinkas byra nuo sienu ir balkonai i kazkokius zalius maisus ikisti! Nes kai koks blokelis uzkris kam ant galvos, maza nepasirodys.

    O ka jau bekalbeti apie viena is didziausiu seno meto zaizdu Baltijos teatra!! Niekas nevyksta, niekam jis neidomus. Klaipedos valdziai jis irgi neidomus lyg tai jau butu dalis musu miesto istorijos. Kam klibinti, juk taip graziai puosia, miesto sveciam tikrai patinka. Ypac kai vyksta vienas didziausiu miesto renginiu Juros svente. Tikrai nemanau!
    O ilindus i mazesnes Senamiescio gatveles, tai vaizdas tikrai kraupus. Gatves netvarkytos, namai apleisti. Kazkokie neaiskus pamatai kyla Tomo gatveje, jau kaip metai jie ten ir nesuprasi ar ten koks valdininko namas bus ar siaip koks kazino iskils. O gal kokia pirtele?! Is tikruju tai liudnas vaizdas, daug verslu pasitrauke is miesto sirdies netgi patys klaipiedeciai netraukia i senamiesti. Kaskart pereinu per miesto centra ir vakaro ir dienos metu. Zmones tiesiog isnyke arba imirke i Akropolio gyvenima, LIUDNA…
    Paprastas klausimas, ka dabartinis meras padare gero Klaipedos senamiesti? 8 metai mero kedeje, o Senamietis nepasikeite nei kiek, tik baru ir klubu padaugejo. Muzika ir triuksmas iki ryto. Kaip galima isduoti leidimus visai parai, kai aplink zmones gyvena? Iki 10 vakaro, manau padorus laikas. Iki 6 ryto! manau didziausias absurdas.
    Manau tiek Klaipedos merui, tiek miesto Savivaldybei nera idomu dabartine senamiescio padetis. Nebent kokie asmeniniai interesai juos trauktu i ta puse. Pvz. Giminaiciui ar draugui reikia vietos senamiesti ar siaip kokio leidimo kolegai is Vilniaus.

    Tad iskyla klausimas kaip buves meras vel patapo dabartiniu meru??? Kad Lietuvoje yra labai didele korupcija tai faktas ir kad ‘ponas’ Grubliauskas yra naudingas sostinei tai irgi faktas.
    Graudu ziureti kad V. Grubliauskas pats budamas klaipedietis nieko nedaro savo gimtam miestui Klaipedai!!!

    Dar 4 metai netvarkos ir nieko nedarymo. Nu bet nors sau antra nama uz miesto pasistatys….
    Su pagarba Imigrantas

    Reply
    • Anonimas

      Manau visiems skaudu dėl senamiesčio, bet be restoranų ir klubų senamiestis dar labiau merdėtų, pažiūrėkit į Kauną, Klaipėda turi imti pavyzdį iš šio miesto, kažkada šie du miestai ėjo koja kojon ir net Klaipėda atrodė turi daugiau potencialo, bet ką šiandien matom.. Kaunas šovė taip į viršų, kad Klaipėdos net nebesimato. Kaune taip pat senamiestis buvo miręs, bet šiandien tai visą parą nemiegantis traukos centras, tad norint, kad ir mūsų senamiestis būtų bent kiek gyvesnis, taip pat turi būti ir restoranų ir klubų, kurių apskritai Klaipėdoje tikrai sumažėjo. Tiesą pasakius, mūsų senamiestį reikia keisti iš pagrindų, keičiant senamiesčio dangą ( visur, o ne tik pagrindinėse gatvelėse), apšvietimą, sutvarkant viešąsias erdves, renovuojant byrančius namus, Baltijos teatrą būtina atnaujinti ir įveiklinti, taikyti mažesnius mokesčius verslininkams. Visiems šiems darbams pinigų tikrai yra, bet jie kažkur išgaruoja.. Nesutikčiau su teiginiu, kad Grubliauskas naudingas sostinei, kuri kai kuriuos projektus ir stabdo ir yra būtent Grubliausko kritikuojama. Va, kad Vaitkus naudingas Vilniui tai faktas, nes visi uosto pinigai nusėda sostinėje. Kaip bebūtų, manau rinkėjai Grubliauskui suteikė paskutinį šansą ir jeigu juo nepasinaudos ir miestas toliau stagnuos, tai po 4m garantuotai turėsime kitą merą. O dabar reikia tik palinkėti ryžtingesnių ir greitesnių sprendimų, nes žmonės nori gyventi čia ir dabar !

    • Sofija

      Labai teisingai pastebeta. Gaila senamiescio ?

    • Imigrantui

      Imigrantas- atvykėlis į Lietuvą iš kitų kraštų, suprantu, kad esi emigrantas- išvykęs iš čia svetur.

    • Povilas

      Visiškai pritariu. VAIZDAS GRAUDUS. Atvykėliai stebisi, kaip šitaip galima buvo nustekenti miestą. Nepadeda Klaipėdai nei festivaliai. Už miesto ūkį yra atsakinga Savivaldybės administracija. Tikėkimės, gal V.Grubliauskui šį kartą užteks politinės valios iškopti neveiklią administraciją ir paskirti ten veiklius žmones, kuriems ir rūpės Klaipėdos senamiesčio likimas. S.Budino neveiklumas STEBINO ne vieną, bet kažkodėl neužteko politinės valios jo nuimti (neįsisavinti ES pinigai įvairiems projektams). O turime Lietuvoje PVZ. , kad meras tikrai gali nemažai tvarkant miestą (Druskininkų, Kauno pvz.)
      Tikėkimės, nes miesto taryboje sudėtis pasikeitė, atėjo veiklių žmonių ir jie nutarė dirbti su dabartiniu meru komandoje. Dauguma tik vietas šildžiusių liberalų nebesėdės taryboje. Gal viskas pajudės iš mirties tarško. Tik kad senieji liberalai, tokie kaip J.Simonavičiutė ir Taraškevičius nebeužmtų vadovaujančių postų…. TIKĖKIMĖS ir palinkėkime merui V.Grubliauskui tinkamo partnerių pasirinkimo, gero, produktyvaus darbo ir politinės valios atsveikinti su neveikliais ir tik sau naudos siekiančiais valdininkais. Nėra tas mūsų miestas toks beviltiškas. reikia gero šeimininko.

  6. Gyventojas

    Prisimenu, kaip Grubliauskas rinkimų debatuose su A.Vaitkumi gyrėsi, kiek mieste įrengė automobilių parkavimo aikštelių. Ir ko džiaugtis? Gyventojai dūsta nuo tų aikštelių, nuo kuro išmetimo smarvės. Viena tokia mokama automobilių parkavimo aikštelė yra įrengta Manto 51 kieme, namo kiemo sąskaita. Namo gyventojai iš laiptinės tiesiai žengia į tą aikštelę, kurioje pastoviai zuja pirmyn-atgal automobiliai. Norint pasiekti gatvę, turi brautis pro automobilius šonu, saugoti neišsipurvinti drabužių. Šio namo gyventojams atimtas kiemas, kuris dabar skęsta dulkėse, sunaikinti buvę eršketrožių krūmai, nupjauti grąžūs medžiai. Pagyvenusiam žmogui nebėra kur ir išeiti, pakvėpuoti oru. Iš vienos namo pusės judri Manto gatvė, iš kitos – ši automobilių parkavimo aikštelė. Tai toks trečiai kadencijai išrinkto mero V.Grubliausko nuopelnas. Ir šiuo metu, rašant komentarą Dariaus ir Girėno namo Nr. 19 kieme pjaunamas sveikas medis, net nepasitarus su gyventojams. Viskas niokojama. Didžiulė savivalė. Šis namas taip pat randasi tarp dviejų gatvių, skęsta dulkėse, triukšme. Buto langų pradaryti neįmanoma. KLaipėda jau 8 metai skęsta ir toliau skandinama chaose. Jokių permainų nebus, kai ta pati „panelė”, tik su kitu sijonu. Gaila, kad klaipėdiečiai tokie trumparegiai ir trumpos atminties. Dūdos garsai, matyt, užniūnavo dar ketveriems metams.

    Reply
    • Anonimas

      Cia yra dar vienas irodymas, kad visiems gerai nebus. Vieni rekia, kad reikia aiksteliu, nes nera kur automobiliu statyti, kiti rekia, kad ju per daug..

    • Dariaus ir Girėno 19 namo gyventoja

      Tikra tiesa.Visą laiką buvo puolamas p.A.Vaitkus,kad uosto įmonės teršia miestą, triukšmas,bet nieko nepadarė per tiek metų ,kad ,, Lietuvos geležinkeliai „dieną naktį nekeltų triukšmo.Namas Nr.19 ,21 iš abiejų pusių apsuptas triukšmo šaltiniais: iš gatvės pusės geležinkelis,iš kitos-mašinos zujančios pirmyn atgal į Senamiesčio pirminį sveikatos priežiūros centrą.Gyventojų automobiliai stovi visai šalia langų,pażeidžiant visas sanitarines sąlygas.Vaikai ir suaugę žmonės pastoviai turi laviruoti tarp zujančių mašinų.Kada vyksta renginiai Sporto rūmuose,tai ir dar daugiau transporto prisigrūda į kiemus,dūsta nuo taršos ir vaikai ir suaugusieji.Tai ką TIE PATYS żmonės ,dirbę kelias kadencijas,ims ir padarys dabar.?!Gal sutvarkys daugiabučių gyvenamųjų namų administratorių savivaliavimus,kai mero komandoje p.Vaida Žvikienė?!Nieko doro nepadarė ir nepadarys senoji gvardija,nes geriau żmonės būtų įteikę Neįgalumo pažymėjimus,o ne mandatą trečiai kadencijai!

  7. Believer

    Visų pirma, džiaugiuosi gerb. Vytauto Grubliausko pergale, todėl, kad tai žmogus, kuriam rūpi miestas ir jo žmonės. Nenoriu nieko įžeisti, bet ir kvailam buvo aišku ko A.Vaitkus veržiasi su savo komanda į miesto valdymą, todėl džiaugiuosi, kad protingai mąstančių žmonių buvo daugiau, nei tų, kuriems jau smegenėlės praplautos. Grubliauskas ramiai, nieko nešmeiždamas, neieškodamas sąmokslo teorijų laimėjo rinkimus, o Vaitkaus komanda pylė kiek tik begalėjo purvo ant Grubliausko, kokie pinigai buvo mesti tai kampanijai.. Kaip yra sakoma, šunys loja – karavanas eina. Tad tie, kurie daug lojo ir Vaitkų kėlė į aukštumas, gavo tai ko nusipelnė. Nepraėjo para laiko nuo rinkimų pabaigos, o Vaitkus jau senajame darbe, spėju išvyks į Vilnių ir vėl jo nematysime 4 metus. Nes jam nei miestas, nei jo žmonės nerūpi, na nebent tik prieš rinkimus ( nes taip lengviau palenkti žmones į savo pusę ). Tikiu, kad ši kadencija Grubliauskui bus gera, nes pats gali formuoti savo daugumą ir žmonės pamatys, kad jis gali gerai susitvarkyti su savo pareigomis. Grubliauskui ir miesto tarybai palinkėčiau ryžto ir greitų sprendimų, tai yra ko labiausiai trūksta miestui. O miestiečiams norėčiau palinkėti daugiau pozityvumo, tikėjimo ir žinoma aktyvumo, tiek balsuojant, tiek dalyvaujant miesto gyvenime ! Nes tikrai nesmagu matyti, kad klaipėdiečiai patys pasyviausi tarp visų miestų. Gerų visiems ateinančių 4 – erių metų !

    Reply
    • To believer

      Nesutikčiau su teiginiu „Grubliauskas ramiai, nieko nešmeiždamas”. Galbūt negirdėjote jo kalbos per vasario 16-osios minėjimą Atgimimo aikštėje, kur jis naudodamasis savo išskirtine padėtimi pasityčiojo iš Artūro Žalio ir Arvydo Vaitkaus. Per pramonininkų surengtus debatus mestelėjo tokių pat replikų ne tik konkurentui, bet ir Simonui Gentvilui. Taip, kad tikrai ne visai ramiai ir nešmeiždamas. Visko buvo 🙂

    • Rinkėjas

      Merui V.Grubliauskui žmogus niekada nerūpėjo. Jei užsirašydavai pas jį į priėmimą, tai vis išvykdavo į Vilnių. Nepareigingas, jokios kontrolės savivaldybės darbuotojų atžvilgiu. Kas ką norėjo, tą ir darė.

    • Lapė snapė

      O tai kas p.V.Grubliauskui formavo buvusią daugumą ? Tikriausia,kad E.Masiulis su Kurlianskiu ,nes dauguma buvo liberalų ir administracijos direktorius liberalas.Ko nebėgo anksčiau iš tos partijos ir neatsistatydino iš Mero pareigų ?Tiek klaustukų šiuose reikaluose,gal tik p.Artūras Šulcas kada nors visą teisybę aprašys,kai visai išeis iš Rotušės.

    • Povilas

      STIPRYBĖS V.Grubliauskui . Iniciatyvos. O miesto tarybai darbingų 4 metų, o ne rietenų. Susitelkite pagaliau ir darykite darbus miestui, o ne riekitės. Ir mažiau žiūrėkite savų interesų.

  8. Miestietis

    Ačiū Dievui, bent vieną spaudą turime, kur netrinami komentarai. Matomai iš neigiamų komentarų Grubliauskui gerėja savijauta :D, kuo labiau žmonių jo nekenčia, tuo jam geriau, nes į žmogų/žmones jam giliai nusispjauti, buvo, yra ir bus… Vis dėlto tik liaupses rašantys lieka neištrinti… Kaip žema…

    Reply
  9. Saulė

    Pokyčių nelaukite, nebent blogos kokybės ir brangiai kainuojančios. Niekas neatkreipė dėmesio, kad užsisėdėjęs meras prioriteto žmogui neteikia. O kokia jo kandžių suėsta kompanija!

    Reply
  10. Miestietis

    Kažkokia keista, įtartina ta pergalė….

    Reply
  11. Inga

    Teks jaunimui palaukti, kol senimas savaime numirs… Kito kelio jau nėra… Išsidalins senukai jaunimo vardu gautus 6 milijonus iš savivaldybės už šūkio įgyvendinimą, t.y. titulo: Klaipėda Europos jaunimo sostinė! Ir galės ramiai sau numirti… Nes jaunimui nei atlyginimų gerų, nei socialinių garantijų jokių iš to šūkio/tai nėra, tik kai kam papildytos kišenės… Deja, tam ir veržiasi į valdžią… Kitu atveju galėtų su anūkais sėdėti… Bet kur tau, vis ne gana ir ne gana…

    Reply
  12. Klaipėdietė

    Ir vėl tas muzikantas pūs tą savo dūdą 4 metus, kaip jis man nusibodo ir kaip liūdna :(… Nulinis meras… Jeigu ne ta Žaliųjų partija, A. Vaitkus pergalė būtų 100%! Gaila, kad A. Vaitkui niekas nepatarė ar nenorėjo patarti šiuo klausimu..

    Reply
  13. Brigita

    Vadinasi abejotinos reikšmės projektų trūkumas negresia… Kaip pvz muzikinio teatro „apendikso”… Šį ne vietoje pastatytą griozdą reikia pavalyti ir pastatyti nuostabų (senovinio stiliaus) visų bendruomenių centrą, bendruomenių namus. Būtų originalus sprendimas, ir gražu ir patogu. Valdžia, visuomenė ir politika pačiame centre ir visi šalia vieni kitų spręsti įvairius klausimus, švęsti šventes ir t.t. Tiesiog efektyvus valdymo centras bendradarbiaujant su visuomene, valdžia ir politika.
    O Muzikinio teatro putplasčio renovacijos šiukšliadėžės imitacijos rekonstrukciją reikia stabdyti kol laikas. Muzikinis teatras kaip ypatingas šedevras turi atsirasti erdvioje vietoje prie vandens, su vaizdu į jūrą marias, kad tai būtų valstybinės reikšmės objektas su didžiuliu entuziazmu įkurtas, traukiantis visus, tiek klaipėdiečius tiek svečius ir užsieniečius puikiai įspūdingai praleisti laiką. Tai turėtų būti garbės reikalas sukurti naują naujoje erdvioje vietoje aukšto meninio lygio šedevrą! Tokius įtraukia į pasaulio aukštos kokybės ir meninės vertės objektų sąrašą. Šiuo atveju muzikinio teatro putplasčio renovacijos šiukšliadėžės imitacijos rekonstrukcija užtrauktų didžiulę gėdą šimtmečiams… Tokį griozdą neverta net renovuoti, taip teigė ir statybos specialistai. Galimai yra tik greitų pinigų įsisavinimo poreikis…
    Tada absurdas.
    (Šalia esantis gyvenamasis namas taip pat jau avarinės būklės, buvo rašomi skundai dėl apačioje išgriautų pagrindinių sienų, tačiau niekas nebestebina, jog statybos leidimus išduoda konvejerio principu veikiantis aparatas… Pasekmės bus dar ne tokios)
    Kas pasakys, kad ne dėl „Otkatų” šie projektai?!… (Susiję yra: Atgimimo aikštės, Danės gatvės platinimo, Dangės skvero, Bastionų tilto)… Ant kiek reikia nekęsti savo miesto…. Gėda, bet matomai, jeigu eina pinigai, dingsta gėda, sentimentai ir visi kiti jausmai… Ką meras paliks savo vaikams?… Nesunku nuspėti, bet nerašysiu, šlykštu ir tiek…

    Reply
  14. Saulė

    Įkeliu komentarą iš Lietuvos ryto: Rolandas
    2019-03-18 02:28
    Man visai ne idomu, kas nugalejo Klaipedos miesto meru rinkimuose. Man labai idomu, kodel 15 min portalo reporteriu komanda, 22.valanda 15 minuciu, pono Grubliausko rinkimu stabe, sveikino busima mera su pergale .Kyla klausimeliai???? Ar tuo laiku, jau buvo zinomi Klaipedos miesto rinkimu rezultatai? Ir ar 15 min portalo komanda buvo aplankiusi ir pono Vaitkaus rinkimu staba ??? Esu dar gyvas liudininkas, kad 15 min portalo reporteriu komanda gerokai pries 22 valanda, vaisinosi pono Griubliausko rinkimu stabe,taip patvirtindama rinkeju nuomone, kad Lietuvos zyniasklaida vis dar laisva ir nepriklausoma !!!! Valioooooooo Bet gaila, kad mano toki pat paprasto rinkejo pastebejima , kuri norejau patalpinti 15 min portale , sekmingai atmeta!!!!!Tegyvuoja musu laisva ir nepriklausoma zyniasklaida !!!!

    Reply
    • Ramutė

      Labai teisinga pastaba.Lrt pradėjo debatų laidą cituojuKlaipėdoje iš 54 apyl.25 daviniai už Grebliauską 55%už Vaitkų 44%.visa Lietuva dar skaičiuoja ir pabaigoje vėl tie patys procentai.Man kyla klausimas ar iš vakaro paskaičiavo tuo procentus.

    • Anonimas

      Skaitau komentarą ir garsu juokiuosi, žmonės, atsipalaiduokit, užteks gal visur matyti sąmokslo teorijas? 😀 Visų pirmą, 15min pirmiausia kalbino A.Vaitkų jų rinkiminiame štabe, o tik po to nuvyko į V.Grubliausko rinkiminį štabą, iš kurio taip pat paėmė interviu. Spėju nebebuvo kur daugiau vykti ir pasiliko ten, kur buvo, be to ir rezultatai jau kaip ir buvo aiškūs. Tad džiaugiuosi, kad laimėjo Grubliauskas, nes net šlykštu skaityti tokius komentarus, kurie bando kurti kažkokias nebūtas istorijas, kad žmogų apjuodinti. Sėkmės mere darbuose !

  15. Saliamonas

    Tai Martynai šventi kartu?

    Reply
  16. Viskas tvarkoj,

    nes dangus nenugriuvo, saulė vėl rytoj tekės Rytuose, o mūsų žali politikos naujokai iš Skautų gatvės Giruliuose ir jų kareivis visi kartu įrodys savo darbu taryboje, kiek smarkiai jiems rūpi miestas, o ne vien uosto verslas. Manau, kad bus daug juoko. Būtų patys komitetu ėję, o ne su Naisių žiniuoniu – būtų laimėję. Net stiprūs versle lipa ant grėblio, nes politikoj nuliai, bet kažką dar išmoks tikriausiai.

    Reply
    • ezys

      pritariu 🙂
      Grubliauskas po 4 metu manau siaip ar taip jau nebeis, tai kiti turi progos uzsirekomenduoti, bet tikiuosi darbais, o ne rekimu, kad viskas blogai ir nieko nedaroma… mielieji zmones jumis isrinko i taryba, tai ir dirbkit, o ne opozicijoje uzpakalius sildykit.

  17. Lape

    Labai gaila, kad Klaipedai taip nesisekka su meru. Belieka tiketis kad nauja taryba jam dudas aplauzys.

    Reply
    • Saulė

      Senai laikas aplaužyti.

  18. arunas

    pareina seimas ir i klaipeda vaitkus – dirbsiu klaipedai. grubliauskas-dirbs klaipedai. tai DIRBK pons vaitkau., o ne atsistojes i 3 pozicija kaip kisa vorobjaninovas – ne su grubliausku ka gero bepasiulytu NE, nes AS OPOZICIJOJ su juo nedirbsiu. Tai kur dingo patriotizmas miestui?

    Reply
    • Jonas

      Ar saikai ką rašai? Vertybės skirtingos. Mažai bendravęs su V.G. matyt. Jau pas V.G. patriotizmo aplamai- nulis.

    • ezys

      >>>Jonai
      o as tai maniau, kad savivaldybe tai „ukinis darbas”o ne politinis 😀 o dabar va jau is kazkur vertybes islindo – idomu tik kokios?

  19. Kongas valdo - apgailėtina

    Miestas vėl merdės, gaila.

    Reply
    • Klaipedos patriotas

      …nebus progreso Klaipedai su tokiu meru… vel uostas dulkese skes… traukiniai tik per pika Rimkus atakuos… furos baltijos prospekta shturmuos… i Fortuma dabar jau is Vilniaus ir Lenkijos vezha plastika degint, greit vezh visa Europa…o mes su vaikais visa tai filtruosim 4 metelius… deja…meras turi tvarka ivesti , o ne del pakazuxos

  20. Asssa

    Siaubas☹️

    Reply
  21. kkk

    niekas nesikeis .dar 4 metai purve, netvarkoje …geriau kur nors kabake trimituotu. ne visi gali vadovaut.

    Reply
    • Anonimas

      Eik gult

    • Anonimas

      Eik gult
      Apsivalyk aplink save ir nebusi purve

    • Miestietis

      Kiek tvarkingų žmonių – tiek tvarkos.

      Kkk, kada tai suprasite? O kai suprasi, žiūrėk – ir gyvenimas pagerės.

    • As

      Deja, panasu, jog bus ir toliau taip…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This