Teismas leido suimti įtariamąjį ukrainiečio nužudymu

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismas trečiadienį nusprendė patenkinti prokuroro prašymą trims mėnesiams suimti ukrainietį Valerii Kravchenko, įtariamą antradienio rytą nužudžius savo tautietį.

Įtariamasis ir nužudytasis buvo bendradarbiai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ikiteisminį tyrimą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius sakė, jog šiuo metu nėra duomenų, kad prie nusikaltimo būtų prisidėję daugiau asmenų.

„Įtariamasis yra atvykęs į Lietuvą su laikinu leidimu gyventi ir dirbti. Vakar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai jis turėjo išvykti iš Lietuvos. Deja, atsitiko tas, kas atsitiko ir prašome jam skirti kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Prašome todėl, kad jis su Lietuva nėra niekuo saistomas – Ukrainoje šeima, nuolatinė gyvenamoji vieta. Jam išvykus į Ukrainą, jo, kaip ir daugelis šalių savo piliečių, gali neišduoti. Įtariamasis bendradarbiauja, bet kiek tas jo bendradarbiavimas yra teisingas šiai dienai dar pasakyti sunku”, – sakė prokuroras.

Anot jo, galima daryti prielaidą, kad prie konflikto prisidėjo alkoholis.

Kitas iš pradžių irgi sulaikytas asmuo buvo benamis, kuris tuo metu knisosi po šalia buvusius konteinerius ir su nusikaltimu nėra susijęs.

Pranešimas apie ties Liepų, Herkaus Manto ir Naujojo sodo gatvių sankryža sužalotą vyrą buvo gautas antradienį, apie 4.50 val. Paaiškėjo, jog tai 43 metų Ukrainos pilietis. Greitosios medicinos pagalbos medikai žmogui padėti nebegalėjo, tik konstatavo jo mirtį. Vyras buvo nudurtas keliais peilio dūriais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This