Supažindins su „Smart-ID“

Verslas

Daugumai Lietuvoje veikiančių bankų planuojant keisti kodų korteles, skirtas prisijungti prie internetinės bankininkystės, kartu su Lietuvos bankų asociacija (LBA) pradedamas nacionalinis projektas – visą mėnesį per šalies miestus keliaus mobili „Smart-ID“ gidų komanda, kuri gyventojams pristatys nemokamą to paties pavadinimo programėlę, skirtą prisijungti prie banko sąskaitos.

Apranga su „Smart-ID“ logotipu vilkintys gidai dirbs tik viešose vietose. Jie nesilankys gyventojų namuose, neprašys jų užrašyti asmeninių ar banko sąskaitos duomenų.

Tokia komanda šį penktadienį, gegužės 24 d., 12–20 val., ir šeštadienį, gegužės 25 d., 11–19 val. darbuosis ir prie Klaipėdos „Akropolio“ pagrindinių įėjimų. Vėliau, gegužę ir birželį, „Smart-ID“ gidai lankysis miestų šventėse bei šalies kurortuose. Jų grafikas bus atnaujinamas LBA interneto svetainėje www.lba.lt bei LBA ir bankų „Facebook“ paskyrose.

„Klientų patirtis atskleidė, kad susikūrus savo paskyrą „Smart-ID“ ir kartą išbandžius įrankį, nesudėtinga įsitikinti jo paprastumu ir patogumu, – pranešime spaudai cituojamas LBA vadovas Mantas Zalatorius. – Tad norime padrąsinti tuos, kurie turi išmaniuosius telefonus, tačiau iki šiol naudojosi kitais tapatybės nustatymo įrankiais, jungdamiesi prie banko sąskaitos – mes esame pasirengę suteikti visą reikalingą informaciją ir tinkamai atlikti paskyros registraciją.“

M. Zalatorius atkreipia dėmesį, kad apranga su „Smart-ID“ logotipu vilkintys gidai dirbs tik viešose vietose. Jie nesilankys gyventojų namuose, neprašys jų užrašyti asmeninių ar banko sąskaitos duomenų.

Gyventojai galės drauge su gidu pereiti visą vartotojo kelią demonstracinėje versijoje, o jeigu su savimi turės asmens identifikavimo priemonę (kodų generatorių, kodų kortelę, m. parašą), ir įsidiegti ją savo išmaniajame telefone. Kitu atveju galima įsidiegti programėlę padedant bankų specialistams padalinyje arba atlikti tai namuose, vadovaujantis naudotojo atmintine, kurias dalins „Smart-ID“ gidai.

„Smart-ID“ atitinka kvalifikuoto elektroninio parašo reikalavimus, tad prilygsta ranka rašytam parašui. Turint kelias sąskaitas skirtinguose bankuose, siųstis kitų programėlių nebereikės – asmeninė „Smart-ID“ paskyra yra universali.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eugenijus Gentvilas: koalicija atrodo blogai

Antradienį Seimui ketinant apsispręsti dėl bankų solidarumo įnašo, Liberalų frakcijos seniūnas, klaipėdietis Eugenijus Gentvilas sako, kad sutarimo šiuo klausimu valdančiosios ...
2023-05-09
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Mitai atgraso senjorus nuo kvalifikuotų el. parašo priemonių

Keturi iš dešimties vyresnių nei 65 metų Lietuvos gyventojų nieko nežino apie kvalifikuotą el. parašą, rodo naujausia Ryšių reguliavimo tarnybos ...
2022-05-26
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Finansiniai sukčiai iš gyventojų ir verslo pernai išviliojo 10,2 mln. eurų

Finansiniai sukčiai iš Lietuvos gyventojų ir įmonių pernai išviliojo 10,2 milijono eurų – dukart daugiau nei 2020-aisiais, kai nuostoliai sudarė ...
2022-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This