Etikos komisiją formavo nelabai etiškai

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienio posėdyje suformavo keturias komisijas – Etikos, Antikorupcijos, Tarybos veiklos reglamento ir Peticijų. „Linksmiausiai” buvo formuojama Etikos komisija.

Miesto Tarybos ir mero sekretoriato vadovui Modestui Vitkui paskelbus politikų pavardes, kurie siūlomi į šią komisiją, opozicijos atstovė Nina Puteikienė pareiškė, kad dėl vieno iš teikiamų asmenų veikos yra pradėti du ikiteisminiai tyrimai ir klausė, ar negeriau būtų palaukti kaip jie baigsis ir tik tada deleguoti tokį politiką į Etikos komisiją.

„Toks statusas dar neleidžia apkaltinti žmogaus”, – pareiškė meras Vytautas Grubliauskas.

„Puteikienė turbūt turėjo omenyje mane. Meluoja, kaip Puteikiai įpratę. Vienas atvejis dėl to, kad jos klapčiukas pakomentavo „Lietuvos ryte” ir aš perkomentavau. Antru atveju daviau parodymus dėl Lietuvos centro partijos narių, bet jokių nėra ikiteisminių tyrimų”, – sureagavo pagal Lietuvos centro partijos sąrašą į miesto Tarybą kaip ir N. Puteikienė išrinktas Alvidas Šimkus, bet pasirinkęs pozicijos, o ne opozicijos kelią.

Alvidas Šimkus ir Nina Puteikienė, dar neseniai buvę viename Lietuvos centro partijos kandidatų sąraše, dabar tiesiog trykšta abipuse „meile” vienas kitam. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nepaisant tokių diskusijų Taryba patvirtino visą Etikos komisijai pasiūlytą politikų „komplektą” – A. Šimkų, konservatorius Kazį Bagdoną ir Rimantą Didžioką, valstiečius Arūną Andziulį ir Ligitą Girskienę, liberalą Edmundą Kvederį, mero komiteto narius Artūrą Razbadauską ir Juditą Simonavičiūtę – ir jiems talkinsiančius seniūnaičius Ritą Bortą, Ireną Gailiūtę, Vytautą Lupeiką, Mindaugą Prialgauską ir Rasą Senkienę. Prieš tokią komisijos sudėtį balsavo tik N. Puteikienė ir valstietis Vidmantas Dambrauskas.

Jau pasibaigus posėdžiui N. Puteikienė ir Eglės seniūnaitė Virginija Jurgilevičienė pasidalino įžvalgomis, kad vienas pirmųjų Etikos komisijos darbų turėtų būti A. Šimkaus elgesio svarstymas už tai, kad jis pasisakydamas vartojo žodį „klapčiukas”.

12 Comments

  1. Grikšelis

    Na peršasi negeri dalykai žinai… Puteikiene galimai įsimyli Šimkų! O kur dėt nagluti!¡! Vot problema. Centro partijos skilimas neišvengiamss

    Reply
  2. Nemokšai

    Trumpa nemokšos atmintis: Puteikienė prieš ketverius metus ėjo be jokios partijos į rinkimus, o su komitetu „Puteikis Plius”. Ir gavo balsų ne mažiau, nei su partija. O Centro partijai gėdą daro Šimkus, kuris tik pasinaudojo ir partija, ir Puteikiene, ir tuoj pat parsidavė Grubliauskui.

    Reply
  3. Centriukui

    Ne maniškiai yra Napaleonai, Napoleonas buvo ir yra vienas, kaip ir popiežius. Visi kiti prisistatantys yra Napaleonai. O ar Puteikienė būtų turėjusi su kuo dalyvauti rinkimuose jei ne Centro partija ir Klaipėdos skyrius? Būtų likusi už borto, ir į Tarybą buvo renkama Lietuvos centro partija, Puteikienė buvo partijos sąrašuose. Kas Žalgiryje laimėdavo varžybas Sabas ar komanda? Manau komanda su Sabu, nes be komandos esi kas esi, bet esi vienas ir negali nieko daug nuveikti. Puteikienė nebuvo išrinkta į Klaipėdos mero postą, reiškia nėra jinai žvaigždė, vidutinybė -žemesnio lygio.

    Reply
  4. Centro ūkui pats tu nemokša

    O aš balsavau už Lietuvos centro partiją, ir niekada nebalsuočiau už Puteikienę, Niekada NEBALSUOČIAU UŽ PUTEIKIENĘ. Ir kiek žinau jinai nėra partijos narė.

    Reply
  5. Centro ūkas tam nemokšai

    Napoleonas rašomas su „o”. Laikraščiai rašo, kad Puteikienė turi su kuo miegoti. Aš balsavau už Puteikienę. O atėjo Šimkus. Vadinasi be jos jo nieks nebūtų išrinkęs. Nes nei girdėjosi kas nors gero apie jį ar jo darbus, nei matėsi. O nieko iš niekur žmonės nerenka. Logika čia paprasta. Pasedės Šimkus 4 metus taryboje ir neliks jo. Žmonės prisimins jį tik kaip parsedavėlį.

    Reply
  6. Centriukui

    Kaip per Puteikienė pateko? Pergulėjo? Maniau į tarybą patenka kai išrenka rinkėjai. Pasirodo klydau, į tarybą skiria Puteikienė. Neimkim į galvą, nedirbkime, nes valdo viską Puteikiai, bent jie taip mano, kaip kai kurie mano, kad yra Napaleonai, Popiežiai ir kiti garbūs asmenys, o iš tikro yra tik manantys.

    Reply
  7. Centriukas

    Kas yra Puteikienė ir ką ji daro, mes žinom. Kas yra Šimkus sužinojom, kai jis per tik per Puteikienę patekęs į tarybą, perbėgo pas Grubliauską. Dabar žinom, kad per ikiteisminius tyrimus eina į Etikos komisiją. Tiek žinių.

    Reply
  8. Nenusiplaus tos" šlovės" 2

    Jei kas žinote dar mažiau protingų žmonių nei Puteikienė parašykite. Stebint jos veiksmus kyla keistas jausmas. Kandidatavo su Lietuvos centro partija į Savivaldybę, Europos parlamentą, tačiau savo faceboc paskyroje nuolat pylė purvą ant LCP narių, savo bendražygių. Taškėsi purvais kaip įmanoma, rezultatas gaudavo atsaką, Savivaldos rinkimuose gavo mažiau už Titovą, galutinis rezultatas ponia 0,76 Ar taip galėtų elgtis žmogus kuris matytų nors toliau savo ištysusios nosies. Reiškia jinai nemoka, nesugeba žvelgti tolyn, todėl yra tik populistė, bet kokia kaina stengianti, kad apie ją parašytų, parodytų viešai, tuo patenkinat kažkokį savo trūkumą. Kaip ir Puteikis siekdamas viešumo ir dėmesio perlenkia lazdą. Nenusiplaus tos šlovės, nenusiplaus Tautos išdavikai (Puteikis išdavė atsistatydamas rinkimuose, aš jau buvau už jį balsavęs ryte), manau tokių kaip aš kurie jaučiasi išduoti Puteikių yra daug.

    Reply
  9. Nenusiplaus tos" šlovės" 2

    Neimkit į galvą Puteikia savo kvailumo įvazdžio niekaip nenusiplaus, tokių kvailų žingsnių kaip Puteikio pasitraukimas iš Prezidento rinkimų liekant 2 dienom, davė jam 0,76 procento. Puteikienė yra ponia 0,76 proc. Be Guogos pinigų, su kiauru stogu, be pagarbos (gal išskyrus keletos juos garbinančių dvasinių ligonių), užjuojautą jiems.

    Reply
  10. Žinantis

    Įvardykit klapčiuką, gal tai tas kuriam už tą komentarą teismas birželio mėnesį . Kl;apčiukas nėra įžeidimas, klapčiuku vadinamas kunigo patarnautojas per mišias. Taigi jei Puteikienė įsivaizduoja esanti „šventa karvė” (kaip Indijoje, neliečiama ir viskas jai galima), tai klapčiukas labai tinka. Ir tikrai jis yra tikras klapčiukas.

    Reply
  11. Nenusiplaus tos "šlovės"

    Neimkit į galvą… Klapčiukas tikriau geriau už Judą… Nesiseka savivaldybei su tais Šimkais. Vienas vagis buvo Tarakevičiuas kursiokas, atsivestas, kitas bukutis milicijos ūkvedys kultūros vicemeru buvo patapęs, nors iki tol spektaklio nebuvo regėjęs. Apie farmacijos verslininką ir „jūrininką” iš Jūreivystės mokyklos paklauskit studentų… Apie Alvidą dar ne tiek išgirsim. Patupės toje Etikos komisijoje, žvitriomis akutėmis pamurksėjęs
    pabalsuos, kada Judita žeklą duos… Yra EK ir šviesių, padorių politikų.

    Reply
  12. virginija

    Žmogus ruošiasi dirbti Etikos komisijoje ir iš kart konstatuoja faktą, kad jo buvęs bendražygis partijoje yra klapčiukas. Klapčiukas – pakalikas, pataikūnas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This