Prašo bioatliekų kompostavimą leisti tik uždarose patalpos

Politikų tribūna

Klaipėdietis Seimo narys liberalas Simonas Gentvilas konstatuoja, kad po „siaubingų” praėjusios vasaros kvapų Klaipėdoje Aplinkos ministerija (AM) kol kas nesiėmė jokių reikalingų teisės aktų pakeitimų dėl industrinio kompostavimo sukeliamų nemalonių kvapų visoje Lietuvoje.

Nuotrauka iš „Facebook”

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininko pareigas einantis S. Gentvilas pranešime spaudai informuoja, kad dėl to  kreipėsi į AM, prašydamas kuo skubiau patvirtinti biologiškai skaidžių atliekų kompostavimo bei anaerobinio apdorojimo aplinkosauginių reikalavimų tvarkas, įvedant reikalavimą kompostavimo darbus atlikti uždarose patalpose.

„Žmonių, gyvenančių netoli atliekų kompostavimo stotelių, skundai dėl nuolatinių nepakeliamų ir nemalonių kvapų savivaldybėse neslūgtsa. Ir tai rodo, kad kvapų sklaidos žemėlapiai dažnai neatitinka realybės, nors įmonės tvarkančios biologiškas atliekas formaliai ir atitinka PAV metu numatytus reikalavimus“, – cituojamas parlamentaras.

Jis įsitikinęs, kad praktikoje bioskaidžių atliekų apdorojimo ir kompostavimo aikštelių poveikio aplinkai vertinimo metu numatytos kompensacinės priemonės yra nepakankamos ir ragina AM imtis priemonių, kad bioskaidžių atliekų kompostavimas, laikymas bei mechaninis apdorojimas vyktų uždarose patalpose, užtikrinant dujų (kvapų) išvalymą prieš išleidžiant į aplinką.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Ministras išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą

Šeštadienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas Klaipėdoje išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą į 9 mėnesius truksiantį žygį. Aplinkos ministerija yra šios ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

Regionas

Keičiasi žvejybos tvarka Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose

Aplinkos ministras pasirašė limituotos žvejybos tvarkos aprašo pakeitimus, kuriais Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose panaikintos limituotos žvejybos sąlygos. Šie ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This