Neniškis siautėja*

Spyglys

Spyglys
2019-06-03

Komentarų: 12

Nespėjo dar dorai kojų apšilti pastate Liepų g. 11 naujasis jo šeimininkas Gintaras Neniškis, o nuo jo užmojų jau kraupsta ne tik Klaipėdos biezdoriai. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Spyglys jau rašė, kad dėl G. Neniškio brandinamos administracijos reformos jau prireikė Savivaldybės pastate pastatyti  širdies defibriliatorių. „Atvira Klaipėda” savo ruožtu pranešė, kad jau pirmąją savo darbo dieną tas beširdis pradėjo sutarties nutraukimo procedūras su Tilžės gatvę išknisusia ir palikusia, bet dėl to  kažkodėl buvusios administracijos vadovybės toleruota UAB „Žemkasa”. Tad kai penktadienio popietę Spyglys pamatė iš savivaldybės pastato išėjusius ištįsusius vilnietiškus veidus, iškart puolė domėtis, ką dabar benuskriaudė ta nauja šluota, nes kažin ar kuris nors departamento direktorius, iki šiol negarsėjęs tokiais poelgiais, galėtų imti ir pradėti taip mojuoti kirviu.

Ir Spyglio nuojauta neklydo – tai buvo savivaldybės duris su kojomis praktiškai įpratę atidarinėti konsultantai iš Wilno, pačiame Gedimino prospekte įsikūrusios firmelės „Civitta” chebrytė, per pastaruosius metus iš Savivaldybės gavusi užsakymų už daugiau nei  750 tūkst. eurų. Didžiausia dalis iš šios sumos – 461 010 Eur – jiems turi būti atsegta už „Perspektyvinio naujų viešojo transporto rūšių diegimo galimybių studijos, investicijų projekto bei viešojo ir privataus sektorių partnerystes dokumentų paketo parengimą”. Kitaip tariant, vilniečiai už tokius pinigus turi mums išaiškinti, ar galime mes važinėti su tramvajumi, ar ne.

Žinia, Wilno jau 1893 m. turėjo arklinį tramvajų, tai svečiai iš šio krašto tikriausiai galvojo, kad labai lengvai prasisuks, bet užmiršo du esminius faktus:

1.  Nepaisant didelių pastangų elektrinio tramvajaus Wilno iki Pirmojo pasaulinio karo įvesti taip ir nepavyko, o Memelyje 1904 m. lapkritį buvo atidarytas elektrinių tramvajų judėjimas linijomis Švyturys – Smeltė ir Stotis – Smeltė.

2. Iki šiol nereikšmingo balso savininkas VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius (juk buvo gerokai išmintingesnių ir protingesnių viešojo transporto ekspertų, kurių veiksmai sėkmingai sukeldavo net maršrutinių taksi krizes), ėmė ir netikėtai patapo svarbiausio miesto administracinio posto savininku, kuris ir vertins tokią studiją.

Taigi, nieko stebėtino, kad po penktadieninio pokalbio su G. Neniškiu ir išėjo anie (rangovai ir subrangovai) su rūškanais, ištįsusiais veidais. Suprato vyrai ir moterys, kad nepaisant to, jog 90 proc. jiems numatytos sumos sumokėtų Europos Investicijų bankas, o savivalda tik 10 proc., su paveiksliukais apie tai, kaip tramvajai ir kiti kosminiai laivai gali judėti erdvėje nuo Taikos prospekto pradžios iki Palangos oro uosto neišsisuks, teks rimtai padirbėti…

Matydamas pirmuosius tokius G. Neniškio darbus Spyglys viliasi, kad jis ir toliau darbuosis iš peties, kad tai nebus tik pirmosios parodomosios akcijos. Tikimės, kad jau netrukus jo rankos prieis ir prie tų kažkada džiazo festivalį parėmusių, iš mero rankų Miesto vėliavą už per 3,6 mln. eurų kainavusią, jau dorai nepasikeliančio Pilies tilto rekonstrukciją gavusių ir sparnus užsiauginusių kaimiečių iš „Hidrostatybos”. Juk anie, išknisę didelę dalį Šilutės plento, ne tik dulkina mus visus, bet ir padėję skersą, dirbdami atsipūtusiu tempu, kaip tik nori trikdo eismą viena pagrindinių miesto magistralių.

*Spyglio rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus.

12 Comments

  1. Ar tai legalu?

    Butu idomu issiaiskinti, ar apskritai legalu “uzsaldyti” direktoriaus vieta Keleiviniame transporte. Atrodo, kad kaip kokiame savo asmeniniame uab sukamasi. Ar begaline draugyste neleis to daryt? Martynai Vainoriau? Palmira Martinkiene?

    Reply
  2. Akcija

    darom, o urbanista tikrai reikia pakratyti, ar ne per ilgai sėdi ir ne tik, dar ir kenkia sėdėdamas

    Reply
  3. Pilietė

    Kvepia autoritarine diktatūra, betvarkė ir anarchija …. Bėga iš apleisto miesto žmonės, emigruoja… Nes nebeturi jokios teisės tam/tiems kuriems moka atlyginimus. Normaliems žmonėms tai nesuprantama, atlyginimas iš mokesčių mokėtojų, bet dirba ne mokesčių mokėtojams, o bala žino kam… Matyt tam, kas galimai dar daugiau sumoka….

    Reply
    • ezys

      kai vienu metu kvepia ir autoritarine diktatura ir anarchija – jums jau niekas nebepades 😉

    • Ežiui

      Ežiui gerai kada visi kas sau, ežys į kamuolį ir rieda žemyn kas kur pastūmėjo ten ir rieda, jokio skirtumo nes ateis žiema ir vėl užmigs….

  4. Silkė

    Nemanau kad pakeitus Budiną Neniškiu, atsiras mieste daugiau sutvarkytų gatvių, panaikintų piktžaizdžių kaip Baltijos kino teatras, namas ant gatvės. Viena šluota,( anot Spyglio ) greitai išbarstys
    šluotražius, ir vėl liks viskas po senovei.

    Reply
    • Povilas

      Atsiras. Tikiu. Valio. Tegul ,,taip siautėja”. Šaunuolis administracijos direktorius. O ,,Žemkasą” seniai reikia uždaryti…

    • Silkei

      Jokio skirtumo, juk planai nuo 2007, 2012, 2014… Grubliausko Simonkes ir kitų seniai pasirašyti ir pasiųsti vykdyti… Nieniškis žinoma kad galėtų, bet ar darys, čia jau kita tema…

    • Silkei

      Kai pareina nuo Briuselio regioninės plėtros ir strateginių planų milijonai,… Vargu ar kam nors atsiras imunitetas eurams, vargu….

  5. Jūratė

    Ne Neniškis siautėja, bet Spyglys pataikavimo daineles dėlioja. Ar už ačiū

    Reply
  6. Žinia

    gera. Tik ar pakaks naujam direktoriui kvapo ir svarbiausia – ar vilniečiuose bėda? Kad dabartinis direktorius gins savo viešo transporto ūkį ir vilniečių makaronai be rimtų pagardų nebus įsisavinami, bet kaip p. Neniškis toleruos nuolatinį ir amžiną galimybių studijų mecenatą R.Zulcą ir nenuilstantį miesto „urbanistą” K.Macijauską? Galimybių studijos buvo perkamos, rengtos ir rengiamos bene viskam, bet mieste viskas „užrūgę” ir nebe šių dviejų ponų tropnios pagalbos. O gal G.Neniškis juos ir toliau uždengs savo krūtine, nuoširdžiai tęsdamas S.Budino tradiciją ir viską spręs pats ( ir miesto logo, ir sankryžos su gatvėmis ir tiltais, ir parkai, aikštės, ir muzikiniai, ir giliavandeniai ar išoriniai uostai) nes jei jau išmanai autobusų maršrutus, tai ką jau čia – išmanai beveik viską. Matyt.

    Reply
  7. Hansas

    Nesuprantu humoro. Nervinuosi, kai paskaitau. O Šilutė plentą pamiršau, ar tokis tebėr? Ar Igilo kovotojai ten tupi apsikasę? Gereu ilga dėšra ir trumpas rašinys.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro rekonstrukcija per keturias minutes

Nors statybininkai ir nesugebėjo iki šiol gauti visų valstybinės komisijos parašų, šio šeštadienio vakarą po 150 eurų kainavusius bilietus įsigiję ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate (papildyta) 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This