„Auksinė” mokykla: rinksis iš vieno rangovo

Miestas, Svarbu

Jei bus tvarkingi dokumentai, šį mėnesį turėtų paaiškėti, kiek iš tiesų miestui atsieis Žolynų kvartale suprojektuotos Šimtmečio mokyklos statybos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, jau pradinė sąmatinė šios mokyklos vertė buvo išaugusi nuo 6,8 iki 12,5 mln. eurų. Esą dėl to, kad iš pradžių nebuvo įvertintas sklypo reljefas ir jame esantis inžineriniai tinklai, nors šie faktoriai neturėjo būti jokia paslaptis, o apie galimą klaidingą investicijų poreikį nuolat viešai kalbėjo ir Žolynų kvartalo bendruomenė.

Šį pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje pagaliau buvo atplėšti statybų rangovo konkurso vokai. Pasak savivaldybės viešųjų ryšių specialistų, pasiūlymus pateikė du konkurso dalyviai. Vienas iš jų iš karto buvo atmestos dėl „per didelės kainos”. Kito dokumentai bus vertinami apie mėnesį ir tada paaiškės, ar jo autorius galės būti skelbiamas konkurso nugalėtoju. Kokia jo pasiūlyta kaina kol kas neskelbiama.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio teigimu, šis projektas miestui yra svarbus ir jei konkurso dalyvio pasiūlyta kaina neviršys miesto Tarybos patvirtintame savivaldybės strateginiame veiklos plane numatytos maksimalios vertės, turi būti vykdomas.

„Aišku, yra klausimų, ar buvo pasirinkta tinkama vieta, bet sprendimai jau padaryti, projektas parengtas, objektas šiaurinei miesto daliai yra labai reikalingas ir reikia, kad jis kuo greičiau atsirastų”, – sakė G. Neniškis.

Jo minėtajame plane yra įrašyta, kad mokyklos statybos be techninio projekto ir komunikacijų iškėlimo gali kainuoti 11,2 mln. eurų.

Mokyklos projektavimo sklypuose Senvagės g. 4 ir 6 konkurse dalyvavo 4 tiekėjai: UAB „A405“, ūkio subjektų grupė, kurią sudarė UAB „Archko“ ir UAB „Uostamiesčio projektas“, UAB „Viltekta“ ir UAB „Baltic Engineers“. Tiekėjų pasiūlymai įvertinti pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo kriterijus. Laimėjusiu buvo pripažintas UAB „A405“ pasiūlymas ir su ja sudaryta 176 999,98  Eur vertės sutartis.

8 Comments

  1. Jep

    Kai piliečiai yra be sprendimo priėmimo teisės… Simonkė & Co taisyklės yra analogiškos procedūros su kuo didesnė suma tuo didesnė sąmata ir galimai didesni procentai nuo sąmatų….
    Prasisuks prieš grabą….

    Reply
  2. Anonimas

    Taigi mokykla skirta daugiabucio kvartalo vystitojams, kad irengtu visa infrastruktura miestas. O mokyklos miestui nereikia, gyventoju mazeja.. Mokyklos reikia rajone. Geda, kad sitas jokio tyrimo nesulaukia

    Reply
  3. Neniškiui

    patarimas pasidomėti, o kaip su ta gatve iš Kretingos gatvės į Senvagės. Ar šio projekto samatoje tam buvo numatytos lėšos ( be šilumos tinklų iškėlimo-tam beje irgi reikalingas projektas ir gal net Kretingos gatvės atkarpos rekonstrukcija ) ? Ir į kieno sklypus ši gatvė užmanyta, nes ir jai reikės ir visų tinklų (būsimam daugiabučių kvartalui). Tik dėl to šios mokyklos kaina tapo „auksine” – du korpusai ir dar galerija virš gatvės. Todėl auksinė bus ir eksplotacija. Visas smagumas dar laukia kai atvažiuos traktoriai ir pjūklai pjauti užaugusio miškelio. Va tada tai Žolynų bendruomenė ateis su vaikučiais… tik neateis pasiaiškinti nei Zulcas, nei Macijauskas, nei Budinas su Grubliauku – ko laiku nesakėt. Sakė ir šaukė ir prašė ir rašė ir studijas rengė. Ruoškis Gintarai tam šimtmečio susitikimui, nes nors visi jūs ten ir „eks liberalai” ir komitetčikai tačiau kažin ar kas Tau šiame ” susitikime” padės – išsilakstys atostogų ar į komandiruotes. Ir vėl mūsų vargšui Merui, eilinį kartą reikės „principingai spręsti ” klausimą – tik dabar jis bus – kodėl G.Neniškis nesusitvarko su pareigomis?

    Reply
  4. Anonimas

    bukime draugiski ,apsimeskite nustebe……

    Reply
  5. Anonimas

    LRT tyrimo vertas atvejis

    Reply
  6. Anonimas

    Simonavičiūte ir Taraškevičiau pasprinkite

    Reply
  7. Klaipėdietis

    Ne šimtmečio mokykla. O šimtmečio pinigų praskalbimas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This