Per savaitę šalyje nuskendo 8 žmonės

Vasara

Įsivyravę karšti orai traukte traukia gyventojus prie ežerų, tvenkinių, upių ir jūros. Deja, skaudžių nelaimių vandenyje neišvengta.

Pranešama, jog vien per šią dar nesibaigusią savaitę įvairiuose vandens telkiniuose visoje šalyje nuskendo 8  žmonės. Geroji naujiena yra ta, jog Baltijos jūra kol kas nepasiglemžė nė vienos gyvybės.

Geroji naujiena yra ta, Baltijos jūra kol kas nepasiglemžė nė vienos gyvybės. Palmiros Mart nuotr.

Tačiau antradienį  nuskendo vyras Šilutės rajone, Rusnės seniūnijoje, Pakalnės upėje. Vyro kūnas ketvirtadienį buvo rastas už 15 metrų nuo kranto, 4 metrų gylyje.

Ugniagesiai dar kartą įspėja gyventojus, kad maudantis ar plaukiojant ežeruose, upėse ar tvenkiniuose, privalu laikytis saugaus elgesio vandenyje taisyklių. Jie pataria nesimaudyti nežinomose ir nuošaliose vietose. Geriau yra rinktis paplūdimį arba vietą, kur maudosi daugiau žmonių ir kur yra budintys gelbėtojai.

Nereikėtų plaukti už plūdurų, nors ir manote, kad esate geras plaukikas. Negalima maudytis iškart po valgio ar apsvaigus nuo alkoholio. O perkaitus saulėje yra pavojinga šokti staiga į vandenį, prieš tai būtina juo apsišlakstyti.

Taip pat negalima plaukioti ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių. Ypač pavojinga išdykauti valtyje, vaikščioti joje, ją supti.

Už vaikų saugumą yra atsakingi tėvai. Jie visada turi pasirūpinti, kad besimaudantys prie vandens telkinių vaikai neliktų be suaugusiųjų priežiūros. Beje, vaikų priežiūros negalima patikėti vyresniems vaikams.

Pradėjus skęsti, būtina įkvėpti kuo daugiau oro, o dėmesį į save reikėtų atkreipti mojuojant rankomis.

Pamatę skęstantį žmogų, nedelsdami skambinkite pagalbos telefonu 112 ir nurodykite vietą, kur įvyko nelaimė.

„Klaipėdos paplūdimių” informacija

Žmonės jūroje skęsta, nes pakliūva į duobę ir juos pradeda nešti į jūrą atgalinė srovė. Pakliuvę į srovę žmogus pradeda panikuoti, eikvoti energiją, gauna ne vieną gurkšnį ir taip nuskęsta. Patarimas: jei pakliuvot į duobę ir jus neša į jūrą, bet toje vietoje, kur ėjote maudytis, budi gelbėtojai, svarbiausia – nepanikuoti. Stenkitės ramiai išsilaikyti ant vandens paviršiaus ir gelbėtojas pastebėjęs jus ištrauks. Jeigu nutarėte išplaukti pats, savo jėgomis, tuomet svarbiausia plaukti atgal į jūrą ir arba į kairę, arba į dešinę. Išplaukti iš tos teritorijos, kur yra duobė. Nereikia skubėti ir stipriai plaukti. Ramiai išsilaikyti ant vandens ir plaukti palei krantą į dešinę arba į kairę. Taip išplauksit iš duobės ir jūra tada padės jums pati grįžti į krantą, kur jau duobės nebebus. Tad pagrindinis patarimas – nepanikuoti ir nesistengti labai greitai grįžti į krantą. Tai būtų tas pats, kaip upėje prieš srovę plaukti. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This