Arvydas Vaitkus pažeidė įstatymą

Politika, Svarbu

Buvęs Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaiktus šią savaitę sulaukė jau antros nemalonios žinios – įkandin Vilniaus apylinkės teismo sprendimo atmesti jo ieškinį dėl susisiekimo ministro sprendimo atleisti jį iš pareigų trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad jis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus.

Konstatuota, kad A. Vaiktus laiku nepateikė privačių interesų deklaracijos, o taip pat joje nenurodė interesų konfliktą galinčių kelti asmenų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot VTEK pranešimo, nustatyta, kad A. Vaitkus 2013 m.  sausį, prieš įsidarbindamas Uosto direkcijoje pateikė privačių interesų deklaraciją kaip pretendentas į šias pareigas. VPIDVTĮ numato, kad asmenys privalo deklaruoti privačius interesus ne tik kaip pretendentai, bet ir pradėję eiti pareigas valstybinėje tarnyboje – deklaruojama per vieną mėnesį nuo paskyrimo į pareigas dienos. Tuo metu A. Vaitkus deklaraciją kaip KVJUD generalinis direktorius pateikė tik 2016 m. liepą.

„Taip pat tyrimo duomenys rodo, kad jis privalėjo savo privačių interesų deklaracijoje nurodyti jam interesų konfliktą, vykdant uosto direkcijos vadovo pareigas, keliančias aplinkybes – asmenis, kuriuos A. Vaitkus nurodė nusišalindamas susisiekimo ministrui. KVJUD vadovas pernai gruodį paskelbė dalyvausiantis Klaipėdos miesto savivaldybės mero rinkimuose, o šių metų sausio 16 d. žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad uoste veikiančių kompanijų vadovai paaukojo rinkiminiam sąrašui, su kuriuo A.Vaitkus kandidatavo. Kitą dieną – sausio 17-ąją – KVJUD vadovas pateikė susisiekimo ministrui pranešimą, kuriame nusišalino nuo visų sprendimų, susijusių su spaudoje paminėtų uoste veikiančių įmonių atstovais, rengimo, svarstymo, nagrinėjimo ar priėmimo procedūrų, „kadangi dalyvavimas rengiant, svarstant, nagrinėjant ar priimant šiuos sprendimus gali sukelti interesų konfliktą“, – rašoma pranešime.

Beje, apie uostininkų paramą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai buvo pranešta diena anksčiau nei mini VTEK – tai sausio 15 d. padarė „Atvira Klaipėda”.

„Šiuos duomenis KVJUD vadovas privalėjo nurodyti savo privačių interesų deklaracijoje per 7 kalendorines dienas nuo atitinkamų duomenų paaiškėjimo dienos, t.y., sausio 16-osios. A. Vaitkaus teigimu, jis šias aplinkybes deklaravo sausio 22 d. teiktoje deklaracijoje. Tačiau šios deklaracijos VTEK negavo ir ji nebuvo paviešinta, kaip to reikalauja VPIDVTĮ. Nustatyta, kad šią deklaraciją A.Vaitkus pateikė ne VTEK, kaip KVJUD generalinis direktorius, o VRK, kaip kandidatas į savivaldybės tarybos narius. Taigi, VTEK vertinimu, šiuo atveju jis nesilaikė VPIDVTĮ reikalavimų”, – rašoma pranešime.

BNS praneša, kad VTEK posėdyje dalyvavęs A. Vaitkus sakė nesutinkantis su tokiu sprendimu ir tikriausiai jį skųsiantis.

7 Comments

  1. Budulis

    VTEK patyrinėkit merą simonkę tarašką ir kt… Bijote?!… ☝️??

    Reply
  2. komentatoriams

    valstiečiai tebemąsto valstietiškai. O Lietuva jau 20 metų gyvena europietiškai. Pagal įstatymus. Nepatinka europietiška tvarka – Rusija motulė jūsų laukia 🙂

    Reply
    • Neaiškink visiems

      Neskubėk nurodinėti, ką kitiems daryti. Viena tavo nuomonė, ir tik ji teisinga? Sapnuoji europietišką tvarką savo sapnuose.

    • Motulė Rusija

      Lietuva gyvena europietiškai…. Juoko dozė garantuota savaitei! ???

  3. Koncernas ir konservatoriai.

    Yra lygus ir lygesni… Arvydui Vaitkui keršijama. Kai tik sutiko Arvydas ( ne savo noru, o pakviestas) pasigalyneti su grojanciu liberalu Kongu ir koncerno paskirtu meru- AMEN. Grubliausko Šeimos džiazo apypilimas savivaldybės biudžeto pinigais ir dar rėmėjų pinigais iš visu visokiausių įstaigų – šventas , neužkliūvantis reikalas. Gali kas tik nori nors galva sieną daužyti- jokių pažeidimų šitoje istorijoje nebus ieškoma. YRA LYGŪS IR LYGESNI. Ne tai partijai Arvydas Vaitkus pasakė” Taip, einu”…

    Reply
    • Ina

      Oj kaip sutinku su komentaru!

    • Bingo

      Tikslus komentaras, nėra ką pridurti. Žaidimas vyksta į vienus vartus, sistema susidoroja be skrupulų. Tik nejau valstiečiai taip ir leis sudoroti žmogų? Kas jiems po to Klaipėdoje dar pasakys „Gerai, einu”, net būdamas nepartinis?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This