Remontuojamas Biržos tiltas

Fotoreportažai, Miestas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos tiltų ir viaduko priežiūros konkursą laimėjusios bendrovės „Gatas” specialistai šiomis dienomis savivaldybės reikalavimu ėmėsi Biržos tilto plokštės remonto darbų.

Trečiadienį darbininkams pavyko išsukti tik tris varžtus, kiti trys buvę lūžo vos pradėjus atsukinėti. Tad ketvirtadienį buvo atsigabentas specialus grąžtas. Išgręžus lūžusius varžtus bus naujai persriegti sriegiai ir įsukti nauji didelio atsparumo varžtai.

Rangovui pavyko priveržti ir greta esančią plokštę, kuri buvo pradėjusi judėti per ją važiuojant transportui. Ilgai netrukus tilto dėl transporto eismo keliamą triukšmą dar tikimasi sumažinti sutvirtinus turėklus.

„Atvira Klaipėda” rašė, kad jau nuo pernai pavasario Biržos tilto „viduriuose” guli nukritęs apie 30 tonų sveriantis betono luitas – vienas iš šešių tokių, atliekančių kontrsvorio funkcijas, būtinas norint pakelti tiltą. Yra sugedę ir kiti tilto elementai. Artimiausiu metu turi būti paskelbtas šių darbų atlikimo konkursas.

Biržos tiltas paskutinį kartą buvo renovuotas 2006-2007 metais. Tuo metu tilto rekonstrukciją atliko konkursą laimėjusi bendrovė „Hidrostatyba“. Restauravimas kainavo 1,34 mln. eurų, projektas – 43,4 tūkst. eurų, dar 4,3 tūkst. eurų sumokėta už projekto ekspertizę.

Savivaldybė šių metų kovą su UAB „Gatas” pasirašė 420 000 eurų vertės trejų metų trukmės sutartį, pagal kurią įsipareigota teikti minėtąsias paslaugas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”89133,89134,89135,89136″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu

Biržos tiltas: valdžia tikina ieškanti geriausio rezultato už optimalią kainą

Dviejų milijonų eurų sumos Biržos tiltui remontui pagailėjusios savivaldybės vadovai žada ieškoti būdų, kaip pasiekti „optimalų“ variantą, nors kai kurie ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Biržos tiltas: remontininkų apetitas viršija 2 milijonus

Paaiškėjo, ką turėjo omenyje Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas, po dar viena nesėkme pasibaigusio Biržos tilto remonto konkurso, sakydamas, kad vienintelio ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This