Sąjūdžio parke vis dar šalinamas brokas

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Praėjus beveik metams po iškilmingo Sąjūdžio parko atidarymo pietinėje uostamiesčio dalyje, pasidomėti situacija jame paskatino ne tik į „Atviros Klaipėdos” elektroninį paštą atsiųstos klaipėdiečio Vitoldo nuotraukos su surūdijusiais vaikų žaidimų aikštelės tvorelių vyriais, bet ir tai, jog iki šiol parke, kaip buvo žadėta, nėra atstatytos neįgaliesiems vaikams skirtos supynės.

Skaitytojo Vitoldo nuotr.

Apie šią situaciją „Atvira Klaipėda” rašė dar praėjusių metų spalį. Tada atsakingi Klaipėdos savivaldybės administracijos valdininkai visi kaip vienas tvirtino, jog netrukus supynės bus atstatytos. Tą patį tąsyk sakė ir darbus parke vykdžiusios bendrovės „Hidrostatyba” vadovas.

Tačiau paaiškėjo, jog minėtų supynių vaikų žaidimų aikštelėje apskritai nebus.

Negana to, praėjus beveik metams po parko atidarymo aiškėja, jog jis dar net nėra priduotas. Tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino miesto savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

„Iš tikrųjų objektas dar nėra priduotas, mes iš rangovo galime išsireikalauti, kad jis viską sutvarkytų. Paradoksali situacija – šiuo metu rangovas tvarko defektus ir lygiagrečiai vyksta veikla. Kartu vyksta ir parko niokojimas”, – sakė R. Zulcas. Jo teigimu, rangovas – UAB „Hidrostatyba” – parką eksploatuoja savo rizika.

„Vakar kaip tik su jais turėjome susitikimą dėl kai kurių sprendinių – dėl šlaito, kad jame žolė nesuauga, dėl jame nuo lietaus atsiradusių griovelių, dėl vejos pora pastabų buvo, dėl poros medelių”, – sakė  R. Zulcas, pridūręs, jog parkas bus priduotas, tik pašalinus visus defektus. Kartu jis apgailestavo, jog gyventojai jau spėjo suniokoti informacinius stendus.

Paklaustas, koks likimas laukia neįgaliems vaikams skurtų supynių, valdininkas sakė, jog techninis prižiūrėtojas jų naudoti neleido, nes esą tokie įrenginiai yra nesaugūs.

Ankstų apniukusį penktadienio rytą riedlenčių trasoje sukinėjosi keli anksčiau pakirdę vaikai. Palmiros Mart nuotr.

Nors užsienyje šio tipo įrenginiai, pasak R. Zulco, yra sertifikuoti ir naudojami, UAB „Inspectum” atstovams tai – nė motais. Jie uždraudė supynes eksploatuoti, todėl jos atstatytos nebus. Pats R. Zulcas teigė tokio tipo įrenginius matęs vienoje privačioje žaidimų aikštelėje, esančioje ne Klaipėdoje.

Ankstų apniukusį penktadienio rytą Sąjūdžio parke žmonių buvo nedaug – čia vaikščiojo kelios vyresnio amžiaus moterys, riedlenčių trasoje sukinėjosi keli anksčiau pakirdę vaikai. Vaikų žaidimo aikštelės irgi dar buvo apytuštės.

Didžiosios aikštelės vieni tvoros varteliai buvo išlūžę ir pastatyti šalia, antrieji gi, juos atidarant ir uždarant, garsiai džeržgė. Mažojoje žaidimų aikštelėje mėtėsi keletas šiukšlių, joje buvo matyti nutrūkęs vienas laipiojimo lyno pritvirtinimas. Abiejų aikštelių vartelių vyriai, kaip ir skaitytojo atsiųstoje nuotraukoje, buvo surūdiję.

Klaipėdiečio Vitoldo nuomone, taip yra dėl to, kad „naudojamas plonas, necinkuotas, neatsparus metalas – vyriai gauna drėgmės, jie nėra sutepami, užstringa ir lūžta”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”89305,89306,89307,89308,89309,89310,89311,89312,89313,89314,89315,89317,89318,89319,89322,89302″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

3 Comments

  1. Apgailėtina

    Koks ten parkas?!… Laukas su susnom atvežtinėm…
    Kad bent į rimtus parkus nelįstų siaurapročiai su savo broku.

    Reply
    • ezys

      o jus tikriausiai manote, kad turejo susodinti Stelmuzes azuolus? 🙂 Kantrybes reikia, kol pieva parku pavirs reikia 20-30 metu

  2. ezys

    na aciu Dievui, kad parkas dar nepriduotas, nes pries menesi, kai ten lankiausi negalejau patiketi, kad purvas laisvai teka i ta riedlenciu duobe slaitais, tikiuosi viskas bus sutvarkyta.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Senojo pašto ateitį ir toliau gaubia migla

Po viešo kultūros ministro ir uostamiesčio savivaldybės apsisvaidymo kaltinimais dėl senojo Klaipėdos pašto atgaivinimo, badoma planuoti ir konkrečius veiksmus. Tačiau ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This