Licėjaus direktorės byla keliauja į teismą

Kriminalai ir nelaimės

Praėjus daugiau nei pusantrų metų nuo tyrimo pradžios Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį pranešė, jog prokuratūra praėjusią savaitę teismui perdavė nagrinėti bylą dėl Klaipėdos licėjaus direktorės Reginos Kontautienės korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų.

Pranešime teigiama, jog VšĮ „Klaipėdos licėjus“ dalininkė ir direktorė kaltinama tuo, kad būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, siekdama turtinės ir kitokios asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei apgaule pasisavino ir iššvaistė didelės vertės svetimą turtą, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą ir klastojo dokumentus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kai jau anksčiau skelbėme, įtariama, jog direktorė už vadovaujamos įstaigos lėšas pirko baldus, kurie nebuvo naudojami ugdymo įstaigos reikmėms ir buvo pristatyti ne į licėjų, o į direktorei ir jos artimiesiems priklausančias patalpas. 

„Ten yra daiktų iš „Ikea“ įsigijimas. „Ikeos“ sąskaita tokia įdomi, ten neparašyta vienas kažkoks baldas, yra išskaidoma į sudėtines dalis“, – praėjus porai mėnesių  nuo tyrimo pradžios „Atvirai Klaipėdai” komentavo tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis.

Prokuroras tada patvirtino, jog pagal minėtą sąskaitą įsigyti daiktai atsidūrė ne licėjaus patalpose, o direktorės ir jos brolio namuose. Jis teigė tikslios įsigytų daiktų sumos nepamenantis, bet minėjo 5000 eurų.

STT pranešime teigiama, jog R. Kontautienė „leido licėjaus lėšas asmeninėms reikmėms, įtariama, apmokėjo asmeninių baldų ir techninės įrangos įsigijimą, butų remonto darbus ir pan. Dėl tokių veiksmų didelę žalą patyrė valstybė ir juridinis asmuo – VšĮ „Klaipėdos licėjus“.

Vykstant ikiteisminiam tyrimui, direktorė net 5 mėnesius buvo nušalinta nuo pareigų.

Tyrimui vadovavęs prokuroras taip pat buvo minėjęs, jog įtariamoji geranoriškai bendradarbiauja su teisėsauga, duoda parodymus.

Tą patį „Atvirai Klaipėdai” tvirtino ir į pareigas 2018 metų pavasarį sugrąžinta R. Kontautienė, teigusi, jog tikisi „objektyvaus ir nešališko, teisingo sprendimo“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeiką nuo atsakomybės norėjusi išsukti prokurorė lieka su nuobauda

Klaipėdos apylinkės prokurorei Jolantai Sarpalienei, net ir pasitelkus į pagalbą advokatu tapusį savo kolegą, pirmos instancijos teisme nepavyko panaikinti generalinės ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Mažasis Klaipėdos licėjus – akredituota sveikatą stiprinanti įstaiga

Praėjusių metų pabaigoje prie Nacionalinio sveikatą stiprinančių ugdymo įstaigų tinklo oficialiai prisijungė darželis–mokykla Mažasis Klaipėdos licėjus. Pasak šios ugdymo įstaigos ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This