Trys mėnesiai – be pareigų: niekas nieko nežino?

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Praėjus lygiai trims mėnesiams nuo tada, kai nuo pareigų buvo nušalintas Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroras Aidas Giniotis, tiek Generalinės, tiek apygardos prokuratūros atsakingi pareigūnai vis dar nekomentuoja užsitęsusio mįslingo prokuroro atžvilgiu atliekamo tarnybinio patikrinimo priežasčių. To teigia nežinantis ir pats nuo pareigų nušalintas prokuroras A. Giniotis.

Į klausimą, ar toks ilgas nušalinimo nuo pareigų terminas yra normalus, A. Giniotis atsakė: „Pati supranti,  kad nenormalus”. Palmiros Mart nuotr.

Tiesioginis A. Giniočio vadovas, ONKTS vyriausiasis prokuroras Jevgenijus Michailovskis, kaip ir gegužės pabaigoje, „Atvirai Klaipėdai” tik patvirtino faktą, jog jo pavaldinys iki šiol nedirba, tačiau teigė to priežasčių nežinąs ir tradiciškai patarė kreiptis į Generalinę prokuratūrą.

Paklaustas, ar jis per savo darbo praktiką prisimena faktą, kad tarnybinis patikrinimas būtų atliekamas net tris mėnesius, sakė tokiais dalykais anksčiau nesidomėjęs ir padėjo ragelį.

Nieko komentuoti teigė negalinti ir Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriaus, generalinio prokuroro įsakymu atliekančio tarnybinį patikrinimą dėl A. Giniočio, prokurorė Daiva Alechnavičienė.

„Nesu įgaliotas asmuo komentuoti generalinio prokuroro sprendimo. Įsakyme yra nurodytas nušalinimo terminas, bent jau turi būti nurodytas, tai reiktų žiūrėti, kaip yra įsakyme”, – sakė prokurorė, to patarusi teirautis Komunikacijos skyriuje.

Tuo metu atsargiai su „Atviros Klaipėdos” žurnaliste kalbėjęs A. Giniotis patvirtino, jog jo nušalinimas nuo pareigų dar kartą pratęstas iki liepos 12 d., tačiau nušalinimo priežasčių bei termino pratęsimo motyvų teigė nežinąs.

Prokuroras tik patvirtino visus tris mėnesius negaunąs „nė kapeikos”, o į klausimą, ar toks ilgas nušalinimo nuo pareigų terminas, kai jo atžvilgiu nepriimtas joks sprendimas, yra normalus, atsakė: „Pati supranti, kad nenormalus”.

Į pirmadienio ryte „Atviros Klaipėdos” Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriui išsiųstą paklausimą atsakymo sulaukėme tik ketvirtadienio ryte.

„Pranešame, kad tarnybinis patikrinimas dar tebevyksta, todėl detalesnė informacija šiuo metu neteikiama”, – tokį atsakymą atsiuntė Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

INFORMACIJA

Daugiau nei 10 metų Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKT skyriuje dirbantis A. Giniotis daugiausia narplioja su narkotikais, ginklais, jų kontrabanda, organizuotų nusikaltėlių gaujų susijusius nusikaltimus. Jam Generalinė prokuratūra ne kartą yra pavedusi palaikyti valstybinį kaltinimą panašiose stambaus masto bylose, tyrimus kuriose būdavo atlikę Kriminalinės policijos biuro pareigūnai ir kurios būdavo nagrinėjamos Klaipėdos apygardos teisme.

Jis kartu su Generalinės prokuratūros prokuroru 2013 metų birželį palaikė valstybinį kaltinimą ir Henriko Daktaro bei jo gaujos narių byloje.

Prokuroras A. Giniotis žinią apie jo nušalinimą nuo pareigų sužinojo, jo kolegoms kovo 29 d. Klaipėdos piliavietėje iškilmingai minint Prokuratūros dieną.

Tądien prokuratūros išplatintame pranešime buvo teigiama, jog generalinis prokuroras pavedė Vidaus tyrimų skyriui atlikti tarnybinį patikrinimą, kurio metu turi būti patvirtinti arba paneigti gauti pradiniai duomenys apie šio prokuroro galimai atliktus tam tikrus veiksmus. „Pasitvirtinus gautai informacijai, bus vertinama, ar tokiu elgesiu prokuroras neperžengė prokurorų etikos kodekse nustatytų ribų”, – buvo rašoma pranešime.

1 Comment

  1. Lijana

    Straipsnis apie nieką!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Garsios žmogžudystės atgarsių byloje – ir tyrėjo savižudybė, ir nužudyto policininko sūnaus pėdsakai

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje aiškinamasi, ar iš tiesų prieš beveik 16 metų už uostamiesčio medikės nužudymą buvo ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This