Naujasis Klaipėdos mero patarėjas – Leonas Makūnas (9)

Politika, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2019-07-03

Pasitvirtino dar prieš beveik tris mėnesius „Atviros Klaipėdos” skelbta informacija, kad vienu iš naujųjų uostamiesčio mero patarėju taps buvęs savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo” generalinis direktorius Leonas Makūnas.

Jis šias pareigas pradėjo eiti antradienį. Pagrindinė L. Makūno funkcija bus kuruoti Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos iki 2030 m. įgyvendinimą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Gerai pailsėjau, turėjau pusės metų atostogas. Labai seniai tokių neturėjau. Padariau dalį darbų namuose, nors ir yra dar ką dirbti, žiūriu, kad visgi ten matosi pabaiga. Pagalvojau apie tai, kad visgi ateis ruduo, žiema ir savo energiją išlieti bus sudėtingiau. Apsisprendžiau padirbėti. Sritis nesvetima – su šia strategija dirbau pramonininkų deleguotas, buvau išrinktas šios strategijos įgyvendinimo valdymo grupės pirmininku. Buvau atsistatydinęs, bet vėliau vėl sutikau būti juo išrinktas. Kadangi dalyvavau ruošiant tą strategiją, manau, kad joje yra daug gerų minčių. Daug dalykų vyksta vos ne savaime, nes yra suinteresuoti asmenys ir organizacijos, bet yra ir esminių dalykų, kurie nevyksta”, – sakė L. Makūnas.

Pasak jo, esminis dalykas yra iki 2030 m. sukurti 25 000 naujų darbo vietų, įkurti 2 000 naujų įmonių, pritraukti šimtą investicijų projektų ir 40 000 naujų gyventojų.

„Nesukursime naujų darbo vietų, nebus ir naujų žmonių. Svarbiausios, mano nuomone, ir yra tos priemonės, kurios orientuotos į darbo vietų sukūrimą. O šioje vietoje praktiškai nulis padaryta. Čia bus mano didžiausias dėmesys, kad atsakingi žmonės užsiimtų šia veikla, o ne vien tuo, kas gerina miesto patogumą”, – sakė pašnekovas.

L. Makūnas sutinka, kad kertinė figūra įgyvendinant šias priemones yra Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, nes šioje institucijoje koncentruojasi daugiau beveik pusė numatytų priemonių, dar ketvirtadalis – jai pavaldžioje „Klaipėda ID”.

„Aš stengsiuosi visokeriopai jam padėti, įvesti į kursą, parodyti prioritetus, kur pirmiausia reikia daryti, kad pasiektume rezultatą. O juo aš laikau ne tai, kad Statybininkų prospektas bus pratęstas, o 25 000 naujų darbo vietų ir 40 000 naujų gyventojų. Gintarą aš vertinu kaip protingą žmogų, o toliau jau reikia suvaldyti situaciją administracijoje ir galbūt kai kuriuos žmones priversti dirbti ne tik tai, kas jiems patinka, ką darė ir iki šiol, bet ir tai, kas galbūt jiems nelabai aišku, bet reikia padaryti. Verslo pritraukimo, investicijų skatinimo paketą būtina padaryti, bet iki šiol tai nepradėta”, – sakė naujasis mero patarėjas.

Pats meras Vytautas Grubliaukas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad sprendimą pasirinkti L. Makūną pirmiausiai lėmė jo „įdirbis ir patirtis „Mėlynojo proveržio” strategijos kontekste, žinojimas visumos ir pasitikėjimas partnerių, kurie yra sudėtinė jos dalis”.

„Koordinavimas, priežiūra, inicijavimas, derinimas, aprobavimas, tarpinstitucinis bendradarbiavimas – visi šie reikalai bus jo kompetencija, nes situacija, kur dabar esame nėra labai tenkinanti. Reikalingas labai kompetentingas ir dalykiškas moderavimas, rimtas mentorius. Leonas turės užtikrinti ir miesto bendruomenių įtraukimą, kai bus kalbama apie partnerių siūlomas priemones, kurias reikės įtraukti į miesto strateginius dokumentus. Reikės nuolat prižiūrėti viešojo, privataus ir mokslo sektorių bendradarbiavimą. Tai pagrindinė veikla, bet bus ir visų kitų pavedimų”, – dėstė meras.

Paklaustas, kada bus kitas naujas patarėjas meras sakė dar nežinantis, esą galbūt šiais metais.

DOSJĖ

Leonas Makūnas gimė 1952 m. Kauno rajone Zapyškio miestelyje.

1975 m. baigė Kauno politechnikos instituto automatikos fakultetą, kuriame įgijo elektroninės technikos inžinieriaus specialybę.

1975-1979 m. dirbo Pramoninės žvejybos specialiajame eksperimentiniame konstravimo biure inžinieriumi.

1979-1980 m. eksploatavimo skyriaus viršininkas Klaipėdos 1-ojoje autotransporto įmonėje.

1980-1983 m. tarnavo sovietinėje armijoje. Ėjo karininko, radiolokacinės stoties viršininko pareigas.

1983 m. įsidarbino inžinieriumi AB „Sirijus“. Vėliau šioje įmonėje iki 1996 m. dirbo technikos direktoriaus ir generalinio direktoriaus pareigose.

1996-2000 m. UAB Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacija įmonių valdymo departamento direktorius.

2000-2003 m. dirbo ekonomikos direktoriumi AB „Klaipėdos mediena“.

2003-2004 m. paskirtas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriumi.

2004-2018 m. – AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius.

Žymos: | | |

Komentarai (9):

Atsakymai į “Naujasis Klaipėdos mero patarėjas – Leonas Makūnas”: 9

  1. kažkaip parašė:

    tokia naujiena nedžiugina

  2. BENAS parašė:

    MAKUNAS PROTELIU NERA PASIZYMEJAS ???

  3. Liaudies auditas parašė:

    Po keturių metų kadencijos patikrinsim pono Leono rezultatus, bus labai lengva: kiek konkrečiai darbo vietų sukūrė, investuotojų pritraukė, kiek naujų žmonių į miestą priviliojo. Tad linkime nuoširdžiai sėkmės siekiant ambicingų rezultatų!

  4. Lauksim parašė:

    Dabar lauksim, kur išnirs buvę vicemerai? Negi Grubliauskas nesukurs jiem darbo vietų mokesčių mokėtojų sąskaita?

  5. Oi oi parašė:

    L. Makūno funkcija bus kuruoti Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos iki 2030 m. (mėlynojo proveržio strategiją) Puiku, bus ir mėlyno vandens, ir psichotropinių vaistų ir daug dar ko. Tik startegijos tikrai nebus.

  6. Kisa parašė:

    Iki šiol nei vienos darbo vietos nesukūrė, o dabar kurs dešimtis tūkstančių. Tiesiog 12 kėdžių vertas personażas

  7. Virginijus P. parašė:

    Asadauskienė,Makūnas ir t.t. Klanas yra klanas…

  8. Linas parašė:

    Čia yra ne pasirinkimas, o tragedija

  9. super parašė:

    Puikus pasirinkimas. Linkiu sėkmės Leonui ir Klaipėdai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Universiteto ligoninė: kaltieji ieško kaltųjų

Įstūmę į dideles bėdas dvi Klaipėdos ligonines miesto politikai vaidina šventuosius ir bando savo kaltes suversti tiems, kurie statė ir ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Politika

Socdemai užpildė atsiradusią skylę

Po to, kai į Klaipėdos miesto tarybą su Socialdemokratų partijos sąrašu išrinktas Kretingos ligoninei vadovaujantis Romaldas Sakalauskas, ketinęs Seimą šturmuoti ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis baigėsi įspūdingais pasirodymais

Šeštadienį baigėsi Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Jame pasirodė Daniela Simmons & Atilla Sereftug  Medi jazz  iš Prancūzijos, Italijos, Šveicarijos, taip pat – ...
2024-06-30
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This