Meras turės daugiau patarėjų

Politika, Svarbu

Paskutiniame savo posėdyje 2015-2019 metų Klaipėdos miesto taryba nusprendė, kad ateinančią kadenciją meru perrinktas Vytautas Grubliauskas įgis du papildomus patarėjus, turėsiančius politinio pasitikėjimo statusą.

Liberalų sąjūdžio iniciatyvai atidėti šio klausimo svarstymą, kad jį spręstų jau naujoji Taryba, pritarta nebuvo. Už tokį siūlymą balsavo tik 8 Tarybos nariai – Nina Puteikienė, Alvydas Vildžiūnas, Jurijus Šeršniovas, Audrius Vaišvila, Vygantas Vareikis, Vidmantas Plečkaitis, Saulius Liekis, Lina Skrupskelienė. Susilaikė tik Algirdas Grublys, o prieš buvo 14 politikų.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tikina, kad jokio personalijos naujiems postams dar nėra numatytos, tačiau politiniuose kuluaruose jau kalbama, kad vienu iš jo patarėjų taps buvęs „Klaipėdos vandens” vadovas Leonas Makūnas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Prasidėjus svarstymui liberalas V. Vareikis teigė neabejojantis, kad siūlomas sprendimas yra naudingas ir gali suaktyvinti sekretoriato darbą, bet kartu akcentavo, kad tai jau reikalinga naujai valdžiai ir klausė, kodėl spręsti turi senoji.

Tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus aiškino, kad toks klausimas pagal reglamentą turi būti svarstomas ir Kolegijoje, o jau naujoji, ko gero, bus suformuota tik birželio gale, todėl klausimas ir teikiamas „čia ir dabar”.

Anot paties meto, tai yra „logiškas perimamumas”, kaip ir biudžeto atveju, kai jį patvirtina viena Taryba, o vykdo jau kita.

Liberalas Saulius Liekis teiravosi, ar reikalingos lėšos (metams darbo užmokesčiui reikės 76 828,36 Eur) jau yra numatytos biudžete. Sulaukęs atsakymo, kad toks biudžeto pakeitimas dar tik bus daromas, jis priminė, kai liberalai siūlė taikyti didesnė nuolaidą pailgintos dienos grupėms, jų idėja nebuvo palaikyta teigiant, kad tam lėšų esą gali ir nebūti.

Reaguodama į tai, mero komandos narė Vaida Žvikienė suskubo replikuoti, kad tai esą manipuliacija ir šių atvejų lyginti negalima, nes esą liberalai tiesiog nebuvo pateikę tinkamai suformuluoto sprendimo projekto.

Tuo metu liberalas A. Vaišvila teiravosi, ar jau yra numatytos personalijos, užimsiančios naujuosius postus, ir ar tai nėra duoklė politiniams draugams.

„Tai jokia duoklė, jokios personalijos nėra numatytos”, – teigė meras.

Visgi politiniuose kuluaruose jau kalbama, kad vienu iš mero patarėjų taps buvęs „Klaipėdos vandnes” vadovas Leonas Makūnas. Jis ir pats „Atvirai Klaipėdai” pripažino, kad girdėjo tokių kalbų.

„Tačiau tokio pasiūlymo iš mero tikrai nesu gavęs. Jei gaučiau, rimtai svarstyčiau”, – sakė L. Makūnas.

„Darbuotojų skaičių siūlytina didinti, kadangi Savivaldybė iki 2030 metų yra numačiusi įvykdyti Klaipėdai labai svarbų Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijos įgyvendinimo veiksmų planą, be to, didelė reikšmė skiriama svarbiems miestui infrastruktūros projektams, bendrojo plano keitimo ir kt. <…> Atsižvelgiant į šio ambicingo projekto tikslą ir uždavinius, būtinas savalaikis ir kompleksinis KEPS2030 koordinavimas tarp Partnerių, politikų, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos, miesto bendruomenių ir kitų suinteresuotų šalių, kuris užtikrintų ne tik sklandų ir tvarų tarpinstitucinį bendradarbiavimą, bet ir taptų viena iš esminių miesto konkurencingumo prielaidų ilgalaikėje perspektyvoje. Tuo tikslu būtinas KEPS2030 koordinatorius ne tik įgyvendinimo lygmenyje, t. y. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje (tokias funkcijas vykdo Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyrius), bet politiniame lygmenyje”, – taip skambėjo vienas iš formalių argumentų didinti mero patarėjų skaičių.

Žinia, L. Makūnas iki šių metų vasario vadovavo Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos įgyvendinimo valdymo grupei ir iki šiol yra jos narys, deleguotas Klaipėdos pramonininkų asociacijos.

Už merijos aparato išplėtimą balsavo 16 politikų, tarp kurių buvo ir V. Grubliauskas, prieš buvo du – Nina Puteikienė ir V. Vareikis, susilaikė trys – A. Vaišvila, S. Liekis ir Lina Skrupskelienė.

11 Comments

  1. LSD

    Kongas tikrai neims Makūno į patarėjus. Čia tik Makūno svaičiojimai užsimetus psichotropinių. Dabar daėjo ko gi Makūnas kas diena į vandentiekį eina nors ten ir nedirba. O gi psichotropikų užkąsti:)))) Tur būt ir šulcui duodavo, nes tas irgi noks neadekvatus.

    Reply
  2. Simas

    Galės Makūnas konsultuoti merą kaip baliuškas ir keliones iš biudžeto finansuoti. Jam labai aktualu

    Reply
  3. Miestietė

    O kam merui patarėjai?! Trečia kadencija, juk profas jau ir be patarėjų…. Jei reikės tai Briuselis padės 😀 o konservai jam patars… Todėl Klaipėda toliau merdės ir smirdės…

    Reply
  4. Nso

    O Grubliauskui nebetinkamus personažus kaip Albertą Barauską atsiunčia į Kretingos savivaldybę patarinėti. Ai dar ir ponią Jolantą Girdvainę paimsim. Kad važinėti pigiau būtų.

    Reply
    • Kretingai

      Užuojauta…

  5. Svieto pabaiga

    Na baisu kas darosi. Tikėkimės, kad tai tik kalbos, nes jeigu tai pavirs realybe, tai bus svieto pabaiga. Jeigu meras pasiūlys šitaip susikompramitavusiam Klaipėdos vandenų vadovui dirbti savo komandoje, tai beliks tik emigruoti. Dar neišgrėbtas Š , ką Makūnas privirė, dar nepadaryti po jo ,,darbo” rimti patikrinimai, juokina visą Klaipėdą savo peštynėmis prie ėdalo geldos, o jis jau svarstys dirbti mero komandoje. Reikia kviesti į Klaipėdą LRT tyrimų tarnybą. Svieto pabaiga.

    Reply
  6. Makūnas???

    Katras vandenyse mokesčių mokėtojų pinigus tratino baliams ir kažkokiems vaistams???

    Reply
    • Čia bus proveržis

      Tai gerai. Savivaldybėj kaip tik mažokai būna balių, o ir nervus raminančių vaistų ne pro šalį būtų kai kuriems pagert. Pats laikas.

    • Svieto pabaiga

      Taip taip. tas pats.

  7. Ash

    O kažin Makūnui nebuvo siūlyta tapti naujuoju administracijos direktorium? Girdisi kalbų, kad po to, kai meras susipyko su Budinu vos jį paskyrus ir, kaip žinom, atleidus iš šių pareigų, niekas naujuoju vadovu nenori būti.

    Reply
    • Ntaip

      Kas gi norės eit po to kaip buvo pasielgta su prieš tai šią poziciją užėmusiu asmeniu. Tik visiškas beprotis tik arba savižudis gali būt šiuo metu Klaipėdos administracijos direktorium. Streso daug, atlyginimas lyginant su kitų tokio dydžio organizacijų vadovų itin mažas ir daug beprasmės politikos beigi džiazo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This