Asta Dirgėlienė – nauja kandidatė tapti Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja

Politika, Svarbu

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko rinkiminio komiteto narei Rasai Bekėžienei dėl asmeninių priežasčių atsisakius tapti kandidate į Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą, ją šioje distancijoje keičia „Gintaro” sporto centro direktorė Asta Dirgėlienė.

Šią informaciją „Atvirai Klaipėdai” ketvirtadienį patvirtino ir pats meras.

Asta Dirgėlienė. Nuotrauka iš „Facebook”

Pasak V. Grubliausko, viena iš jo rinkiminio komiteto steigėjų buvo pasirinkta dėl sukauptos patirties ir sporto reformos metu, ir vykdant įvairius projektus. Taip pat esą lėmė asmeninės savybės, tarp kurių yra ryžtingumas, tvirtumas.

Mero teigimu, Savivaldybės administracijoje reikia žmonių, kurie sugebėtų valdyti ir koordinuoti projektus, nes dabar būna daug jų prižiūrėtojų ir dalyvių, o rezultatas kartais visgi netenkina. A. Dirgėlienė tam esą puikiai tiktų.

Anot V. Grubliausko, lėmė ir tas faktorius, kad buvo ieškoma moters, nes šiuo metu tiek miesto politinė, tiek administracinė vadovybė yra vien vyriška.

V. Grubliauskas teigė A. Dirgėlienės kandidatūrą derinęs ir su šiuo metu atostogaujančiu Savivaldybės administracijos direktoriumi Gintaru Neniškiu ir šis esą jokių priekaištų jai neturėjo.

Pasak miesto vadovo, A. Dirglienė ketvirtadienio rytą dar buvo tik „pusiau nominuota”, nes spėta užklausti tik vienos pažymos. Kreipimasis dėl antrosios esą bus pasirašytas dar ketvirtadienį.

Pati A. Dirgėlienė „Atvirai Klaipėdai” sakė kol kas susilaikysianti nuo komentarų šia tema.

14 Comments

  1. Klaipėdietė

    Ar tik nesusilauks p.Meras NEPASITIKĖJIMO paskelbimo ?! Kokio darbo miestiečių labui galima tikėtis ,kai per tiek laiko nesugebama net administracjos atsakingų asmenų surasti?Ir kam galėjo kilti ranka,dedant kryželį ties p.V.G. pavarde per rinkimus ? Visi jo nuopelnai miestui buvo žinomi.

    Reply
  2. Eglė

    Manau geras sprendimas. Reikia moters tokiai pozicijai.

    Reply
    • to Eglei

      kokiais darbais ta moteris nusipelniusi tai pozicijai?

  3. cirkas

    tęsiasi- tiktai konservatoriai sugebėjo deleguoti savo atstovus greitai į visus postus. O mero komanda – be politinio planavimo ir patirties. Buvo – Mariničius, bet kam jis? nei kažkokios kompetencijos, nei organizacinių gebėjimų, tiktai tam, kad rusai rinkimuose palaikė Grubliauską? Po to iškilo kitos kandidatūros, tiktai patys suvokė, kad čia darbo daug, o daugumą neprognozuojama – paliks atsakingu už viską. kaip dar suvaldyti senus bebrus – departamentų direktorius? O dabar komanda – griūk negyvas- pensininkas Makūnas, Cesiulis, kuriam pačiam patarimų reikia. Anksčiau bent Simonavičiūtė buvo ta kuri susigaudė miesto valdyme. Kol renka pavaduotojus- mieste ne džiazas, bet čiurlionis- ramybė – jokių statybų ir veiklos viešososiose erdvėse. Buva žadama pradėti Vingio erdvių rekonstrukciją, Vingio gatvės remontą, sporto centro statybas Šiaurės prospekte, darbus dangės skvere…Kur jie?

    Reply
  4. Z

    Liūdna tiesa. Visuomenė, žiniasklaida ir komentatoriai loja ir spaudosi ugnimis, o gi pasirodo viena tiesa. Administracijai vadovauti nelabai kas ir tenori, nes supranta koks tai sunkus, mažai apmokamas ir atsakingas darbas. O paskaičius komentarus supranti, kad kiekvienas specialistas ir turi planą kaip išgelbėti Lietuva.

    Reply
  5. Keista

    Keicia darbovietes kaip kojines… Savivaldybei, matomai, tokie,, profesionalai trintukai” labai reikalingi.

    Reply
  6. Miestietė

    Būtų racionaliausia, jeigu ir politikus ir biurokratus teiktų, rinktų pačios bendruomenės, visuomenė. Tam reikia keisti įstatymus iš pagrindų, nes šiuo atveju turbūt jau nėra labiau atsilikusio valdymo modelio lygio. Tiesiog atgyvena, kai patys save/savus „sudėlioja” į postus dirbti visuomenei ar kam?!…

    Reply
  7. Anonimas

    Gerai pažįstų Astą, Ji nėra žmogus ” kempinukas”-nepasiršys šioms pareigoms.
    P.S -nebent Ją būtu kas sugundęs?

    Reply
  8. Anonimas

    Jau net juokinga. Kažkoks farsas…

    Reply
  9. algirdas grublys

    Žmogus teigęs,kad dirbs miestui,šiuo metu dirba velniai žino ką . Gal tiesiog rūbų neranda prezidentiniam baliui? Tiek mieste puikių administratorių, galinčių ateiti į savivaldybę,pačioje administracijoje galima rasti ne vieną moterį su patirtimi ir gebėjimais. Tik reikia sėsti ir tartis , o neieškoti „ežiuko rūke ” nes padėkų už rinkimus laikas praėjo (100 dienų tylos limitas išseko).

    Reply
  10. Kada pradėsit dirbt?!

    Kodėl reikia moters, o ne kompetencijos dirbti? Neužtenka Grubliauskui Sadovskajos, kurios nei matyti, nei girdėti, bet vis tiek pinigai mokami? O čia kas per ryžtingoji? Kiek žinoma, sugebėjo tik Gintaro baaseiną perkelt į naują Klaipėdos baseiną ir užimti visus 50 metrų takelius geriausiu laiku. O kas vyksta Gintaro baseine tuo metu, kai visi iš ten tūsinasi Klaipėdos baseine? Pernuomojama ar vanduo taupomas? Ir kodėl Neniškiui pavaduotoją taip aktuviai renka Grubliauskas? Tas tik lėlė kėdei užimt?

    Reply
    • Master of puppets

      Paskutinis sakinys – tiesiai į dešimtuką!

  11. Algirdas

    ???

    Reply
  12. Nagais ragais saviems

    Nuopelnai svarbūs tik merui, jo komandai. Nesupreantu, kodėl neliko Olego Mariničiaus? Kodėl pasiūlyta poniai, nieko gero net” baseinui” nenuveikusi?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This