Gatvių valymo mašinos – dovana verslui?

Miestas, Svarbu

Gretė Maziliauskaitė, "Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-07-11

Komentarų: 9

„Šiandieną eiti į pritarimą atiduoti brangiai kainuojančią techniką kažkam tai neaiškiom sąlygom aš pritarti negaliu ir agituoju komiteto narius nepritarti“, – tokiu pasisakymu Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto narys Arvydas Vaitkus įžiebė diskusiją trečiadienį vykusio posėdžio metu.

Keturios gatvių valymo mašinos atsieis 845 tūkst. Eur. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiam posėdžiui buvo pateiktas sprendimo projektas, pagal kurį Savivaldybei nuosavybės teise priklausysiančios keturios gatvių ir kelių vakuuminio valymo mašinos būtų perduotos šios paslaugos teikėjui. Tačiau kas bus gatvių valymo paslaugos teikėjas – kol kas neaišku, nes šiuo metu yra vykdomos šių paslaugų viešųjų pirkimų procedūros.

„Turtas – valymo mašinos, kurias turime gauti rugpjūčio pabaigoje. Yra paskelbtas konkursas ir vokai turėtų būti atplėšiami liepos 29 dieną, kad gavus turtą ir turint aptarnavimo sutartį galėtumėm iškart tą turtą atiduoti paslaugos teikėjui“, – paaiškino Savivaldybės administracijos Turto skyriaus patarėja Genovaitė Paulikienė.

Posėdyje dalyvavę komiteto nariai šiuo klausimu pasidalijo į dvi barikados puses.

„Kodėl mašinos yra perduodamos, kodėl, pavyzdžiui, nenuomojamos?“ – klausė A. Vaitkus, tačiau atsakymo nesulaukė.

Ginti G. Paulikienės pozicijos stojo komiteto narys Rimantas Taraškevičius, teigęs, jog mašinos perkamos su Europos parama, tad esą „labai normalus” administracijos siūlymas turint paslaugos tiekėją perduoti jas jam eksploatuoti.

Tačiau A. Vaitkui šis siūlymas labai normalus nepasirodė.

„Nuostabus verslas gauti labai brangiai kainuojančią įrangą ir tik atlikti pačią paslaugą“, – replikavo jis.

„Gal koks Savivaldybės administracijos padalinys gali jas eksploatuoti? „Autobusų parkas“, „Gatvių apšvietimas“ ar „Klaipėdos vanduo“,– retoriškai tada posėdyje dalyvavusių kolegų klausė R. Taraškevičius.

Tačiau Saulius Budinas paaiškino, jog tai nėra Savivaldybės padaliniai, „tai yra UAB‘ai, kurie privalo dalyvauti konkurse.“

R. Taraškevičiaus idėjai pritarė A. Vaitkus. Anot jo, tokioms įmonėms patikėti eksploatuoti įrangą būtų „pakankamai patrauklu“, kalbant apie tai, jog valymo mašinos įgytos už miestiečių pinigus, o jas norima atiduoti kažkam lengva ranka.

„Nu, kaip atiduodam. Mes įdarbinam, įveiklinam tam, kad teiktų paslaugą“,  – bandė prieštarauti mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Ilgos ir aštrios diskusijos metu buvo prieita prie išvados, jog reikalinga išsamesnė informacija apie vykdomo gatvių valymo paslaugos konkurso sąlygas.

„Paimkit papildomos medžiagos, surinkit ją ir priimsim sprendimą kitos savaitės posėdyje“, – pasiūlė S. Budinas, kuriam visi pritarė.

Sutartis su konkurso dėl gatvių valymo mašinų įsigijimo nugalėtoja tapusia bendrove „Alwark“ buvo pasirašyta dar vasarį. Keturių gatvių valymo mašinų vertė – 845 tūkst. Eur. Jas bendrovė turėtų Savivaldybei perduoti rugpjūčio pabaigoje.

9 Comments

  1. Seniai pastebėta kad

    A.Vaitkus mąsto racionaliai, žmonės rūpi.

    Reply
    • B

      Nebejuokinkit

  2. Budulis

    O kad tos valymo mašinos visas užsitrūnijusias valdžioje senienas pavalytų! Tai švarus oras Klaipėdoje būtų!

    Reply
  3. Tam S

    Reikėtų pradėti nuo teksto paskaitymo ) Aiškiai datos surašytos ir deja nieko nepaskubinsi , o štai dėl ,,davimo ,, verslui , aš taip pat nepritariu .Vaitkus yra teisus – galima ir nuomoti ir joks čia ne politikavimas , o pagaliau pradėtas skaičiuoti miestiečių turtas ir skaičiuoti kas yra naudingiau …konservatorius Barbštys ,, toks geras ,, ar negebantis skaičiuoti ?

    Reply
    • Sn

      Vaitkus ir kiti turėtų žinoti būdami „teisus”, kad savivaldybe gali teikti tik tas paslaugas, kurių negalima nusipirkti rinkoje. Išnuomoti valymo masinas, o paskui moketi tai įmonei kam isnuomavai masinas uz gatviu valymo paslauga? Prieš rašant ar logika veikia šioje vietoje bent kažkiek? Juk nuoma valymo masinų galų gale bus įskaičiuota į paslaugos kainą. Siūlau, prieš rašant pradėti galvoti, bent minimaliai.

  4. S

    Normali bendrdarbiavimo forma miestas ir verslas. Reikia gatves valyti ir kuo skubiau. Jokiu argumentu ir eilinis politikavimas neturintis nieko bendro su miesto gerove ir švara.

    Reply
  5. Elena

    Kaip supratau tik Vaitkui rūpi miestiečių pinigai ? Naujas žmogus iš karto suprato , o ,, senienos ,, švaistosi į kairę ir dešinę su ,, įveiklinimais ,, ? Aš taip pat nesuprantu kaip galėčiau dalyvauti konkurse teikti paslaugą , jei neturiu ,, šluotos ,, ?

    Reply
  6. Pagarba Vaitkui

    Pagaliau, ne viena Nina Puteikienė priešinasi tokiems korupciniams sprendimams. Konservatoriai, įsijugę į liberalų gretas tik linkčioja galvas. Nesigirdi kitų, naujų padorių konservatorių nuomonės.

    Reply
  7. Kamara

    Nėra Klaipėdoje šeimininko yra tik interesai, kuriuos rikia derinti

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This