Folkloro festivalyje – ir argentinietiškas tango

Fotoreportažai, Kultūra

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=kRd50064vPA&feature=youtu.be”][vc_column_text]Po lietingos ir vėsios savaitės savaitgalį nušvitęs pajūrio dangus į miestą išviliojo būrius uostamiesčio gyventojų ir svečių, juoba kad šeštadienį vienu metu vyko net du dideli renginiai –  tarptautinis nematerialaus kultūros paveldo festivalis „Lauksnos” ir Aludarių diena.

Kiek po pietų Teatro aikštėje susirinkę daugiausia vyresnio amžiaus žmonės džiaugėsi, netikėtai pakliuvę į svečių iš tolimosios Argentinos repeticiją, tačiau kartu ir stebėjosi, kodėl visi pagrindiniai festivalio koncertai numatyti tik antroje dienos pusėje.

„Folkloro festivalis labiau domina vyresnius žmones, ne jaunimą, bet dieną aikštėje nieko įdomaus nevyksta, viskas nugrūsta į vakarą”, –  „Atviros Klaipėdos” žurnalistei guodėsi inteligentiškos išvaizdos vyras, pasidžiaugęs bent tuo, kad jam kartu su žmona pavyko pamatyti, kaip mitais apipintą aistringą šokį – argentinietišką tango – atlieka šios šalies pora. Tuo metu patys argentiniečiai susirinkusiems sakė, jog vakare viskas bus kur kas geriau ir kvietė į jų koncertą atvykti 19 val.

Teatro aikštėje užkalbinome gražiai apsirėdžiusias moteris. Paaiškėjo, kad jos į festivalį atvyko net iš Molėtų rajono, iš Mindūnų kaime įsikūrusio Ežerų žvejybos muziejaus. Molėtiškės besidomintiems noriai demonstravo neįprastą maketą ir pasakojo apie senąją žvejybos ežeruose tradiciją, tinklų mezgimą.

„Mes nuolat dalyvaujame įvairiuose renginiuose ir festivaliuose, o šį maketą, kurį matote, pristatome pirmą kartą, dažniausiai mes vietoje demonstruojame, kaip buvo mezgami tinklai, kuriais 19 amžiuje buvo žvejojama ežeruose, tai sena mūsų krašto tradicija”, – sakė Alfreda Petrauskienė, kvietusi klaipėdiečius apsilankyti Molėtų krašte ir susipažinti su gausiausia sukaupta senųjų žvejybos priemonių ekspozicija Lietuvoje. Muziejus įsikūręs buvusioje mokykloje, o ekspozicija išdėstyta atstatytoje 19 a. žvejo pirkioje ir svirne.

Tuo metu minėtu maketu susidomėjusiai angliakalbei lankytojai jaunesnė molėtiškių kolegė kantriai bandė paaiškinti tinklų mezgimo ir žvejybos subtilybes.

Keletas baigiamųjų festivalio renginių numatyta dar ir sekmadienį.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”92920,92921,92922,92923,92924,92925,92926,92927,92928,92929,92930,92931,92932,92933,92934,92941,92984,92958″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Į Naujuosius - tango ritmu

Į Žvejų rūmų administruojamus Bendruomenės namus rinkosi Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos nariai. Juk asociacijoje yra suburta apie 14 mėgėjų ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Kovą - duoklė tango, choro ir varpų muzikai

Šį kovą sukanka 100 metų, kai gimė Ástoras Piazzolla. Žymus argentiniečių kompozitorius ir atlikėjas laikomas tradicinės tango muzikos novatoriumi, su ...
2021-03-01
Skaityti daugiau

Regionas

Neringoje per Žolinę - senųjų amatų dienos

Rugpjūčio 15-ąją, ketvirtadienį, per Žolinę, Nidos prieplaukos aikštėje vienai dienai įsikurs istorinių rankų darbo ir kūrybos tradicijų propaguotojai: kurorte vyks ...
2019-08-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This