O čia tai susidomėjimas ir pagalba*

Spyglys

Spyglys
2019-07-18

Komentarų: 8

„Normaliame mieste su normalia valdžia ne M. Gusiatinas vaikščiotų po kolegijas įtikinėdamas, o valdžia eitų pas jį ir klaustų, ką dar padėti, kad greičiau pajudėtų”, – taip „Atviros Klaipėdos” straipsnį apie ketvirtadienį miesto Tarybos kolegijoje vykusį „Memelio miesto” projekto perspektyvų pristatymą pakomentavo vienas iš skaitytojų.

Spyglys pagalvojo, kad po tokio taiklaus komentaro kaip ir nebereikėtų nieko ta tema berašyti, bet nesusiturėjo neatkreipęs dėmesio į keletą detalių.

„Gaila, kad pono Grubliausko nėra”, – kalbėdamas iš tribūnos sakė investuotojas, Klaipėdos garbės pilietis Martinas Gusiatinas, nes miesto galva iš Kolegijos posėdžio sugebėjo pasišalinti dar iki „Memelio miesto” pristatymo pradžios.

Matyt, labai skubėjo pasiruošti tiesioginei radijo stoties „Laluna“ laidai, turėjusiai prasidėti 11 val. Bet kad „Stemma Group” atstovas savo pristatymą baigė 10.44 val. ir bent jau didžiąją jo dalį tikrai buvo galima išklausyti bei sėkmingai spėti iki Pempininkų, kur įsikūrusi radijo stotis, ir atkalbėti už tuos 726 mokesčių mokėtojų eurus.

Įkandin mero netruko pasekti ir Kultūros, švietimo ir sporto komitetui diriguojanti vieno iš dviejų auksinių koalicijos balsų savininkė Laima Jukienė, tikriausiai net neišgirdusi, kad investuotojai siūlo čia ir tarptautinį universitetą bendromis jėgomis pritraukti, ir kultūrinį megaobjektą sugalvoti bei pastatyti. Nes jei būtų tai išgirdusi, negi būtų išėjusi net nepaklaususi, kaip gali padėti?

Tad visiškai natūraliai šiame kontekste jau atrodė ir tai, kad posėdyje nebuvo nė vieno uostamiesčio investicinį patrauklumą turinčios didinti VšĮ „Klaipėda ID” atstovo. Nes kur čia vaikščiosi į tokius posėdžius, kai vidutinė alga gegužę tesiekė 2 038,83 €.

Ir galiausiai vyšnaites ant torto sudėliojo posėdžio (kuriame nedalyvavo trečdalis Kolegijos narių) pirmininkavimo vadeles iš nusiplovusio mero gavęs jo pavaduotojas Arvydas Cesiulis, net kelis kartus miesto garbės pilietį pavadinęs ne Martinu, o Martynu…

Visa laimė, posėdyje dalyvavo bent jau visi svarbiausi Savivaldybės administracijos urbanistai, beveik iki galo išbuvęs administracijos direktorius, o Judita Simonavičiūtė nepabijojo tiesiai šviesiai pasakyti, kad apie mėlyną proveržį svajojantis miestas iki šiol neturi modelio, kaip vystant konversines teritorijas bendradarbiauti su verslu, ir kartu viešai paklausti mero, kurio jau pėdos buvo spėjusios ataušti, ar jis tas bus vedlys ir kurs tokiam projektui įgyvendinti reikalingą darbo grupę. Klausimas, aišku, buvo retorinis.

*Spyglio rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus.

8 Comments

  1. Priešistorija

    Puiku, kad miestui garbiame amžiuje esantis puola padėti buvęs Tarybinės Klaipėdos vykdomojo komiteto atstovas, legendinis anų laikų futbolininkas Martynas Gusiatinas, vienas iš KETURIŲ Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korpracijos Didžiavyrių, taip gražiai po Nepriklausomybės pasiėmusių „dovanų” iš uostamiesčio. Dabar gal nori grąžinti skolą už tas” dovanas”? O jaunesniems skaitytojams, žurnalistams ir Andronovų šeimai , kurie „visas padvėsusias kates” kabina ant KLASCO kompanijos, noriu priminti, kad kiti iš trys iš KETURIŲ, garbini ir ne mažiau turtingi taip pat garsūs: Antanas Bosas, Rimandas Stonys ir Sigitas Paulauskas. Magnato, mecenato, verslininko , buvusio premjero Bronislovo Lubio, sukūrusio KLASCO, jie tikrai nemylėjo…

    Reply
    • Pamenu

      Žinoma, kad Gusiatinas ne šventas, kaip ir kiti prichvatizacijos laikų veikėjai. Tačiau ko jau ko, o „magnato, mecenato, verslininko , buvusio premjero Bronislovo Lubio” prie šventųjų irgi nereikia priskirti. Už ką buvo privatizuota „Achema”? Ar tik ne už jos pačios į sandėlius pagamintą produkciją, nes mokėti buvo galima su atidėjimu? O kaip privazituotas prekybos uostas, virtęs „Klasco”? 🙂

  2. Joris

    Didžiausia Prezidento dovana miestui būtų, jei Nausėda Grubliauską patarinėti sau pasikviestų.

    Reply
  3. Fui

    Gėda!!!!

    Reply
  4. Nyki realybė

    Grubliauskas vėl kupinas arogancijos, o Cesiulis vis dar negali atsigėrėti savimi ir savo skrydžiu iš bedarbio į mero pavaduotojus.
    Kam čia įdomūs tie vietiniai investuotojai? Pensininkai ir bedarbiai dabar vadovauja miestui ir kliedi apie proveržius.

    Reply
    • realybei

      Šitam merui dzin tas miestas. Per daug gerai jį pažįstu, galėdamas pasakyti, kad Grubliauskas fantastiškai netinkamas būti meru. Viena kas jam įdomu- tai jis pats ir jo asmeniniai interesai. O tos juknienės atsitiktinės pabus taryboj iki naujų rinkimų ir pamiršim mes jas visam. Gaila miesto ir miestiečių, pasmerktų dar 4-erius metus merdėti.

  5. Anonimas

    Dudorius kaip visada apgailėtinas

    Reply
  6. sigitas

    Gerai, kai valdančiosios partijos atstovas užsiima savikritika.
    Ačiū Linai,

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This