Skelbs Uosto direkcijos vadovo konkursą

Svarbu, Uostas ir jūra

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad Uosto direkcijos vadovo konkursas gali būti paskelbtas jau ir nesulaukus naujosios Vyriausybės.

Martyno Vainoriaus nuotr,

„Permainos Vyriausybėje vyksta labai lėtai. Buvau suplanavęs, kad konkursą skelbs jau kitas ministras, nes liepos viduryje jau turėjo būti pakeisti ministrai. Norėjosi, kad konkurse būtų kuo daugiau dalyvių, esant naujam ministrui būtų didesnis stabilumas ir didesnis šansas surinkti daugiau dalyvių. Visgi Vyriausybės formuojama lėtai, manau, kad neatsakinga ilgiau delsti, nes įmonė nebegali tiek ilgai būti be vadovo, nes ir buvęs kurį laiką dalyvavo rinkimuose”, – sakė ministras.

Pasak R. Masiulio, dabar bus konsultuojamasi su pasamdyta personalo agentūra, kada gali būti anksčiausia data.

„Konkursas paprastai vyksta ne daugiau nei porą savaičių. Kiek įmanoma turi apskambinti potencialius kandidatus, kad jie būtų pasiruošę pateikti duomenimis. Nematau prasmės delsti, nes įmonės darbai stoja. Kalba eina, kad Lenkų rinkimų akcija gauna Susisiekimo ministeriją, jei tai išliks, konsultuosiuosi su ponu Kondratovičiumi (Vladislavas Kondratovičius, buvęs susisiekimo viceministras Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje – autor. past.), kuris yra įvardinimas kaip potencialus ministras ir kartu spręsime”, – sakė R. Masiulis.

Gegužės pradžioje Susisiekimo ministerija buvo pranešusi, kad pradėjo kandidatų Klaipėdos valstybinio jūsų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigoms užimti atrankos proceso paruošiamąjį etapą. Jo metu kandidatų atranka turėjo būti vykdoma bendradarbiaujant su aukščiausiojo lygio vadovų paieškos agentūra „AIMS International Lietuva”.

Išankstinė Klaipėdos uosto vadovo paieška ir atranka skelbta siekiant potencialius kandidatus supažindinti su keliamais reikalavimais ir išsiaiškinti, koks darbo rinkos dalyvių susidomėjimas šia pozicija. Teigta, kad naujajam Klaipėdos uosto vadovui bus keliami „ypač aukšti skaidrumo reikalavimai, kadangi būtent skaidrumas yra prioritetinis Susisiekimo ministerijos tikslas sektoriaus veikloje”.

Preliminariai planuota, kad potencialūs kandidatai, norintys pretenduoti į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinio direktoriaus poziciją, turi turėti ne mažesnę nei 5 metų vadovaujančiojo darbo patirtį vidutinėje ar didelėje įmonėje, ne mažiau kaip 10 metų praktinio darbo patirtį, būtų įgijęs aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Žadėta, kad pranašumais bus laikoma patirtis tarptautiniame versle ar su transporto industrija susijusioje srityje, rusų ir anglų kalbos žinios. Atrankų metu bus vertinama kandidatų infrastruktūrinių projektų vystymo patirtis, įmonės strategijos rengimo bei įgyvendinimo žinios, šiuolaikinio verslo principų išmanymas, verslo valdymo žinios, kompetencija ir nepriekaištinga reputacija.

Uosto direkcijos direktoriaus postas atsilaisvino po to, kai R. Masiulis iš šių pareigų atleido Arvydą Vaitkų. Pirmos instancijos teismas patvirtino, kad tai buvo padaryta teisėtai. A. Vaiktus teigė, jog tokį sprendimą skųs.

Uosto direkcijai šiuo metu laikinai vadovauja infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This