Ne tik tiekė narkotikus, bet ir planavo žmogžudystę

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ol2Viy1_0Tc” align=”center”][vc_column_text]Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos nusikalstamos grupės (ONG) padarytų nusikaltimų, kuriame dalyvavo ir kiti Lietuvos, taip pat Vokietijos bei Lenkijos teisėsaugininkai.

Anot uostamiesčio policijos pranešimo, tyrėjai nustatė, kad organizuotos grupės nariai per Vokietiją, Lenkiją labai dideliais kiekiais į Lietuvą gabeno kanapes ir jas platino. Kaltinamieji neteisėtai disponavo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis bei sprogmenimis. Policijos pareigūnai gavo duomenų, kad ONG nariai ketino nušauti Šiauliuose gyvenantį, taip pat su organizuotu nusikalstamumu ir su neteisėta narkotikų apyvarta siejamą asmenį.

2018 m. gegužės pradžioje Kalvarijos pasienio kontrolės punkte teisėsaugininkai sulaikė iš Vokietijos keleiviniu autobusu sugrįžusį, anksčiau ne kartą už vagystes, smurtą ir kitus nusikaltimus teistą 48 metų plungiškį. Jo bagaže aptikti 8 paketai su 15 kg kanapių.

Tuo pat metu Prienų rajone ir Plungėje buvo sulaikyti kurjerio laukę septynis kartus teistas nusikalstamos grupės 37 metų lyderis ir dukart jau teistas jo bendrininkas. Kratų pas sulaikytuosius metu rasta narkotinių medžiagų, kastetas, 2 granatos, automatinio ginklo dėtuvė bei kt. Taip pat aptiktas Latvijoje pagrobtas automobilis.

Trys asmenys kaltinami narkotinių medžiagų kontrabanda ir neteisėtu disponavimu kvaišalais labai dideliais kiekiais organizuotoje grupėje. Grupuotės lyderiui inkriminuojamas disponavimas didelės vertės nusikalstamu būdu gautu turtu ir neteisėtas disponavimas didelės galios sprogstamąja medžiaga. Jam ir dar vienam gaujos nariui taip pat pareikšti kaltinimai dėl rengimosi nužudyti kitą žmogų dėl savanaudiškų paskatų.

Be to, dviejų asmenų atžvilgiu į atskiras bylas išskirti du ikiteisminiai tyrimai. Vienam įtariamajam inkriminuojamas neteisėtas disponavimas 3 granatomis ir šaudmenimis, kitam –  prisidėjimas prie kvaišalų kontrabandos. Paskelbta pastarojo paieška ir jo atžvilgiu išduotas Europos arešto orderis.

Įtariamas gaujos lyderis iki šiol suimtas, jo bendrininkams suėmimas pakeistas į švelnesnes kardomąsias priemones: užstatą, apykojes, rašytinį pasižadėjimą neišvykti bei įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Asmuo už rengimąsi padaryti nusikaltimą atsako pagal tą patį Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris numato ir atitinkamą baigtą nusikaltimą. Už nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kriminalistai sulaikė asmenį, įtariamą platinus itin pavojingus narkotikus

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą dideliais kiekiais platinusį narkotines medžiagas. Pareigūnams tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, buvo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už 16-metei parduotas kanapes laisvės gali netekti ilgiems metams

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This