„Sportas – tai daug daugiau nei numesti kilogramai”

Sportas

Kiekviena savimi besirūpinanti moteris anksčiau ar vėliau supranta, kad atėjo laikas daugiau laiko skirti sau. Vienas lengviausių ir efektyviausių būdų – pradėti sportuoti.

Klaipėdos sveikatingumo klubo šeimai „Apelsinas“, esančio PC „Studlenas“, klientei Ligita Nenartavičienei (39 m.) sportas iš pradžių atrodė didžiulis iššūkis, tačiau sportuodama kartu su asmenine trenere Olga Rybina, moteris įgyvendino visus išsikeltus tikslus, pasiekė labai gerų rezultatų ir dabar sportas jai tapo džiaugsminga rutina.

Pirmoji sporto patirtis

Klaipėdietė, dviejų vaikų mama Ligita Nenartavičienė sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ sportuoti pradėjo prieš daugiau nei dvejus metus ir tai buvo pirmoji moters sporto patirtis.

„Pradėti sportuoti labai ilgai ruošiausi, tad tik paaugus vaikams nusprendžiau apsilankyti „Apelsine“ ir pabandyti. Anksčiau sportavusi nebuvau, todėl pirmiausia atėjau susipažinti su sporto klubo aplinka, o „Apelsine“ dirbantis treneris man viską aprodė ir paaiškino“, – prisimena Ligita.

Išbandžiusi sveikatingumo klubą, moteris  iškart nusprendė sportuoti kartu su asmenine trenere Olga Rybina.

„Norėjau sportuoti su profesionalia sveikatingumo specialiste, nes tai buvo pirmas kartas ir man tuo metu atrodė visko per daug, kad susitvarkyčiau savarankiškai. Tiesiog pagalvojau ir apsisprendžiau, kad noriu treniruotis teisingai ir nekenkdama savo sveikatai”, – pranešime spaudai cituojama L. Nenartavičienė.

Galvoja apie naujus tikslus

Sportuodama „Apelsine“ kartu su sveikatingumo specialiste Olga, Ligita numetė norimus 10 kilogramų ir pagerino savo gyvenimo kokybę.

„Tik atėjus į „Apelsiną“, Ligitos tikslas buvo kaip ir daugumos – numesti nereikalingus kilogramus bei sumažinti liemens apimtį. Moteris iki tol niekada nebuvo sportavusi, tačiau jokių sveikatos problemų ar nusiskundimų neturėjo. Kaip pradėjus sportuoti, taip ir iki šiol Ligita išliko motyvuota, atsakinga ir labai darbšti. Visada į treniruotę ateina laiku, lydima geros nuotaikos ir nusiteikimo. Nebijodama iššūkių ir su pilnu atsidavimu atlieka visus pratimus, numatytus programoje, todėl ir rezultatai neprivertė ilgai laukti. Matuojant skaičiais, tai moteris atsikratė apie 10 kilogramų riebalinės masės, sutvirtino raumeninę masę ir atstatė kūno vandens balansą. Manau, kad iškeltus tikslus įveikėm daugiau nei 100%“, – klientės rezultatais džiaugiasi trenerė Olga.

Anot jos, reguliarus sportas, aktyvumas ir sveikas gyvenimo būdas suteikia daug naudos žmogaus fizinei, psichologinei ir emocinei savijautai.

„Reguliarus sportas, režimas atnešė į Ligitos gyvenimą kur kas daugiau nei numesti kilogramai – tai žymiai geresnė miego kokybė, energingumas, veiklumas, pasitikėjimas savimi, gebėjimas išeiti iš savo komforto zonos ir, galiausiai, sugebėjimas išspausti iš savo kūno maksimumą. Dabar moteris yra stipri, ištverminga ir puikiai atlaiko skirtingo sudėtingumo bei intensyvumo treniruotes“, – sporto naudą akcentuoja „Apelsino“ trenerė.

„Aišku, kad iš pradžių sportuoti buvo daug sunkiau, nes nieko nežinojau, viskas buvo nauja, nebuvau patyrusi. Su kiekviena treniruočių diena sportuoti tapo vis lengviau, pradėjau geriau jaustis, o ir per veidrodį matyti gražesnį vaizdą, pradėjo mažėti aprangos dydžiai – visa tai skatina nepasiduoti ir stengtis dėl savęs. Taip pat labai smagu, kai rezultatus pastebi šeima ir aplinkiniai. Dabar prie aktyvaus gyvenimo būdo sportuojant tiesiog pripratau ir tai tapo geru įpročiu, be kurio tiesiog negaliu, nes kūnui reikia sporto bei judėjimo“, – sako Ligita.

Įgyvendinusi užsibrėžtus tikslus, klaipėdietė neketina sustoti ir jau yra apgalvojusi naujus siekius. „Apelsino“ klientė nori atsikratyti dar 5 kilogramų, tačiau Ligita pabrėžia, jog tai tik skaičius, nes moteriai daug svarbiau lavinti savo jėgą ir ištvermę, gerai jaustis ir gražiai atrodyti.

INFORMACIJA

Sveikatingumo klubas šeimai „Apelsinas“ kviečia pirmajam, bandomajam apsilankymui klube nemokamai. Užsiregistruoti į pasirinktą „Apelsino“ klubą (PC „Studlendas“, PC „Grandus“ arba PC „Vingis“) galima interneto svetainėje www.apelsinas.lt/registracija, telefonu: +37061676116 arba atvykus į artimiausią „Apelsiną“.

1 Comment

  1. Ausra

    Sunkiausia prisiversti pradėti, po to sportas tampa lyg ritualas, dienos rutinos dalis ir iprastu laiku nenuejus i treniruote, jauti, jog to truksta. Taciau iki tokio pojucio tenka nemazai dirbti ir net lipti per save, ypatingai jei ilga laika nesportavai. As jau antrus metus lankau alfa step treniruotes https://alfasteps.com/paslaugos/sportas/ taciau darbo reikalais kraustysiuosi i Klaipeda, tikiuosi rasiu kazka labai panasaus, kur galesiu testi uzsiemimus

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Trenerė Marina dėl suvalgyto torto gabalėlio tragedijos nedaro

„Apelsino” sporto klubo Klaipėdoje lankytojai gerai pamena trenerę Mariną, kuri prisistatydavo kaip Marina – Apelsina. Rusvų plaukų, visada pasitempusi, pozityvi ...
2023-11-18
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Марина и ее секреты для женской красоты и здоровья

Посетители спортзалов «Apelsinas» хорошо помнят тренера Марину под кодовым именем Марина Апельсина. Рыжеволосая, подтянутая, позитивная – она была фактическим амбассадором ...
2023-09-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Lietuvoje ukrainietė mato didesnes perspektyvas ir sūnui, ir sau

30-metė kūno rengybos (fitneso) instruktorė Anna Kločko iš Ukrainos Klaipėdoje gyvena ir dirba jau daugiau nei metus. Ji atvyko iš ...
2023-06-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This